Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    ...
    Виждам, че държиш да имаш последната дума. О.К. - имаш я. Но приеми един съвет от мен - има и други неща, не е само форума. Отдели малко време за секс, спорт или друга полезна за тялото и ума дейност - ще се учудиш колко прекрасен е света.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Благодаря за съвета.Ако имаш още такива, освен тези относно секса и спорта ще се радвам да ги чуя. Отворен съм и да чуя как точно да ги правя тези неща, да не би да сбъркам в изпълнението.Поздрави.
      gantcho написа:
      Тогава всичко беше държавно. Престъпността също. Службите се грижеха, например, наркотиците да преминават през страната ни безопасно, без да ги спират, но транзит за западните държави.
      И аз така четох в един вестник. И професор Вучков и той така казва.
      gantcho написа:
      Не се заблуждавай, сега Боцев и Гоцев ще илязат и ще ти кажат "Мен не ме интересува как е било тогава на запад. За мен е важно, че в България е нямало наркотици!".
      Нито Боцев, нито Гоцев ще ти кажат това. Имаше наркотици, но като те хванат ... лечението не беше с метадон, а с мотиката и чука, зад решетките. И беше ефективно лечение, като че ли.Това е акцента, който Боцев и Гоцев ще ти подчертаят.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        BTW, ако някой ми обяснява по подобен начин, бих се обидил. Или замисля как ли изглеждам, или как ли изглеждат въпросите ми, за да ми се обяснява така.
        Да разбирам ли, че си искал да ме обидиш?Аз в крайна сметка вече се обърках, на кой какво му харесва?Тези, дето твърдят, че едно време много добре се живееше, казват, че и сега живеят добре.Тези, които твърдим, че едно време е било по зле, и ние казваме, че сега живеем добре.Обърках се, честно.Ако едно време сме живели с идеята, минавайки през зрелия социализъм да стигнем до комунизма, който никой не го беше ни виждал, ни чувал (освен Томас Мор, Маркс и Енгелс в сънищата си), сега пък живеем с идеята, минавайки през сегашната мутрокрация, да стигнем до начина на живот в Западна Европа, за предпочитане този в Швеция, Норвегия или Финландия. Това поне се вижда.Както се вижда, от 1944 година насам все сме в преход, в търсене на пътя... само че все не уцелваме широкия и прав път, уж за по-направо, все през гората цепим. И се оплакваме, че имало тръни и клони по пътя ни. Аз съм доволен от "новия" строй, доволен съм и че "комунизмът си отива(отиде) и децата вече могат да спят спокойно".Приключвам с таз тема със следното - доволни - недоволни - социализЪмът никога повече няма да се върне, не и в тоз уродлив вид, който имаше. Никога.А ако на някой наистина много му липсва - все още има къде да отиде - туй Северна Корея, туй Куба, туй Венецуела...може и в Китай, въпреки, че там не е баш социализъм.Поздрави на всички: http://www.youtube.com/watch?v=ZKoDInNHYK4

Коментар

Е, щом децата вече могат да спят спокойно ... значи всичко е наред. По улиците има само щастливи хора.Радост, спокойствие и благоденствие навред.Звучи ми познато, защо ли?
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Е, щом децата вече могат да спят спокойно ... значи всичко е наред. По улиците има само щастливи хора.Радост, спокойствие и благоденствие навред.Звучи ми познато, защо ли?
            Човече, ти спирачки нямаш.Можеш ли да ми обясниш каква ти е тезата? Извън тази да се заяждаш с всички? Значи казваш вместо метадон с теслата по главата? Ефективно е, спор няма. Спираш да се друсаш, да дишаш... Добро решение. Предполагам тъгуваш по времето, по което това се е прилагало и към инакомислещите?Вчера си започнал да ми търсиш противоречия в постовете? Че те твоите два няма да са в една линия, въртиш се кат на дърта фльорца задника, само и само да се сдрапаш с някой.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Malone написа:
              gantcho написа:
              Тогава всичко беше държавно. Престъпността също. Службите се грижеха, например, наркотиците да преминават през страната ни безопасно, без да ги спират, но транзит за западните държави.
              И аз така четох в един вестник. И професор Вучков и той така казва..
              Аз се радвам, обаче, че такива долни инсинуации не могат да отклонят аналитичния ти интелект от правата вяра Признавам си, и аз това го измислих с телевизора си Нямам преки доказателства.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                Признавам си, и аз това го измислих с телевизора си Нямам преки доказателства.
                Аз също Ганчо.Нямам преки доказателства, че не е било така. По тази причина не коментирам дали сме били намесени в доставката на наркотици за западна Европа, как точно и какви са били мотивите на организаторите, ако е било така.Знам само, че сме, и ще сме на "балканския път" който и да бъде на власт.И докато се търси хероин и хашиш все ще има мераклии да извлекат печалби от това. Който и да контролира пътя, все не е добре.А и Ганчо, ако бъдем обективни и тогава и сега все е ставало дума за пари. "Капиталистическото ежедневие" го приеми като оправдание, ако работата се размирише пред съветския брат. Който пък, от своя страна, си е държал свой източен канал за същите наркотици. Пак за пари.По съм склонен да повярвам, че нещо такова е било.
                Lane Staley написа:
                ...
                Останах с впечатлението, че приключихме диалога с теб.Гледам да не ти докарам неприятности, като ти отговарям, но предполагам, че и нервите на модераторите имат някаква граница на търпимост към квалификациите ти.Предлагам ти, съвсем позитивно, да ограничиш малко аграрните изрази в речника си, ако държиш да изглеждаш интелигентен събеседник.
                www.cyxap.com

Коментар

Колеги, все пак темата не е пусната за да се нападате един друг. Всеки има мнение - нека си го изкаже. Нормално е да има хора с различни мнения. Нека погледнем още веднъж заглавието на темата и да обърнем за миг внимание и на правилата.

Коментар

Комунизъм, капитализъм, демокрация... общото е, че силните на деня живеят добре в кой да е строй. Разликата винаги е за тези отдолу.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      Разликата винаги е за тези отдолу.
                      Каква разлика?!
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Аз пак си пея моята песен . След 20 години демокрация ето и успехите http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=50586
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

dikanio написа:
                          ele написа:
                          Разликата винаги е за тези отдолу.
                          Каква разлика?!
                          razlиката е, че през комунизма хората имаха достатъчно средства да си платят консумативите, да си купят лекарства, да си изгледат децата и т.н. Сега тази прослойка хора едва свързват двата края, а много от тях трябва да избират какво да купят или платят, защото парите не им стигат за всичко. Не е чудно, че носталгията по комунизма е останала точно в тази прослойка.

Коментар

ele написа:
                            razlиката е, че през комунизма хората имаха достатъчно средства да си платят консумативите, да си купят лекарства, да си изгледат децата и т.н. Сега тази прослойка хора едва свързват двата края, а много от тях трябва да избират какво да купят или платят, защото парите не им стигат за всичко. Не е чудно, че носталгията по комунизма е останала точно в тази прослойка.
                            Хайде да уточним за коя прослойка става въпрос. Защото и аз попадам в прослойката "дето са отдолу" дотолкова, доколкото не съм от управляващите, но да чукна на дърво, не мога да кажа, че останалата част от описанието важи за мен. Не, че го приемам лично, не съм толкова елементарен. Онази вечер официално изследване по BTV цитира, че 45% от населението изпитва носталгия по комунизма. Очевидно аз съм от останалите 55%, както и почти всички от изказващите се тук. Та дайте да дефинираме тази "прослойка", която я тресе носталгия по комунизма. Аз си имам теза, но предпочитам да чуя първо различно мнение.
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Данчо , като се поразмисли човек вижда ,че нещата не са баш така както се описват . Така както ти се опитваш да кажеш ,че всичко през комунизма е било лошо и пошло и не намираш поне една частица нещо хубаво , то така и някой от по възрастните се опитват да натрапят, че при сегашния режим всичко пошло и лошо. А не е така . Ако приемем ,че при оня режим е имало 50% хубави неща и 50% извращения, то същото важи и за сегашния режим. Има неща за които не можем да кажем нищо лошо при сегашния режим, но има и много неща които са отвратителни . Така, че не бива вие младите да хвалите само хубавите неща от тоя режим и хулите лошите неща от стария режим ,защото пък моето поколение прави точно обратното хвали хубавите неща от миналото и ненавижда лошите в сегашния режим . Значи сме квит. :D
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

gantcho написа:
                                ele написа:
                                Хайде да уточним за коя прослойка става въпрос. Защото и аз попадам в прослойката "дето са отдолу" дотолкова, доколкото не съм от управляващите, но да чукна на дърво, не мога да кажа, че останалата част от описанието важи за мен. Не, че го приемам лично, не съм толкова елементарен. Онази вечер официално изследване по BTV цитира, че 45% от населението изпитва носталгия по комунизма. Очевидно аз съм от останалите 55%, както и почти всички от изказващите се тук. Та дайте да дефинираме тази "прослойка", която я тресе носталгия по комунизма. Аз си имам теза, но предпочитам да чуя първо различно мнение.
                                Става въпрос точно за бедните, а бедните в България не са никак малко, бих казала над 50%. Това, че ти се срещаш само с хора, които вземат солидни заплати, това не значи, че няма хора, които да живеят с по 300-400 лева. Има цели семейства, които се издържат с такива суми. Пенсионерите са само около 2 милиона и половина. Толкова долу-горе са и работещите, които по официални данни работят за средно 570 лева. Съгласна съм с Коцев. Всеки режим има положителни и отрицателни неща - не може да вземеш само положителните от единия и да го възхваляваш и отрицателните от другия и да сочиш с пръст колко бил лош.

Коментар

Working...
                                X