Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    П.П. Психологията е заради зачитането на ограниченията извън България.
    Ми не е така. Що си мислиш, че спазвам ограниченията в чужбина по-различно, отколкото у нас?

Коментар

Има кльопнати към 30 такива разходомери в сервиза, по принцип това е първоначалната му дейност........Има една малка джаджа която се навива или развива и съответно отчита повече или по малко газ.......Всички лъжат с газта, тва че се проверява е бошлаф работа........
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

krasio_79bs написа:
        ilko-gd написа:
        krasio_79bs няма ли да кажеш отговора на специалиста по тази толкова дискутирана тема, например "Бутилката ми е 40л пък те ми сипаха повече". Само предположения са изказвани до сега и мисля че ще е интересно да се види каква е истината. Тук визирам пълният обем на бутилката, а не кога затваря поплавъка.
        По думите на специалиста след като го запитах "Как така по паспорт бутилката ми е 28 литра,а ми я пълнят с 29?"Отговора беше"Това на паспорта е количеството което трябва да я пълнят или 80% от обема.Нормално е да я напълнят с около 10% повече от посоченото на паспорта.Останалото вече е прекарване.Държа да уточня че на моята бутилка няма поплавък(беше ми казано че на торидални бутилки не се слага нивомер).Разговора ни беше породен именно от градските легенди и моите питания относно разликите в пълненето.С очите си се уверих че показанията на колонката и уреда на проверяващите са в полза на потребителя(на 3 автомобила).Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.
        Това не е вярно!Количеството изписано върху бутилката в литри е водното количество, което събира бутилката при тест на 100% напълване.По технически спецификации газовите бутилки се пълнят до 80%, или демек ако хванем една 100 литрова бутилка трябва да я напълним с 80 литра газ.Или демек на кантара в крайна сметка излиза около 44,8кг газ.Съотношението на пропан-бутан е различно и никога не е вързано твърдо. Най-голяма степен в отношението играе сезона.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO,отдавна съм се примирил с мисълта ,че навсякъде те цакат.В газта,с бензина,с нафтата,със салама в магазина и тн.Има си органи за проверка,взимат си заплатите ,те да си тровят нервите.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

На брояча на колонката цената е: 1,42 лв/л ... така като знам колко литра са 80% и като разделя цялата сметка на тах литри - ми излиза, че ми струва: 1,80 лв/л цената на реалния литър, а не на отчетения.Няколко въпроса:Като почне да трака съчмата - това около кой процент от запълването трябва да е?Като спре да трака и като спрат да мърдат цифричките на дисплейчето, а пистолета още е на колата под налягане - тогава ли са 80% ?Като влязат 105 литра в твоята 100 литрова бутилка това на какво се дължи ако не на центровка в ущърб на клиента?Като правят инвентаризация по газстанциите - защо винаги са на резултат ИЗЛИШЪК? (за разлика от течностите - това много трудно се краде, а да не би някой да е доливал газ под налягане след като е хапнал бобец?)
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

От къде си сигурен дали бутилката ти е настроена да затваря коректно?Имаш ли вяра на майстора?Той има ли апаратура с която да я провери? Все въпроси с уклончив отговор.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Immortal написа:
                jenshen73 написа:
                П.П. Психологията е заради зачитането на ограниченията извън България.
                Ми не е така. Що си мислиш, че спазвам ограниченията в чужбина по-различно, отколкото у нас?
                Щото още не си плащал глоба навън. Преди няколко дни в Австрия глоба за превишена скорост от 600 евро. Каква мислиш ни беше после скоростта
                niko_ymn написа:
                Като влязат 105 литра в твоята 100 литрова бутилка това на какво се дължи ако не на центровка в ущърб на клиента?
                Дължи се на рушвети. При мен като се получи нещо такова и сменям бензиностанцията.От хора които работят с настройване на колонки..... съм чувал, че винаги има една която мери точно. Идеята е ако дойдат проверяващи да правят проверка на нея. Сега се сетете коя е точна и коя колонка лъже :D

Коментар

krasio_79bs написа:
                  От къде си сигурен дали бутилката ти е настроена да затваря коректно?Имаш ли вяра на майстора?Той има ли апаратура с която да я провери? Все въпроси с уклончив отговор.
                  Дори не знам дали може бутилката да се настройва.Знам само, че на нея от производителя има набит на метала релефен надпис за обема, и те ми напълват повече от този обем.Не зависи ли от настоеното налягане на колонката - какви са тези настройки на бутилката - там има само по една съчма на вътрешния и външния край на тръбичката с накрайника за пълнене - и освен да се смени тази съчма с по-различно тегло друга такава - не мога да си представя друг начин за нейното настройване - тя си се движи според налягането.

Коментар

Има поплавък(нивомер) бутилката който трябва да спира зареждането при определен обем.Ако не е регулиран правилно прави номера.Някои не могат да заредят и 20л. в 30 л. бутилка.При мен пък няма нивомер и пълня в 28 литра бутилка около 30-31 литра на всички станции.По логиката на щампата всички трябва да лъжат.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Нивомер, нивомер, ама пък да отива над 100% ... ? ... или ...Искаш да кажеш, че това което е на метала набито са при 80% литрите?Накрая ще хвана един надуваем басейн, и по закона на архимед сам ще си измеря колко вода измества като я потопя.***При мен беше точно така - от 17тия литър почваше да трака и до 27мия спираше да поема, а сега почва да трака от 28-мия и отива над 100%

Коментар

niko_ymn написа:
                        Искаш да кажеш, че това което е на метала набито са при 80% литрите?
                        Така ми беше казано от проверяващите.Дали е вярно...? Склонен съм да им вярвам защото провериха зареждането на три автомобила преди мен докато разговаряхме. Освен количеството мерят и налягане тн. виждат се и манометрите на снимките в началото. По техните думи ядове със разминаване имали само по малките бензиностанции.При големите нещата ставали по трудно заради камери,по голям персонал,евентуални проблеми с началниците на веригите и тн.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Както и да смятате обема на бутилката все няма да излезе това което е набито да е 80%. Това което е набито си е макс.

Коментар

Изобщо нямам намерение да смятам каквото и да било.Карам на газ от 6-7 години и достатъчно добре си правя преценката къде да зареждам.Който иска да се тормози със сметки.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Нивомерът няма никакво отношение към запълването на бутилката. Ако го има той само индикира някакво ниво за удобство.Зареждането до 80% от обема се осигурява от клапан в евросондата. Ако бутилката е сложена под наклон или неправилно този клапан не затваря точно на 80%.Може да има вариации и според настройката на налягането при което колонката изключва понеже тя изключава защото налягането рязко се повишава заради това че клапанът в бутилката е затворен и течността няма къде да отиде. Ако е настроена на по високо налягане успява да преодолее клапана по дълго време и затова влиза по-голямо количество от колонка която изключва на по ниско налягане. Вариации от няколко литра са напълно нормални. Забележете това не е налягането с което се пълни а налягането при което изключва колонката ...Няма смисъл да се правят хватки със зарежданото количество понеже е сложно, трябва да участват много хора и е сравнително опасно.При пропан-бутана има две съставки като съотношението на цените им е 10% за едната и 90% за другата. Така че "лъженето" идва именно от пропорциите им ...

Коментар

Същото важи ли и за бутилки без евросонда? Моята е без такава,а и масово в нета се пише,че именно нивомера играе роля в количеството.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X