Стиле, скъпи са ми летните гуми - ще им видя сметката през зимата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.
Collapse
X
-
Аз също смятах, че има конспирация, но вече съм на страната на "заблудените" и през зимата карам със зимни гуми :D През първата зима с колата бях с летни гуми и я карах постоянно, с изключение на трите дни, в които имаше сняг (зимата 2007-200. Тогава изрових снега около мен до асфалт, но така и въобще не можах да я помръдна от мястото на паркинга пред блока, и по-добре, че кой знае какви каскади щях да правя по улиците, ако бях успял да я извадя :D В крайна сметка да си купиш зимни гуми не е някакво набутване, защото дали ще износиш един чифт зимни и един летни гуми за даден период, или 2 чифта летни за същия период, е все тая. Е, трябва си още един комплект джанти, но за мен е оправдано това "неудобство".
Коментар
-
Не знам за избиването, аз го правя, за да не се повредят гумите от разлепване от джантите. В Пазарджик ми взеха 16лв за демонтаж на летните и монтаж + баланс на 4-те зимни гуми, като и едните и другите са си на джанти. Една стоманена джанта не струва повече от 25лв. Ама какво се отплеснах, я си смятайте сами :D
Коментар
-
Аз пък съм с един комплект джанти. Първо, носенето от мазата до колата ми е по-лесно. Второ, гумаджията ми при всяка смяна оглежда обстойно гумата за дефекти, сменя ако се налага я вентил я игла. Трето, всеки път прави баланс и ми оглежда и джантата дали е наред. Също като сменя гумите така може да види ако има някое гвоздейче забито, преди години имах такъв случай. Не съм имал никога проблем с отлепването на гумата от джантата. Аз пак си повтарям мнението, че всеки да си е със занаята, вече е въпрос на това да си намериш правилния гумаджия и да го държиш нащрек като му надничаш през рамото и питаш, без издевателства, разбира се.
Коментар
-
dikanio написа:Не знам за избиването, аз го правя, за да не се повредят гумите от разлепване от джантите. В Пазарджик ми взеха 16лв за демонтаж на летните и монтаж + баланс на 4-те зимни гуми, като и едните и другите са си на джанти. Една стоманена джанта не струва повече от 25лв. Ама какво се отплеснах, я си смятайте сами :DFiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:dikanio написа:Не знам за избиването, аз го правя, за да не се повредят гумите от разлепване от джантите. В Пазарджик ми взеха 16лв за демонтаж на летните и монтаж + баланс на 4-те зимни гуми, като и едните и другите са си на джанти. Една стоманена джанта не струва повече от 25лв. Ама какво се отплеснах, я си смятайте сами :D
Коментар
-
ls1 написа:Аз пък съм с един комплект джанти. Първо, носенето от мазата до колата ми е по-лесно. Второ, гумаджията ми при всяка смяна оглежда обстойно гумата за дефекти, сменя ако се налага я вентил я игла. Трето, всеки път прави баланс и ми оглежда и джантата дали е наред. Също като сменя гумите така може да види ако има някое гвоздейче забито, преди години имах такъв случай. Не съм имал никога проблем с отлепването на гумата от джантата. Аз пак си повтарям мнението, че всеки да си е със занаята, вече е въпрос на това да си намериш правилния гумаджия и да го държиш нащрек като му надничаш през рамото и питаш, без издевателства, разбира се.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Immortal написа:В Ямбол - цена за демонтаж, сваляне на летните от джантите, слагане на същите джанти на зимните, баланс и монтаж - общо 20 лв за автомобила.Демонтаж на летните с джантите, и проверовъчен баланс и монтаж на зимните с други джанти - 10 лв за цялата кола.
Коментар
-
А вечерта като паркирате и ви замръзнат гумите - какво значение има какви са?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
style34 написа:И кво излиза сега, че това със зимните гуми е някаква световна конспирация........Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар