Днес за първи път видях с очите си как се извършва проверка на газова колонка.По обед имах задачи и трябваше да заредя газ,спирам аз да зареждам и забелязвам трима да сноват покрай колонката.Помислих че има повреда и ги запитах дали работи колонката.Отговора беше-"Работи, ние сме от стандартизация и в момента извършваме проверка на колонките.Тази даже пуска малко в повече от показаното на нейния брояч.".Направо останах потресен,добре че апарата беше в мен,веднага им нащраках няколко фотоса и си побъбрихме десетина минути докато заредят автомобилите пред мен.В огледалото мярнах и една брава със софийски номер,веднага му връчих една от визитките които бях правил,момчето каза че е регистриран във форума но нямаше време да си поприказваме по дълго.Уредих го и със стикер за задното стъкло. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?
Collapse
X
-
Re: Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?
krasio_79bs написа:Днес за първи път видях с очите си как се извършва проверка на газова колонка.По обед имах задачи и трябваше да заредя газ,спирам аз да зареждам и забелязвам трима да сноват покрай колонката.Помислих че има повреда и ги запитах дали работи колонката.Отговора беше-"Работи, ние сме от стандартизация и в момента извършваме проверка на колонките.Тази даже пуска малко в повече от показаното на нейния брояч.".Направо останах потресен,добре че апарата беше в мен,веднага им нащраках няколко фотоса и си побъбрихме десетина минути докато заредят автомобилите пред мен.В огледалото мярнах и една брава със софийски номер,веднага му връчих една от визитките които бях правил,момчето каза че е регистриран във форума но нямаше време да си поприказваме по дълго.Уредих го и със стикер за задното стъкло.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Re: Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?
ntodorov написа:krasio_79bs написа:Днес за първи път видях с очите си как се извършва проверка на газова колонка.По обед имах задачи и трябваше да заредя газ,спирам аз да зареждам и забелязвам трима да сноват покрай колонката.Помислих че има повреда и ги запитах дали работи колонката.Отговора беше-"Работи, ние сме от стандартизация и в момента извършваме проверка на колонките.Тази даже пуска малко в повече от показаното на нейния брояч.".Направо останах потресен,добре че апарата беше в мен,веднага им нащраках няколко фотоса и си побъбрихме десетина минути докато заредят автомобилите пред мен.В огледалото мярнах и една брава със софийски номер,веднага му връчих една от визитките които бях правил,момчето каза че е регистриран във форума но нямаше време да си поприказваме по дълго.Уредих го и със стикер за задното стъкло.
Коментар
-
krasio_79bs няма ли да кажеш отговора на специалиста по тази толкова дискутирана тема, например "Бутилката ми е 40л пък те ми сипаха повече". Само предположения са изказвани до сега и мисля че ще е интересно да се види каква е истината. Тук визирам пълният обем на бутилката, а не кога затваря поплавъка.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:krasio_79bs няма ли да кажеш отговора на специалиста по тази толкова дискутирана тема, например "Бутилката ми е 40л пък те ми сипаха повече". Само предположения са изказвани до сега и мисля че ще е интересно да се види каква е истината. Тук визирам пълният обем на бутилката, а не кога затваря поплавъка.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:krasio_79bs написа:Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Tornado написа:krasio_79bs написа:Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
[url=http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1113320#1113320 написа:krasio_79bs[/url]]niko_ymn написа:Beче са калибрирали така колонките, че газовата ми бутилка не само, че не спира да се пълни на 80% от обема си, а дори събира 105% от обема. При разход над 16 на сто газ с тези лъжещите колонки - наистина с едни и същи пари за зареждане - на бензин минавам повече километри отколкото на газ.***Каква е процедурата да извикам Метрологията или кой е контолен орган - за да проверят количеството, когато в бутилка с обем 30 литра ми сипят 31,5 л вместо 24 л (80%)?damtn.government.bg написа:Отговор от: 16.08.2011 г.Въпрос 6:Към кого да се обърна за това че, във веригата бензиностанции Шел,когато си зареждам автомобила с гориво - газ, винаги ми пълнят бутилката повече от колкото е капацитетът на бутилката !? Бутилката ми е 30 литрова, с вместимост от 27- 28 литра, а на бензиностанции ШЕЛ ми пълнят по 30-30.2 литра. На други вериги бензиностанции ми пълнят максимум 28 литра.Бутилката е с паспорт и преминат технически преглед!?---Отговор:Във връзка с Вашето запитване Ви уведомяваме, че в съответствие със своите компетенции Държавна агенция за метрологичен и технически надзор осъществява метрологичен надзор на лицата, които използват средства за измерване с цел осъществяване на търговски плащания по смисъла на чл. 5 на Закона за измерванията (ЗИ) за спазване на задълженията им по ЗИ. За да проверим Вашият сигнал е необходимо писмено да посочите бензиностанциите, в които се използват споменатите газколонки.___________от: 14.08.2012 г.Въпрос 11:Преди 2 седмици поставих на автомобила си газова уредба с бутилка с обем 35л, която би трябвало да събира около 28л. газ. До момента съм зареждал на 3 различни бензиностанции. Първия път ми сипаха 31л. след това 37л., 41.6л., 39.6л.Възможно ли е да ми измерите обема...
Коментар
-
niko_ymn написа:[url=http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1113320#1113320 написа:krasio_79bs[/url]][quote:a82b15718f="niko_ymn"]Beче са калибрирали така колонките, че газовата ми бутилка не само, че не спира да се пълни на 80% от обема си, а дори събира 105% от обема. При разход над 16 на сто газ с тези лъжещите колонки - наистина с едни и същи пари за зареждане - на бензин минавам повече километри отколкото на газ.***Каква е процедурата да извикам Метрологията или кой е контолен орган - за да проверят количеството, когато в бутилка с обем 30 литра ми сипят 31,5 л вместо 24 л (80%)?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар