Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

явно не карате ски с това +1 за Immortal
    фиатче Браво 2.0

Коментар

Струва ми се отивате от едната крайност, в другата. Просто зимната гума ти дава предимство на снега, и винаги е по-добра от лятната. Малко или много по-добра няма значение . Той и баща ми беше карал само с летни през живота, едвам го навих да си вземе две зимни предни. Купи си две зини гуми Тигар, евтиниджос, ама нови. Вика друго е, сега задницата ми бега. Отиде и си купи още две .Относно закона и полицаите, нека мерят грайфера. Преди години, докато пътувах с един автобус, ни хвана сняг. Шофьора спря, нямаше кураж да кара на 2-3 см сняг. Като излязохме на по цигара, с право се беше притеснил човека. Задните гуми имаха само помен от грайфер, галоши в пълната смисъл на думата. Това преди 10 години някъде, контрол никакъв.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

ele написа:
        Нормално е спирането с летни гуми. Освен това не поднася. Мисля, че не е много правилно да се представя карането с летни гуми през зимата в черни краски - все едно си *** престъпника. Освен това огледайте се да видите зимните гуми, с които са се накичили - всяка трета е стара с пукнатини, ама с грайфер!!!! - тя по-безопасна ли е? +1 за Immortal
        Дали е нормално спирането - може и да е, ако караш с 40 км/ч ама в София с повечко се кара, слънце Зимните гуми, викаш, са с пукнатини, а тези дето карат зимата с летни са ги взели чисто нови летни Мишлен, нали Те и затова са инвестирали в по-скъпи летни Та една лятна, напукана и нацепена по-добра ли е от една зимна, напукана и нацепена? Ама то българските форум "експерти" разбира се, че ще отрекат всички тестове, проучвания и експерименти Нищо лично към Immortal, който в 99% от случаите говори умни приказки, нито към теб Ел, но хората са открили топлата вода отдавна.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

tomazo написа:
          Съгласен съм с Дидо, но само за първото изречение! Според мен летните гуми на лед са опасни, независимо какъв шофер си! Защото и факир да си на волана, не се знае отсреща кой идиот кара, а всички знаем какво става при една рязка маневра на лед. Не говоря за опесъчените градски улуци.И аз съм скиор и съм виждал какво ли не по родните пътища зимъска, ама най - са ми смешни ония с паркетните джипове!
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
            tomazo написа:
            Съгласен съм с Дидо, но само за първото изречение! Според мен летните гуми на лед са опасни, независимо какъв шофер си! Защото и факир да си на волана, не се знае отсреща кой идиот кара, а всички знаем какво става при една рязка маневра на лед. Не говоря за опесъчените градски улуци.И аз съм скиор и съм виждал какво ли не по родните пътища зимъска, ама най - са ми смешни ония с паркетните джипове!
            а ей точно това щях да кажа и аз ,болшинството закъсали автомобили са точно джипове .То е ясно ,че ако си пишман шофьор и танк ще окопаеш в снега.Но особено ако цял ден е пекло слънце и към 18.00 тръгнеш да слизаш от Витоша и пътя е станал стъкло си е едно плюсче зимната гума .
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Абе зимната гума си е зимна, преди години и аз ги говорих същите приказки как може и с летни. Може, вярно е, аз зимна гума сложих на колата си 2008 год за сефте, 6 зими все съм си карал с летни, става си, ама изисква доста повече усилия от със зимните. Откакто слязох смазан от 13 часово каране с летни гуми, а бяхме 2 коли и аз с 60 едва я удържах, другата поддържаше 80 без да се товари шофьора, после си взех зимни гуми и се родих.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Immortal написа:
                Шофирането в зимни условия НЕ Е за всеки.Зимните гуми не правят вълшебства, нито пък летните са опасни през зимата, ако знаеш как да караш с тях.Знам от ЛИЧЕН ОПИТ.Не ми се е случвало да не мога да тръгна отнякъде или да не мога да спра. С летни или зимни гуми.Ей от тука излязох без да превъртя гуми, без вериги, без помощ, а колега от форума (няма да го казвам кой е), чиято кола беше ПРЕД моята, си накъса веригите и едвам излезе с бутане.Не казвам, че съм големия велик шофьор, ама айде стига с тия зимни и летни гуми. Те са само 10, айде, 20% от цялата ситуация.
                Дидо, прав си за майсторлъка, ама зимната гума си е зимна гума...На мокро и студено няма значение, на лед - почти също няма значение - само много хубавите зимни спират осезаемо по-добре.Но на сняг, особено в градски условия - разликата е ОГРОМНА...Една зима ме изненада навремето с Типото - не бях се преобул. На едно кръстовище, на лек наклон назад, предна лява гума ми попадна в една дупка - по скоро хлътка... И с перфектните си летни галоши му ударих яко буксуване, лашкане напред назад и какво ли не, докато се измъкна. Да не говорим че светофара се смени и яко ме освиркаха. На следващия ден, вече преобут, нарочно спрях на същото мяско и с неособено добрите си зимни гуми - си тръгнах като пич от раз.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Forsaken написа:
                  tomazo написа:
                  А зимните гуми на лед - какво ти помагат? За сняг - да, но за лед... сори...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Immortal написа:
                    Не ми се е случвало да не мога да тръгна отнякъде или да не мога да спра. С летни или зимни гуми.
                    Ти ли бреее Да те обадя ли на Бяло камъне как тръгна ? Вярно ,че ни питаха как сме се качили,ама оная глупост с ръчната на паркинга
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Фактът, че слагам зимни гуми означава, че и аз знам, че зимната гума си е зимна гума.Но пак казвам - тя не прави чудеса.Закъсванията не стават заради летните гуми, а заради некадърността на водачите.А и аз зимата по правило спирачки не ползвам. Навик още от Жигулката.

Коментар

krasio_79bs написа:
                        Immortal написа:
                        Не ми се е случвало да не мога да тръгна отнякъде или да не мога да спра. С летни или зимни гуми.
                        Ти ли бреее Да те обадя ли на Бяло камъне как тръгна ? Вярно ,че ни питаха как сме се качили,ама оная глупост с ръчната на паркинга
                        Извинявай, ама тогава бях с 4 нови зимни гуми.А пък от снимката не се вижда големия наклон, който и аз подцених и леда отдолу. А пък пергелите си бяха от чист гевезлък И да, питаха ни "С джип ли сте?" - неее "А как се качихте до тук?!?".

Коментар

Хахаха.Зимната гума си е зимна.И не грайфера,а ДОТ-а е важен за да е мек каучука и да има сцепление.И аз до преди 2 зими карах само с летни,ама тва е друга бира.
                          FIAT BRAVO 1.6
                          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

E, много ясно, че който не може да кара нищо не го спасява. Въпросът е, че при равни други условия, зимата, зимната е гума е плюс пред лятната. Факт, в който виждам доста колеги са се убедили от опит, включително и аз. Даже ако не умееш да шофираш добре е задължително да си със зимни гуми.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Зимната гума е по добра само и единствено на сняг, при положение че на сняг карам не повече от 3-4-5-6 дена в годината, не виждам никакъв смисъл да слагам зимни гуми.......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

В тема от преди 3 години още не сте се научили, че зимната гума има предимства само и единствено на сняг! Феро ме изпреварил....

Коментар

Working...
                                X