Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

С 50 лева ще бъде глобяван всеки водач, който шофира с изтрити гуми през зимата, обявиха от КАТ "Пътна полиция".Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм.До 8 ноември катаджиите няма да глобяват за невключени светлини, а само ще съветват и напомнят на шофьорите да подготвят колата си за зимата.Освен това те ще следят и за изправността на чистачките. Ако те не работят, санкцията е до 20 лева.За неизправна светлоотразителна сигнализация в закона се предвижда 50 лева глоба.От днес във всички технически центрове на СБА в страната и тези на официалните вносители на автомобили ще се дават безплатни консултации за подготовката на возилото за зимата.Освен това ще се извършва и безплатно регулиране на светлините.Това ще продължи до 8 ноември, след това услугите ще се заплащат.dnes.bgИнтересно е, че няма закон, който да задължава водачът да кара със зимни гуми, но могат да го глобят за износен грайфер... :D
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Re: КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Vladim написа:
    С...За неизправна светлоотразителна сигнализация в закона се предвижда 50 лева глоба...dnes.bgИнтересно е, че няма закон, който да задължава водачът да кара със зимни гуми, но могат да го глобят за износен грайфер... :D
    Интересно, как да го разбирам това, триъгълника ли да ми е наред или стоповете да са цели за да ме виждат отзад... защото аз на друго място по колата не се сещам да имам светлоотразителчета...А това за зимните гуми е интересно наистина...

Коментар

в закона пише 1,6 мм
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
        в закона пише 1,6 мм
        За летните гуми... Очевидно "решението" е да не слагаш зимни, а да ползваш летни в случай, че грайфера ти е протрит.. Малоумна история Иначе без спор грайфера трябва да е повече от 4мм за да се чувстваш спокоен на пътя
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
          Sev написа:
          в закона пише 1,6 мм
          За летните гуми... Очевидно "решението" е да не слагаш зимни, а да ползваш летни в случай, че грайфера ти е протрит.. Малоумна история Иначе без спор грайфера трябва да е повече от 4мм за да се чувстваш спокоен на пътя
          Няма значение какви са важното е да са поне с 1,6 мм.Интересно е какви средства за измерване ще им предоставят все пак същите трябва да са изпитани и сертифицирани.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

От къде ги измислиха тези 4мм.?Никъде в закона не намерих изисквания за зимни гуми и за дълбочина на грайфера.В чл.10, ал. 9 на Правилника за приложение на закона за движение по пътищата е записано-1,6мм.дядо Нено
            Fiat Punto 1,1- 1996г.
            газ-бензин , "Lovato"

Коментар

за грайфера си има законосвен това гумите имат белязъкпак журналистически историития гумаджии голямо лоби имат

Коментар

"Ако все още не сте сложили зимните гуми на автомобила си, имате още една седмица да го направите, без това да ви коства глоба." http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2541851 Журналистите допълнително плашат и объркват хората. ЗИМНИТЕ ГУМИ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Гумите трябва да са с определен грайфер, но вида летни, зимни, всесезонни-всеки сам си преценява! Престараването не винаги е правилното решение!

Коментар

1,6мм ще рече 1см и 6мм ли?!?!?! Такива лятни гуми няма!
                  Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

sim4ata написа:
                    Ще рече малкоооооооооо по-високи от 1мм.
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

sim4ata написа:
                      1,6мм значимилиметър и 6 десети

Коментар

Хахаха... 1.6мм е смешно малко Предполагам, че под тежестта на автомобила гумата става отдолу абсолютно равна/плоска Това, че в закона няма дефиниция за ползване на зимна гума е факт (най-малкото защото има и не лоши "всесезонни" гуми), но наистина е силно желателно да не се хващате за буквите в закона, а да си вземете нови гуми, дори и по-евтини, а не да карате с летни, с грайфер 1.7мм
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Малко им е тази глоба на такива изроди, които застрашават живота на останалите богобоязливи и покорни люде с изтърканите си гуми. Нужни са по-крути мерки Във връзка с изказванията в една друга тема, аз предлагам направо конфискация на гумите. Те пък стари и нямат стойност Значи - конфискация на МПС-то. Това предлагам аз. Или пък нека не сме толкова жестоки - задължаваме ги първо да си купят чисто нови гуми, след което им ги конфискуваме задето преди са карали с изтъркани. Тъкмо няма да им се налага да ходят до гумаджийницата по спирачни дискове като им се конфискуват старите гуми Майтапът настрани, контрол действително е нужен, но височината на грайферите не е единствената характеристика на една гума...
                          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ако не се лъжа е напълно законно да търкаляш 15-годишните си гуми, зарязани в мазето щом имат грайфер... няма значение, че тая гума не се знае дали няма да издържи изобщо поставянето и върху джантата :D
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

gantcho написа:
                              Малко им е тази глоба на такива изроди, които застрашават живота на останалите богобоязливи и покорни люде с изтърканите си гуми. Нужни са по-крути мерки Във връзка с изказванията в една друга тема, аз предлагам направо конфискация на гумите. Те пък стари и нямат стойност Значи - конфискация на МПС-то. Това предлагам аз. Или пък нека не сме толкова жестоки - задължаваме ги първо да си купят чисто нови гуми, след което им ги конфискуваме задето преди са карали с изтъркани. Тъкмо няма да им се налага да ходят до гумаджийницата по спирачни дискове като им се конфискуват старите гуми Майтапът настрани, контрол действително е нужен, но височината на грайферите не е единствената характеристика на една гума...
                              ...и каквото конфискуват, го дават на тебе нали Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Има ги и такива изроди с 15год. гуми. Аз съм виждал на селото ми е пълно с хора които си карат колите с гуми от 90-те.А като се има в предвид, че оптимално функциониращият живот на една гума е около 3години..... незнам Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 А много хора пренебрегват и практиката на разместване местата на гумите! И след време като задвиждащите са на нула а другите като нови, не мисля, че се стига далеч така. Примери много! То че по закон не е наложено, това незначи че на хората им липсва акъл. Ако започнат да обръщат внимание на гумите на коли участвали в ПТП, мисля че ще се започне да се гледа по-сериозно на тях!
                              Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Working...
                              X