Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стиле, скъпи са ми летните гуми - ще им видя сметката през зимата

Коментар

Това ли ви е снега,и това ли ви е наклона(от предишното клипче)?Там ако има 15 санта сняг няма качване с летни гуми.
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ама пък много сте убедени Ми ако и със зимни гуми не успее да издрапа колата? Има не един и два подобни случаи

Коментар

И кво излиза сега, че това със зимните гуми е някаква световна конспирация, която е разкрита от шепа хора във форума
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз също смятах, че има конспирация, но вече съм на страната на "заблудените" и през зимата карам със зимни гуми :D През първата зима с колата бях с летни гуми и я карах постоянно, с изключение на трите дни, в които имаше сняг (зимата 2007-200. Тогава изрових снега около мен до асфалт, но така и въобще не можах да я помръдна от мястото на паркинга пред блока, и по-добре, че кой знае какви каскади щях да правя по улиците, ако бях успял да я извадя :D В крайна сметка да си купиш зимни гуми не е някакво набутване, защото дали ще износиш един чифт зимни и един летни гуми за даден период, или 2 чифта летни за същия период, е все тая. Е, трябва си още един комплект джанти, но за мен е оправдано това "неудобство".
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Естествено, неудобството от втория комплект джанти го избиваш на втората смяна на гумите

Коментар

Не знам за избиването, аз го правя, за да не се повредят гумите от разлепване от джантите. В Пазарджик ми взеха 16лв за демонтаж на летните и монтаж + баланс на 4-те зимни гуми, като и едните и другите са си на джанти. Една стоманена джанта не струва повече от 25лв. Ама какво се отплеснах, я си смятайте сами :D
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Аз пък съм с един комплект джанти. Първо, носенето от мазата до колата ми е по-лесно. Второ, гумаджията ми при всяка смяна оглежда обстойно гумата за дефекти, сменя ако се налага я вентил я игла. Трето, всеки път прави баланс и ми оглежда и джантата дали е наред. Също като сменя гумите така може да види ако има някое гвоздейче забито, преди години имах такъв случай. Не съм имал никога проблем с отлепването на гумата от джантата. Аз пак си повтарям мнението, че всеки да си е със занаята, вече е въпрос на това да си намериш правилния гумаджия и да го държиш нащрек като му надничаш през рамото и питаш, без издевателства, разбира се.

Коментар

dikanio написа:
                    Не знам за избиването, аз го правя, за да не се повредят гумите от разлепване от джантите. В Пазарджик ми взеха 16лв за демонтаж на летните и монтаж + баланс на 4-те зимни гуми, като и едните и другите са си на джанти. Една стоманена джанта не струва повече от 25лв. Ама какво се отплеснах, я си смятайте сами :D
                    В Пазарджик сигурно е така, но тука в София за 4 16-ки искат поне 40лв.
                    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
                      dikanio написа:
                      В Пазарджик сигурно е така, но тука в София за 4 16-ки искат поне 40лв.
                      В Ямбол - цена за демонтаж, сваляне на летните от джантите, слагане на същите джанти на зимните, баланс и монтаж - общо 20 лв за автомобила.Демонтаж на летните с джантите, и проверовъчен баланс и монтаж на зимните с други джанти - 10 лв за цялата кола.

Коментар

ls1 написа:
                        Аз пък съм с един комплект джанти. Първо, носенето от мазата до колата ми е по-лесно. Второ, гумаджията ми при всяка смяна оглежда обстойно гумата за дефекти, сменя ако се налага я вентил я игла. Трето, всеки път прави баланс и ми оглежда и джантата дали е наред. Също като сменя гумите така може да види ако има някое гвоздейче забито, преди години имах такъв случай. Не съм имал никога проблем с отлепването на гумата от джантата. Аз пак си повтарям мнението, че всеки да си е със занаята, вече е въпрос на това да си намериш правилния гумаджия и да го държиш нащрек като му надничаш през рамото и питаш, без издевателства, разбира се.
                        Аз пък съм с два комплекта джанти. Първо, предпочитам да си изнеса гумите от мазата и да си ги сменя, отколкото да дам едни грешни 40-50 лв. Второ, оглеждам сменените гуми обстойно, почиствам ги от камъчета и ги прибирам в мазата на хладно в легнало състояние. Ако е имало някое пиронче, на следващата смяна ще се разбере 100% по спадналото налягане. До сега не ми се е случвало. Трето, баланс правя само и единствено ако се усъмня, че нещо не е наред. За "биене", "дърпане" и прочие очеизвадни неща не говорим. Ако всичко е наред, не виждам нужда от баланс. Както се казва. когато отборът играе добре, смени не се правят.
                        Stop giving directions, just say "Follow me."
                        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Immortal написа:
                          В Ямбол - цена за демонтаж, сваляне на летните от джантите, слагане на същите джанти на зимните, баланс и монтаж - общо 20 лв за автомобила.Демонтаж на летните с джантите, и проверовъчен баланс и монтаж на зимните с други джанти - 10 лв за цялата кола.
                          А така. А мен тука само за баланс последният път ми взеха 14 лева. 3.50 на гума било . Миналата година същият ми взе по 2 лева. Иначе смяна на гумите, на едни и същи джанти, баланс, някой друг вентил, 28-30 лева. Затова си взех отделно джанти, и сам си ги сменям, ама не мога сам да ги балансирам. То пък един баланс,... ум да ти зайде. Пролетта един друг го хванах че не му работи машината както трябва, ама късно. Беше минал две от гумите.Само чакам момента в който да стегнат този бранш. Сервизи, гумаджии, газаджии,.. Значи за всеки бизнес се изискват дипломи, сертификати, членски вносове към съюзите, не знам си какво... Лекарите като направят грешка и почине някой, бой. Тука като сбъркат и загинат няколко човека, нищо.Извинете за отклонението, ама ми е болна тема
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

А вечерта като паркирате и ви замръзнат гумите - какво значение има какви са?
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Може би ако ми струваше подмяната 40-50лв и аз щях да направя така. Мен ми вземат 18лв всичко.

Коментар

style34 написа:
                                И кво излиза сега, че това със зимните гуми е някаква световна конспирация........
                                Не, не е конспирация, просто информацията дълго време се е поднасяла от медиите и оня морков Костов по изключително погрешен начин, и сега някой хора трудно могат да се убедят в твърдението че зимната гума помага само ако има снежец на пътя, а през останалото време независимо дали ще е студено или мокро от нея файдата е никаква......Едно време от шоферите на газки и зилове тръгна мълвата че на заснежено нанадолнище се слиза на скорост, и сега всеки втори е убеден в това, щото някой му го бил казал........и не един или двама са огъвали ламарини заради това че не са помислили дали това е вярно, и дали все пак няма някаква разлика дали си с предно или задно за да е в сила това твърдение.........
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X