Аз на Пунтото го правя два пъти тоя номер с чисто новите летни/зимни гуми и да ти кажа разлика НЯМА, сигурно защото карам предимно градско, но все пак
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.
Collapse
X
-
Еее по темата за спускане по надолнище сте писали доста глупости.Задължително на скорост без значение заледено заснежено или запесъчено е.Моторна спирачка му викат.Не заблуждавайте младите шофьори за да не ни отварят багажниците някъде.При спускане по наклон НА СКОРОСТ!!!На ниска предавка.Иначе ако е по-дълъг наклона ще запалите неминуемо спирачките и ще се чудите що почва да не спира колата.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Мислех да не пиша, ама вече не се издържа, защото наистина някой може да се подведе Работата ми се намира на баир и то много сериозен и най-лошото е че започва веднага от главният път. Пробвал съм какво ли не - с ляв завой, че се засилвам малко повече, с десен завой... Ще направя клип нека да натрупа само. Там работя вече три години и това ще ми е трета зима.Винаги съм си купувал само чисто нови гуми. Та въпросният баир вечер след работа зимата го спускам на първа без газ, като спирачка натискам много леко в последните 50 метра преди да спра окончателно. Едва в последните няколко метра, когато се движа по-бавно отколкото когато ходя пеша натискам и съединителя и изключвам от скорост и в крайна сметка спирам, понеже ако не спра излитам директно на главният път Гоце Делчев - Благоевград и ще стане...В случай, че реша това спускане да го направя само със спирачки без да ползвам мотора колкото и бавно да се опитвам да слизам колелата блокират много по-лесно и започва неконтролируемо пързаляне - ако пуснеш спирачката се засилваш още повече, ако не я пуснеш пак се засилваш + поднасянето. С други думи много по-лесно се изтървава колата, а изтървеш ли я отиваш директно в обувната фабрика, която ти идва насреща. За това не подвеждайте младите шофьори с такива съвети Сега малко и за гумите - от 2002 съм шофьор и до миналата зима винаги съм карал само с летни гуми през цялата година и Самарата и Бравата и Мерцедеса. Там където съм бил със Самарата с летните гуми никоя съвременна кола от този клас не може да отиде без зимни гуми. Например София-Симеоново-Бистрица-Дупница. Просто скоростите на Ладата са огромни спрямо тези на Фиата и съвременните коли - събират повече масло от двигателя. С Бравата с летни гуми съм се качвал до с. Делчево над Гоце Делчев в най-големият сняг, ОБАЧЕ през ноща, когато няма никой, защото в момента в който СПРЕШ тръгваш на пролет или след като сложиш веригите.За Пунтото миналата зима купих две чисто нови Дебика Фриго 2 и тестовете започнаха :D - Тръгването е ЕЛЕМЕНТАРНО, особено за човек, който е карал 10 години с летни гуми- Нито един път не съм ходил пеша по баира до работата, за разлика от колегите с втора употреба, много запазени зимни гуми- На Нова година бях в с. Тешово, до границата с Гърция, и стигнах без проблем вечерта до вилата по черният път в селото, като се катери сериозен баир преди да стигнеш на равното. Колега от фирмата е от това село и като се върнахме след празниците ми вика браво, аз не успях и като ти видях колата сутринта на първи Та извода за мен е че може с летни гуми зимата, може, а че е по-добре със зимни, по-добре е, факт. А това за спирането няма и да го коментирам - щом използвате спирачките за основно спиране на автомобила сте в голяма грешка, да знаете, не са ви виновни гумите за смачканите багажници.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Airfan написа:btw, при спускане без газ масата на колата движи колелата, а те придават движение на мотора, а не обратното.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Браво за отговора. Съвсем различно е някой като даде личен пример. Жалко че повечето колеги предпочитат по-лесният начин, тестовете на някоя медия, и то били верни или не. Аз също карам със зимни гуми, но на местя където е вериги по някой път не помагат. Основната грешка е, че слагайки зимните гуми, проблема е решен. За пример пак ще повторя, Нисан Терано със зимни гуми, на пътя Паничище х. Гоце Делчев, за съжаление с шофьор идиот, така се окопа, че 10-на души едвам го извадихме. Да не говоря колко пъти съм бил свидетел, как летят по нивите разни шофьори, дето са мислят че всичко е наред, щом са със зимни гуми. Зима е, бъдете внимателни и предпазливи, без значение с какви гуми сте
Коментар
-
dikanio написа:Да не говорим в какъв филм ще се вкараш, ако както си се спускаш с изключена от скорост кола, вземе да ти изгасне двигателя.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:dikanio написа:Да не говорим в какъв филм ще се вкараш, ако както си се спускаш с изключена от скорост кола, вземе да ти изгасне двигателя.
Коментар
-
Това е излишен спор дали трябва да се спуска по наклон със включена предавка или без включена . В последните години се нагледахме на такава измишльотина да се изключват скоростите и да се ползва само спирачка . Пример: тоя дето удари автобуса и уби мисля 17-18 човека на моста на Бяла.Втория пример е с автобуса дето също помете сергии след спускане от някакъв връх и също утрепа доста хора мисля че от Пазарджик или Ямбол май беше .Колкото е по стръмен баира ,толкова на по малка скорост без газ се спуска .Доказано е от практиката .
Коментар
-
jenshen73 написа:ФЕРАРИСТ написа:...Ако при слизане с ПРЕДНО на скорост, колата почне да се пързаля драйвера инстиктивно натиска спирачките - някой по слабо, други по силно........както горе споменах двигателя предава движение на предните гуми, това е важно да се запомни.......jenshen73 написа:Airfan написа:btw, при спускане без газ масата на колата движи колелата, а те придават движение на мотора, а не обратното.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Kuku написа:Ми то в тая тема всеки дава личен пример - значи всеки сам определя най-доброто за себе си!За какво спорим тогава?А според вас, през зимата летните гуми ли са по-гадни или старите зимни гуми са по-гадни?Че имам и такива под ръка.... май са 2004г., ама са зимни деКарам си с летни гуми и си имам вериги в багажника. Ако някъде закъсам..... слагам веригите и няма проблем. Защо да купувам зимни гуми.Бате ти си луд, ебати шарката и къв грайфер има. Тиа гуми са перфетни за какво ги сменяш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар