Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

Тия знаци висят по цяла година на някои места, което означава, че може да се изаврят и август месец да те глобят.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Сваляй синджира на кучето и го хвърли в багажника :D Тва е най голямата глупост с тези вериги.

Коментар

chaveto написа:
          Сваляй синджира на кучето и го хвърли в багажника :D Тва е най голямата глупост с тези вериги.
          Не се изхвърляй така само, защото не ти се е налаго да използваш вериги!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Тия знаци висят по цяла година на някои места, което означава, че може да се изаврят и август месец да те глобят.
            Само, че няма да посмеят, защото като ти се заядат, ти на другият ден без проблеми в съда срещу държавата ... и накрая познай кой ще го отнесе
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

chaveto написа:
              Преди година един съсед изпадна от пътя заради заледяване и застрахователите не му платиха нищо. Причината да не платят беше това, че е с летни гуми в зимни условия. Така както е редно всички да са с колани така би трябвало да е и с гумите. Това, че някой не може да си позволи да си купи нови гуми според сезона а може да си позволи да пие всяка вечер биричка не му дава право да се движи с някоя талига. Всичко това е защото ние все сме тарикати и си мислим, че ще пре....м някой като си правим каквото си искаме, но истината е, че еб....е самите себе си.
              Вчера си поднових каското и погледнах в условията на застраховката и там е отбелязано, че трябва да се движиш с тип гуми съобразени със сезона. Като нищо могат да ти откажат да ти изплатят щета поради това, че си бил с летни гуми например...
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Колега @Vladim досега няколко пъти съм бил свидетел как една такава верига когато се скъса прави големи мизерии. Всяка година ходим на едно и също място в Стара планина и всяка година няколко човека без вериги не могат да се качат до въпросното място което е с изкачване на тесен път с добър наклон в продължение на километри. Е аз досега никога не съм слагал вериги и винаги съм разчитал само на зимните гуми и моите умения да контролирам автомобила и винаги съм стигал до там където съм тръгнал. Искам само да кажа, че когато човек си не може и верижна машина да му дадат все си е тая.

Коментар

Re: В крайна сметка глобяват ли за зимни гуми ?

biker_81 написа:
                  Здравейте колеги,така и не разбрах ако ме спрат и карам със летни гуми но с грайфер по голям от 4 мм ще имам ли проблем.Също така задължително ли е да имам в колата вериги за сняг и лопата за риене на сняг.Моял да сподели някой с личен опит който са го спирали вече,че ми предстои пътуване и не знам как да се подготвя.
                  а по-първото изречение коментар.

Коментар

vin_d написа:
                    biker_81 написа:
                    Здравейте колеги,така и не разбрах ако ме спрат и карам със летни гуми но с грайфер по голям от 4 мм ще имам ли проблем.Също така задължително ли е да имам в колата вериги за сняг и лопата за риене на сняг.Моял да сподели някой с личен опит който са го спирали вече,че ми предстои пътуване и не знам как да се подготвя.
                    ЗДП сочи размер на шарката на протектора от 1.6мм. Поватряме го ВСЯКА божа година... 1.6мм. Няма значение лятна, зимна, лунна, всесезонна или пистарка. Важното е да не е под 1.6мм. Въпреки, че не съм виждал катаджия със "сертифициран" дълбокомер ... Всичко останало са извращения и инсинуации. В ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА изричено е УКАЗАНО с какво и как трябва да е оборудван един АВТОМОБИЛ!1. Аптечка - има списък на съдържанието и пак в ЗДП2. Пожарогасител - сертифициран и проверен за работоспособност, има си дата на технически преглед3. Триъгълник авариен4. Светлоотразителна жилетка5. Знак за техническа изправност на автомобилаДа изброявам ли останалото?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

perlsite написа:
                      chaveto написа:
                      Преди година един съсед изпадна от пътя заради заледяване и застрахователите не му платиха нищо. Причината да не платят беше това, че е с летни гуми в зимни условия. Така както е редно всички да са с колани така би трябвало да е и с гумите. Това, че някой не може да си позволи да си купи нови гуми според сезона а може да си позволи да пие всяка вечер биричка не му дава право да се движи с някоя талига. Всичко това е защото ние все сме тарикати и си мислим, че ще пре....м някой като си правим каквото си искаме, но истината е, че еб....е самите себе си.
                      Вчера си поднових каското и погледнах в условията на застраховката и там е отбелязано, че трябва да се движиш с тип гуми съобразени със сезона. Като нищо могат да ти откажат да ти изплатят щета поради това, че си бил с летни гуми например...
                      Ще ти откажат щета ако си и виновен - да си и със съобразени със сезона гуми. Ако обаче те напори отзад някой със зимни гуми на 5 сезона и фабричен грайфер - каква ще е причината на теб с летните гуми да ти откажат "щета"? Ей, българите сме ебаси стадото малоумно. Има си ЗАКОН - в тоя ЗАКОН пише ВСИЧКО. Не може някой си ФИЙ КАТ-аджия да ме спре и да ми каже "що не ти работят чистачките и що нямаш зимна течност и зимни гуми". Ако ВАЛИ ДОЛЕН и ПРОЛИВЕН ГНУСЕН ДЪЖД - може да ми каже "що не ти баца чистачката"..., но в ЯСЕН ЗИМЕН ден - ще се хване за големите пръсти и ... най-много да се заяде що ми е изтекла книжката..., ако забележи...Колеги, приятели, четете си шибания закон бе!
                      Steliyan's Life!

Коментар

Един приятел от КАт ми каза, че има много знаци за слагане на вериги през зимата на извънградските пътища- един такъв син и гума с вериги нарисувана... та тоя знак значи, че ако има сняг- трябва да имаш вериги и ако те спрат на такава отсечка и нямаш вериги в багажника и има сняг около пътя- фрас- 200 кинта акт, ако ще да имаш нови зимни гуми за 5000 лева- акта си го отнесъл.
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

jenshen73 написа:
                          vin_d написа:
                          biker_81 написа:
                          ЗДП сочи размер на шарката на протектора от 1.6мм. Поватряме го ВСЯКА божа година... 1.6мм. Няма значение лятна, зимна, лунна, всесезонна или пистарка. Важното е да не е под 1.6мм. Въпреки, че не съм виждал катаджия със "сертифициран" дълбокомер ... Всичко останало са извращения и инсинуации. В ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА изричено е УКАЗАНО с какво и как трябва да е оборудван един АВТОМОБИЛ!1. Аптечка - има списък на съдържанието и пак в ЗДП2. Пожарогасител - сертифициран и проверен за работоспособност, има си дата на технически преглед3. Триъгълник авариен4. Светлоотразителна жилетка5. Знак за техническа изправност на автомобилаДа изброявам ли останалото?
                          Ами няма нужда да изброяваш колега ,но прогнозирам в скоро време към всичко това да добавят малка лопатка и авариен буркан захранван от запалката със оранжев цвят.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

КИМИ написа:
                            Един приятел от КАт ми каза, че има много знаци за слагане на вериги през зимата на извънградските пътища- един такъв син и гума с вериги нарисувана... та тоя знак значи, че ако има сняг- трябва да имаш вериги и ако те спрат на такава отсечка и нямаш вериги в багажника и има сняг около пътя- фрас- 200 кинта акт, ако ще да имаш нови зимни гуми за 5000 лева- акта си го отнесъл.
                            Прочети моля те в закона какво пише за конкретният знак - малко по-горе е показан на картинка + номер. Никой не може да се изсмуче наказание от пръстите. Включая и такова "Ако има сняг край пътя"...
                            Steliyan's Life!

Коментар

аз видех по ТВ.некъв жик так /инструмент/ нещо като дълокомера на шублара само че с обла долна част и настърча дълбокомера и от горе показва мм на грайфер.jenshen73 колегата беше напълно ясен,тва го разбрах и от др.наша тема ма питането ми еима ли колега глобен за износена гума щото мойте са накантара на 4мм.нз.за лопатка и оранж.буркан ма ше ни задължат да си носим по-една 50ка пари за кафе на полицайте.

Коментар

chaveto написа:
                                Колега @Vladim досега няколко пъти съм бил свидетел как една такава верига когато се скъса прави големи мизерии. Всяка година ходим на едно и също място в Стара планина и всяка година няколко човека без вериги не могат да се качат до въпросното място което е с изкачване на тесен път с добър наклон в продължение на километри. Е аз досега никога не съм слагал вериги и винаги съм разчитал само на зимните гуми и моите умения да контролирам автомобила и винаги съм стигал до там където съм тръгнал. Искам само да кажа, че когато човек си не може и верижна машина да му дадат все си е тая.
                                Да, със сигурност е несериозно едни вериги да струват 15-20лв. и само наивник може да си помисли, че за тази сума си купува вериги. Със сигурност за тази цена освен да направят бели друго не биха сторили. Подкрепям също, че зимните гуми в сняг се държат много добре, особено ако и задкормилното устройство знае, какво прави. Аз също нямам вериги, но съм ставал свидетел неколкократно как са измъквали коли от беди. Ако тръгна редовно да катеря планини зимата, или баш в най-големият сняг се завра в някой проход със сигурност ще имам вериги и то качествени! Между другото може смешно да ви звучи, но в такива ситуации е добре човек да има и лопатка в колата. А стелките вършат работа, когато някое колело започна да боксува!
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X