Аз да потретя. Има гуми за сняг и кал, и такива, които не са за сняг и кал. Има и аз специални условия. На лед, лятната гума е с доста голямо предимство при спиране, пред снежната гума/гумата за сняг. За киша да не говорим, където трябва гума с добра "помпаена" способност или още rain tyre.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.
Collapse
X
-
ФЕРАРИСТ написа:Зимната гума е по добра само и единствено на сняг, при положение че на сняг карам не повече от 3-4-5-6 дена в годината, не виждам никакъв смисъл да слагам зимни гуми.......Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:ФЕРАРИСТ написа:Зимната гума е по добра само и единствено на сняг, при положение че на сняг карам не повече от 3-4-5-6 дена в годината, не виждам никакъв смисъл да слагам зимни гуми.......A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
А, само на сняг предимство за зимната гума.. виж ти. В понеделник точно бях с летни гуми, не сняг, ами киша по пътищата - с 40 карам и лекичко поднася колата, та трябваше с 30. А гумите летни, нови, при това хубави. Вечерта като докара жената от гаража 2 зимни от миналата година, сменявам на кауфланд на паркинга и тръгвам - нищо общо с летните. Хем зимните са ми за сняг, строго, при това дълбок (налага се да ги имам, щото живея на едно място...). На следващият ден сложих същите зимни отзад, отпред за сняг не много дълбок и киша зимни гуми. Еми различно е, спира много по-добре в сравнение с летните гуми, и да не говорим, че задницата си остава на пътя. Като бях с предни зимни и задни летни вечерта - задницата поднася. Така че.. зимни гуми за зимата, летни за лятото или най-малко до 0* без сняг и много мокро, че тогава става.. кофти работа. Ако ще и зимните да са като моите - само където шипове нямат и са готови да отидат на гости в лапландия на стареца.На лед според мен нищо не те спасява, каквато и ще гума да имаш - пързалката е сигурна.Я някой да каже нещо за всесезонните гуми? Аз не съм слагал, защото не съм убеден в предимствата им, а са доста по-скъпи в сравнение с комплект зимни примерно. Говорим за хубави всесезонки, не тигар, ласа и т.н. марки."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Я някой да каже нещо за всесезонните гуми?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Кишата може да е различна от водата, но гуми с профил на грайфера, който е направен да помпа вода, без проблеми си изхвърлят и тази киша. Аз пък вчера с летните ми гуми в кишата, както и днес не съм усетил нищо по-различно от това да карам на дъжд. Ей на днес сложих и зимните гуми, но те се слагат за катерене по Витоша, Пирин и Рила. Отделно ако ше да си с "джиЙп" с зимни гуми, това не е предпоставка, че няма да закъсаш. Миналата година заради идиот в Терано, по пътя за хижа Гоце Делчев се наложи да го бутаме 10 човека, само и само да го махнем от пътя. За такива усойни места съм съглсен за снежната гума, че си върши работата. Преди 2 години, едно автомобилно списание направи тест, който потвърждава че лятната гума, отстъпва само и единствено на сняг, от снежната гума.
Коментар
-
КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.
nikolovvd написа:Преди 3-4 години като дадох по 320 лв. за една гума, един приятел ми каза - "И каква ти е ползата, след като оня с Жигулата зад теб е с изтрити летни гуми на 5 години и не може да спре!"FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
BO написа:Ето един тест различно от "само и единствено на сняг":http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4sAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Малко сте в грешка, че лятната е по добра. Моите летните гуми според мен са хубави, правени са специално за вода. Е искам да ви кажа, че сега като е мокро..... ако натисна спирачката яко и АБС-а започва да тропа. Онзи ден веднага след снега сложих зимните и двата вида си нямат нищо общо, скачам на спирачката и АБС-а няма да тропне... Няма значение дали ще е мокро, сняг...... гумата когато не може да достигне нужната температура не е това което трябва да бъде.Не случайно ония глупавите по състезанията подгряват...... гумите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар