Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?

Днес за първи път видях с очите си как се извършва проверка на газова колонка.По обед имах задачи и трябваше да заредя газ,спирам аз да зареждам и забелязвам трима да сноват покрай колонката.Помислих че има повреда и ги запитах дали работи колонката.Отговора беше-"Работи, ние сме от стандартизация и в момента извършваме проверка на колонките.Тази даже пуска малко в повече от показаното на нейния брояч.".Направо останах потресен,добре че апарата беше в мен,веднага им нащраках няколко фотоса и си побъбрихме десетина минути докато заредят автомобилите пред мен.В огледалото мярнах и една брава със софийски номер,веднага му връчих една от визитките които бях правил,момчето каза че е регистриран във форума но нямаше време да си поприказваме по дълго.Уредих го и със стикер за задното стъкло. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Прикачени файлове
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Бях чувал, но не бях виждал как се прави. А и за първи път чувам да пуска повече от брояча

Коментар

хм.. няколко пъти на бензиностанцията в Горна Баня съм виждал да си играят с подобна " джаджа " , " уред" , но така и не разбрах за какво е е ... (:

Коментар

vital написа:
        Бях чувал, но не бях виждал как се прави. А и за първи път чувам да пуска повече от брояча
        Ти пък сега,като казах в повече нямам в предвид с литри.На 20+литра пуска 40-50 милилитра в повече.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Re: Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?

krasio_79bs написа:
          Днес за първи път видях с очите си как се извършва проверка на газова колонка.По обед имах задачи и трябваше да заредя газ,спирам аз да зареждам и забелязвам трима да сноват покрай колонката.Помислих че има повреда и ги запитах дали работи колонката.Отговора беше-"Работи, ние сме от стандартизация и в момента извършваме проверка на колонките.Тази даже пуска малко в повече от показаното на нейния брояч.".Направо останах потресен,добре че апарата беше в мен,веднага им нащраках няколко фотоса и си побъбрихме десетина минути докато заредят автомобилите пред мен.В огледалото мярнах и една брава със софийски номер,веднага му връчих една от визитките които бях правил,момчето каза че е регистриран във форума но нямаше време да си поприказваме по дълго.Уредих го и със стикер за задното стъкло.
          Краси, снимал си "моите" хора. Служебните ми ангажименти са свързани с тях. Мъжът, който си снимал се казва инж. Петко Терзиев от ДАМТН - Бургас. Печени хора са и си вършат работата, но за жълти стотинки. Карат я на мускули. Стриктни са, но определено имат проблеми ( разбирай всякакви ) с малките вериги бензиностанции и газстанции.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re: Виждали ли сте как се прави проверка на газова колонка?

ntodorov написа:
            krasio_79bs написа:
            Днес за първи път видях с очите си как се извършва проверка на газова колонка.По обед имах задачи и трябваше да заредя газ,спирам аз да зареждам и забелязвам трима да сноват покрай колонката.Помислих че има повреда и ги запитах дали работи колонката.Отговора беше-"Работи, ние сме от стандартизация и в момента извършваме проверка на колонките.Тази даже пуска малко в повече от показаното на нейния брояч.".Направо останах потресен,добре че апарата беше в мен,веднага им нащраках няколко фотоса и си побъбрихме десетина минути докато заредят автомобилите пред мен.В огледалото мярнах и една брава със софийски номер,веднага му връчих една от визитките които бях правил,момчето каза че е регистриран във форума но нямаше време да си поприказваме по дълго.Уредих го и със стикер за задното стъкло.
            Краси, снимал си "моите" хора. Служебните ми ангажименти са свързани с тях. Мъжът, който си снимал се казва инж. Петко Терзиев от ДАМТН - Бургас. Печени хора са и си вършат работата, но за жълти стотинки. Карат я на мускули. Стриктни са, но определено имат проблеми ( разбирай всякакви ) с малките вериги бензиностанции и газстанции.
            При тази проверка определено нямаха проблеми.Наистина инженера който снимах беше изключително отзивчив на моите въпроси свързани с разликите при зареждане на различни газстанции.Даже се шегувахме с него да не казва пред управителя на бензиностанцията че колонката зарежда малко повече.ПП. Колега,кога ще имаме удоволствието да се запознаем на някоя от срещите?
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs няма ли да кажеш отговора на специалиста по тази толкова дискутирана тема, например "Бутилката ми е 40л пък те ми сипаха повече". Само предположения са изказвани до сега и мисля че ще е интересно да се види каква е истината. Тук визирам пълният обем на бутилката, а не кога затваря поплавъка.
              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

редовно зареждам точно на това ОМВ п.п. Краси, май ти се беше оплаквал, че там ти пълнят и те лъжат
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

a

Апарата който използват за проверка се нарича Flowmeter,който показва за определено време какво количество от газта преминава.
                  Nissan Primera 1.6 16v P11
                  ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

ilko-gd написа:
                    krasio_79bs няма ли да кажеш отговора на специалиста по тази толкова дискутирана тема, например "Бутилката ми е 40л пък те ми сипаха повече". Само предположения са изказвани до сега и мисля че ще е интересно да се види каква е истината. Тук визирам пълният обем на бутилката, а не кога затваря поплавъка.
                    По думите на специалиста след като го запитах "Как така по паспорт бутилката ми е 28 литра,а ми я пълнят с 29?"Отговора беше"Това на паспорта е количеството което трябва да я пълнят или 80% от обема.Нормално е да я напълнят с около 10% повече от посоченото на паспорта.Останалото вече е прекарване.Държа да уточня че на моята бутилка няма поплавък(беше ми казано че на торидални бутилки не се слага нивомер).Разговора ни беше породен именно от градските легенди и моите питания относно разликите в пълненето.С очите си се уверих че показанията на колонката и уреда на проверяващите са в полза на потребителя(на 3 автомобила).Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                      Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.
                      Какво беше 40% бутан и 60% пропан ама не съм сигурен.Келфайда като не върви колата и си заредил колкото си платил.Натискаш педала тя се чуди кво да прави.Няма да възобновявам старата дилема газ,бензин или ДИЗЕЛ ама .....
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                        krasio_79bs написа:
                        Споделиха че има разлика в качество и количество.Те измерват количеството,а не качеството.От там идват разликите в изминатите километри.
                        Какво беше 40% бутан и 60% пропан ама не съм сигурен.Келфайда като не върви колата и си заредил колкото си платил.Натискаш педала тя се чуди кво да прави.Няма да възобновявам старата дилема газ,бензин или ДИЗЕЛ ама .....
                        То и другите горива са ни наред.Няма да коментирам колко харчат колите ни с горива заредени из Европата.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                          Tornado написа:
                          krasio_79bs написа:
                          То и другите горива са ни наред.Няма да коментирам колко харчат колите ни с горива заредени из Европата.
                          Харчат все същото. Освен разбира се, някое европейско гориво ако може да ми я свали под 5.4 извънградско. Щото на 5.5. съм карал с гориво зареждано в България. И карам де П.П. Психологията е заради зачитането на ограниченията извън България.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

[url=http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1113320#1113320 написа:
                            krasio_79bs[/url]]
                            niko_ymn написа:
                            Beче са калибрирали така колонките, че газовата ми бутилка не само, че не спира да се пълни на 80% от обема си, а дори събира 105% от обема. При разход над 16 на сто газ с тези лъжещите колонки - наистина с едни и същи пари за зареждане - на бензин минавам повече километри отколкото на газ.***Каква е процедурата да извикам Метрологията или кой е контолен орган - за да проверят количеството, когато в бутилка с обем 30 литра ми сипят 31,5 л вместо 24 л (80%)?
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=50238Проверките се извършват от http://www.damtn.government.bg/
                            Благодаря за линковете ето какво открих там в раздел "често задавани въпроси":
                            damtn.government.bg написа:
                            Отговор от: 16.08.2011 г.Въпрос 6:Към кого да се обърна за това че, във веригата бензиностанции Шел,когато си зареждам автомобила с гориво - газ, винаги ми пълнят бутилката повече от колкото е капацитетът на бутилката !? Бутилката ми е 30 литрова, с вместимост от 27- 28 литра, а на бензиностанции ШЕЛ ми пълнят по 30-30.2 литра. На други вериги бензиностанции ми пълнят максимум 28 литра.Бутилката е с паспорт и преминат технически преглед!?---Отговор:Във връзка с Вашето запитване Ви уведомяваме, че в съответствие със своите компетенции Държавна агенция за метрологичен и технически надзор осъществява метрологичен надзор на лицата, които използват средства за измерване с цел осъществяване на търговски плащания по смисъла на чл. 5 на Закона за измерванията (ЗИ) за спазване на задълженията им по ЗИ. За да проверим Вашият сигнал е необходимо писмено да посочите бензиностанциите, в които се използват споменатите газколонки.___________от: 14.08.2012 г.Въпрос 11:Преди 2 седмици поставих на автомобила си газова уредба с бутилка с обем 35л, която би трябвало да събира около 28л. газ. До момента съм зареждал на 3 различни бензиностанции. Първия път ми сипаха 31л. след това 37л., 41.6л., 39.6л.Възможно ли е да ми измерите обема...
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                              [url=http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1113320#1113320 написа:
                              krasio_79bs[/url]][quote:a82b15718f="niko_ymn"]Beче са калибрирали така колонките, че газовата ми бутилка не само, че не спира да се пълни на 80% от обема си, а дори събира 105% от обема. При разход над 16 на сто газ с тези лъжещите колонки - наистина с едни и същи пари за зареждане - на бензин минавам повече километри отколкото на газ.***Каква е процедурата да извикам Метрологията или кой е контолен орган - за да проверят количеството, когато в бутилка с обем 30 литра ми сипят 31,5 л вместо 24 л (80%)?
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=50238Проверките се извършват от http://www.damtn.government.bg/
                              Благодаря за линковете ето какво открих там в раздел "често задавани въпроси":[quote:a82b15718f="damtn.government.bg"]Отговор от: 16.08.2011 г.Въпрос 6:Към кого да се обърна за това че, във веригата бензиностанции Шел,когато си зареждам автомобила с гориво - газ, винаги ми пълнят бутилката повече от колкото е капацитетът на бутилката !? Бутилката ми е 30 литрова, с вместимост от 27- 28 литра, а на бензиностанции ШЕЛ ми пълнят по 30-30.2 литра. На други вериги бензиностанции ми пълнят максимум 28 литра.Бутилката е с паспорт и преминат технически преглед!?---Отговор:Във връзка с Вашето запитване Ви уведомяваме, че в съответствие със своите компетенции Държавна агенция за метрологичен и технически надзор осъществява метрологичен надзор на лицата, които използват средства за измерване с цел осъществяване на търговски плащания по смисъла на чл. 5 на Закона за измерванията (ЗИ) за спазване на задълженията им по ЗИ. За да проверим Вашият сигнал е необходимо писмено да посочите бензиностанциите, в които се използват споменатите газколонки.___________от: 14.08.2012 г.Въпрос 11:Преди 2 седмици поставих на автомобила си газова уредба с бутилка с обем 35л, която би трябвало да събира около 28л. газ. До момента съм зареждал на 3 различни бензиностанции. Първия път ми сипаха 31л. след това 37л., 41.6л., 39.6л.Възможно ли е да ми измерите обема... ...:"Сигнали и жалби на граждани се разглеждат само когато са подадени по електронен път (в рубрика ,,Сигнали, мнения и предложения
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                              X