Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Отново по новините на тв7 и радио1 съобщиха, че КАТ ще санцкионират водачите с ЛЕТНИ гуми.
    Знам че е не е фактор, но днес видях 3 леки катастрофи между двойки коли из снежния хаос в Зарето, и любопитното беше че всичките бяха с зимни гуми.......Нищо не съм казал, просто го отбелязвам като любопитен и неангажиращ факт......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

То и аз гледам един Опел кабриолет цяло лято със зимни гуми и сега е с тях. Мислиш ли че има гуми? Ако го спрат ще отърве глобата, но дали, ако се наложи да спре ще отърве катастрофата?
      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
        То и аз гледам един Опел кабриолет цяло лято със зимни гуми и сега е с тях. Мислиш ли че има гуми? Ако го спрат ще отърве глобата, но дали, ако се наложи да спре ще отърве катастрофата?
        Очевидно най-доброто решение е всяка кола да има екип техници и набор гуми за всякакво "време" - зимно студено, зимно топло, лятно студено, лятно топло, зимно студено с дъжд, лятно след дъжд, лятно по време на дъжд, лятно при силен дъжд, зимно след бързо захлаждане след лятно и след суша без дъжд, лятно през ноември, но със сняг на сутринта, зимно при студ и сняг, същото без сняг, същото при киша от снегопочистващите фирми, а в малките улички утъпкан на коловози сняг .... минимум средно статистичести ТИР ще е необходим... ама и за него ще трябват гуми за същите условия, иначе ще изостава от колата

Коментар

Аз днес реших въпроса генерално - жената отиде на работа с автобуса.

Коментар

ls1 написа:
            Аз днес реших въпроса генерално - жената отиде на работа с автобуса.
            А той със зимни гуми ли е ?

Коментар

Не. Шофьора запали свещичка, прекръсти се и така тръгна по маршрута. Доволен?

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                Знам че е не е фактор, но днес видях 3 леки катастрофи между двойки коли из снежния хаос в Зарето, и любопитното беше че всичките бяха с зимни гуми.......Нищо не съм казал, просто го отбелязвам като любопитен и неангажиращ факт......
                Ааа тука някакъв неангажиращ извод ли трябваше да си направим? Зимните гуми не те правят добър шофьор. То по тая логика забележи лятото като има катастрофи с какви гуми са участниците - сигурно с летни. Не съм чувал за такава гаранация - купуваш си зимни гуми и няма как да се блъснеш. А зимни гуми, които някой ги кара като всесезонни, или пък такива на 7-8 години, но видиш ли с грайфер, са в пъти по-зле от едни качествени летни. В крайна сметка всеки си преценява с какво да кара. То интересното е, че и повечето защитници на летните гуми през зимата карат със зимни гуми по една или друга причина...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Отпред съм със зимни,а отзад с летни.Онзи ден като падна снега в Пловдив реших да я покарам да вида как е.За сега нито един път задницата не тръгна да играе ... Сега ще вида в други ден към СтЗ как ще е положението,че като гледам магистралите пак не са били почистени днес ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Аз пък понеже артисах с летни гуми с хубав грайфер и 1/2 комплект гуми с "всесезонно-зимен" рисунък - си поръчах нови зимни гуми, комплект, но на 14". И зимата взе, че ме изненада, щото зимните още не са дошли до Варна . Но пък колата е извън гаража и въпреки, че не смея да карам с тия с които съм в момента - поне не преча на никой и ще мога да я преобуя, когато ми пристигне поръчката. Може и да се похваля ако падне пак такъв снежец като днешния
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ls1 написа:
                      Не. Шофьора запали свещичка, прекръсти се и така тръгна по маршрута. Доволен?
                      И това очевидно е начин ...

Коментар

style34 написа:
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        Ааа тука някакъв неангажиращ извод ли трябваше да си направим?
                        Не - просто коментирам нещо любопитно.....
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

style34 написа:
                          ....
                          Значи, пак ме изкарахте от най-пробитите цървули, щом имам 8 годишни ЗИМНИ гуми с 5мм. грайфер - това е най-лошия вариант ВО, ае да правим клипчета по празниците....

Коментар

jorko написа:
                            nikolovvd написа:
                            Очевидно най-доброто решение е всяка кола да има екип техници и набор гуми за всякакво "време" - зимно студено, зимно топло, лятно студено, лятно топло, зимно студено с дъжд, лятно след дъжд, лятно по време на дъжд, лятно при силен дъжд, зимно след бързо захлаждане след лятно и след суша без дъжд, лятно през ноември, но със сняг на сутринта, зимно при студ и сняг, същото без сняг, същото при киша от снегопочистващите фирми, а в малките улички утъпкан на коловози сняг .... минимум средно статистичести ТИР ще е необходим... ама и за него ще трябват гуми за същите условия, иначе ще изостава от колата
                            Какво МПС е ТИР Също така няма да е лошо да разбереш преди да пишеш.... какви гуми се предлагат за автобуси.....

Коментар

Kuku написа:
                              style34 написа:
                              ....
                              Значи, пак ме изкарахте от най-пробитите цървули, щом имам 8 годишни ЗИМНИ гуми с 5мм. грайфер - това е най-лошия вариант ВО, ае да правим клипчета по празниците....
                              Моля, моля, без да ми слагаш думи на клавиатурата :DСамо казвам, че ти в момента нямаш зимни гуми
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ма имам грайфер

Коментар

Working...
                                X