Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз да потретя. Има гуми за сняг и кал, и такива, които не са за сняг и кал. Има и аз специални условия. На лед, лятната гума е с доста голямо предимство при спиране, пред снежната гума/гумата за сняг. За киша да не говорим, където трябва гума с добра "помпаена" способност или още rain tyre.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
      Зимната гума е по добра само и единствено на сняг, при положение че на сняг карам не повече от 3-4-5-6 дена в годината, не виждам никакъв смисъл да слагам зимни гуми.......
      Подкрепям на 99%... Дотолкова, доколкото зимната гума е по-добра единствено на сняг. Но дори и заради 3-4-5-6 дни в годината, щом си решил да ползваш автомобила си си струва. Понеже имам 1 к-т летни и 1 к-т зимни гуми, а колите са ми 2, миналата година в снега, повтарям в снега, наистина усетих разликата карайки последователно при едни и същи условия двете коли. След демонстрацията нито жена ми, нито синът ми искаше да се качи на колата с летни гуми докато не си отиде снега. Е аз карах тази с летните, ходех до работа и обратно - общо 3 км на ден ама...
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Кишата е доста различно нещо от водата. Точно на киша тарикатите с летните гуми им гледам сеира.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

venco67 написа:
          ФЕРАРИСТ написа:
          Зимната гума е по добра само и единствено на сняг, при положение че на сняг карам не повече от 3-4-5-6 дена в годината, не виждам никакъв смисъл да слагам зимни гуми.......
          Подкрепям на 99%... Дотолкова, доколкото зимната гума е по-добра единствено на сняг. Но дори и заради 3-4-5-6 дни в годината, щом си решил да ползваш автомобила си си струва. Понеже имам 1 к-т летни и 1 к-т зимни гуми, а колите са ми 2, миналата година в снега, повтарям в снега, наистина усетих разликата карайки последователно при едни и същи условия двете коли. След демонстрацията нито жена ми, нито синът ми искаше да се качи на колата с летни гуми докато не си отиде снега. Е аз карах тази с летните, ходех до работа и обратно - общо 3 км на ден ама...
          Ето един тест различно от "само и единствено на сняг":http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

А, само на сняг предимство за зимната гума.. виж ти. В понеделник точно бях с летни гуми, не сняг, ами киша по пътищата - с 40 карам и лекичко поднася колата, та трябваше с 30. А гумите летни, нови, при това хубави. Вечерта като докара жената от гаража 2 зимни от миналата година, сменявам на кауфланд на паркинга и тръгвам - нищо общо с летните. Хем зимните са ми за сняг, строго, при това дълбок (налага се да ги имам, щото живея на едно място...). На следващият ден сложих същите зимни отзад, отпред за сняг не много дълбок и киша зимни гуми. Еми различно е, спира много по-добре в сравнение с летните гуми, и да не говорим, че задницата си остава на пътя. Като бях с предни зимни и задни летни вечерта - задницата поднася. Така че.. зимни гуми за зимата, летни за лятото или най-малко до 0* без сняг и много мокро, че тогава става.. кофти работа. Ако ще и зимните да са като моите - само където шипове нямат и са готови да отидат на гости в лапландия на стареца.На лед според мен нищо не те спасява, каквато и ще гума да имаш - пързалката е сигурна.Я някой да каже нещо за всесезонните гуми? Аз не съм слагал, защото не съм убеден в предимствата им, а са доста по-скъпи в сравнение с комплект зимни примерно. Говорим за хубави всесезонки, не тигар, ласа и т.н. марки.
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

А кое е най-важното на зимната гума? Мекотата? Различния грайфер? Повече ламели? Разбирам че е комплекс от всичко, но все пак сигурно има нещо което е ’най-важно’.

Коментар

За мен мекотата.
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

ls1 написа:
                  ... Мекотата? Повече ламели? ...
                  За мен горното е най-важно.
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Преди 3-4 години като дадох по 320 лв. за една гума, един приятел ми каза - "И каква ти е ползата, след като оня с Жигулата зад теб е с изтрити летни гуми на 5 години и не може да спре!"
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

ей всяка година се минавам, само заради единия сняг да слагам зимни гуми
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Я някой да каже нещо за всесезонните гуми?
                        Ами служебните коли ги караме само с всесезонни VREDESTEIN доста добре се държат,няма място откъдето да не съм излизал,като се има на предвид,че две от колите са със задно предаване и са доста леки отзад.
                        Fiat Marea 1.8 16v HLX
                        Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Кишата може да е различна от водата, но гуми с профил на грайфера, който е направен да помпа вода, без проблеми си изхвърлят и тази киша. Аз пък вчера с летните ми гуми в кишата, както и днес не съм усетил нищо по-различно от това да карам на дъжд. Ей на днес сложих и зимните гуми, но те се слагат за катерене по Витоша, Пирин и Рила. Отделно ако ше да си с "джиЙп" с зимни гуми, това не е предпоставка, че няма да закъсаш. Миналата година заради идиот в Терано, по пътя за хижа Гоце Делчев се наложи да го бутаме 10 човека, само и само да го махнем от пътя. За такива усойни места съм съглсен за снежната гума, че си върши работата. Преди 2 години, едно автомобилно списание направи тест, който потвърждава че лятната гума, отстъпва само и единствено на сняг, от снежната гума.

Коментар

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

nikolovvd написа:
                            Преди 3-4 години като дадох по 320 лв. за една гума, един приятел ми каза - "И каква ти е ползата, след като оня с Жигулата зад теб е с изтрити летни гуми на 5 години и не може да спре!"
                            Ами ще изричаш най-бързата молитва ,, Господи , дамо този да има застраховка ,,Гражданска Отговорност’’....
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

BO написа:
                              Ето един тест различно от "само и единствено на сняг":http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s
                              Е то леда е степен след снега, така че се подразбира, никой не очаква обратното.....
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Малко сте в грешка, че лятната е по добра. Моите летните гуми според мен са хубави, правени са специално за вода. Е искам да ви кажа, че сега като е мокро..... ако натисна спирачката яко и АБС-а започва да тропа. Онзи ден веднага след снега сложих зимните и двата вида си нямат нищо общо, скачам на спирачката и АБС-а няма да тропне... Няма значение дали ще е мокро, сняг...... гумата когато не може да достигне нужната температура не е това което трябва да бъде.Не случайно ония глупавите по състезанията подгряват...... гумите.

Коментар

Working...
                                X