Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
Да. Kuku е прав. При комунизма ми харесваше всичко, защото не знаехме ( или само се досещахме )за другото. То това "другото" дойде много лъскаво и почти толкова лъскаво ни пързулна към своите негативи... Говоря обаче за БГ и уродливата демокрация в тази държавичка. Нека всичко, което съм написал да се чете и третира само за нашата действителност, защото какво да кажа за Норвегия, Швейцария, Холандия, Белгия или Люксембург - ами докараха си "Комунизма" хората - оня, който всички "чичковци" чакахме, като деца, и само на книга знаехме какъв рай ще ни доведе, ама нейсе...Впрочем някой отдавна беше казал Наздраве.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
@Lane StaleyИзвинявай, но си противоречиш. Имам чувството, че пишеш ей така заради спорта, заради флейма на темата.Lane Staley написа:вие, онези 20-25 годишни тогава, вие трябваше да направите така, че сега да живеем по-добре.Lane Staley написа:Демокрацията да не е уй да ти я вкарат? Храта се мрели за нея, ти я искаш на готово?!?!?!?!Моите уважения към годините ти, ама комунизма ви научи точно на това - все да чакате накой друг да свърши работата, а вие всичко на готово. Е няма, потрудете се малко..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Човек да не рече да свърши малко работа, за да поработи за капитала си Нацвъкали сте още 2-3 страници мат’риал...Като станат 20 страниците, ще заключа темата - по страничка за всяка демократична година Аз не разбрах, ние за нашата "демокрация" ли спорим, или сравняваме по принцип двата строя?Щото както изглежда (а и споменах доста по-горе), има разлика между нашата ДС-мутро-крация, и истинската демокрация, към която се стремим.Никога не съм отричал, че през социализма имаше хора, които живееха мноооого добре. За тях си имаше и корекоми, и Пежо, и Мерцедес... за нас бяха обикновените НАРМАГ и НАРКООП и Москвич и Лада. А всъщност ко му трябва на един човек - ляб, топлина и жена. А, и малко домашнярка, за да се сгрява, като няма топлина, жена или ляб.А социализъма тез трите неща определено ги осигуряваше. И четвъртото го осигуряваше.А сега за всяко от тези неща трябва да се работи, и то поотделно за всяко едно.Едно време работата на 1 човек я вършеше един човек, но заплата за това взимаха 3 човека.А сега работата на 3 човека се върши от един и заплатата е като за един. Туй то. Лоша работа.
Коментар
-
Бре, че йезуитски ...За нашата демокрация говорим Immortal, за нашата. И за нашата диктатура преди 10-ти Ноември.Не за демокрацията в манастира Шао Лин.В първия пост на темата е очевидно какъв е въпроса."20 години по късно". Преди 20 години се смени режима в България, не в Норвегия или Швеция.BTW, ако някой ми обяснява по подобен начин, бих се обидил. Или замисля как ли изглеждам, или как ли изглеждат въпросите ми, за да ми се обяснява така..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Добре, нека така да е. Прави сте. Хубаво си беше по татово време. Даже си беше чудесно. Защо ли и сега не е така Значи, първото, което нямаше да правим в момента, е да си чешем клавиатурите. Или щяхме да чешем клавиатурите на "Правец 24", на който, обаче, не му достига и хардуеър за нещо повече от Windows 97. То пък нямаше и това да имаме, щото е американски... Щяхме да си измислим някое наше още по-бъгаво недоносче. Но първото, което нямаше да имаме, е интернет. В Китай и сега си се следи и ограничава. За Куба дори не съм и чувал да имат, не знам. За там знам само, че от тази година са разрешиха мобилните телефони. Форуми ли? Плюене на властта ли? Ми то и време нямаше да има - нали някой трябва да чака на опашка за чушки - тази година дефицитни са чушките, салама, прасковите и накладките за ВАЗ 2107. Както и почти всичко останало Но висенето по опашки е женска работа - мъжката работа е да се регулират клапаните на жигулката, щото е вече на 38 години, а за Лада 2121 се чака 20 години. И после на опашка за бензин, щото количества няма - братския Корейски народ няма петрол, Куба също. Петрол се купува с валута второ направление, а цените на международния пазар пак се вдигат. Мобилни телефони - на пазара с връзки могат да се намерят само родната марка Изот, 750г, за 1000 лева бройката с батерия за 1 час, само че няма и много смисъл, щото БТК има покритие само в центъра на София, Младост, Люлин, едното тепе на Пловдив и част от плажната ивица около Варна. А, и в Резиденция Бояна, където новият вечен лидер Владимир Живков плющи чехкини и играе боулинг Всички с напрежение следим 79 Конгрес на Партията, където трябва да се отчете дали отново ще преизпълним петилетката за 4 години. От службата са ни обещали командировка до Китай, но само ако успеем да внедрим новия модел телевизор Велико Търново - все още не плоскоекранен, но много се харчи на международния пазар, особено в бедните селски региони на Китай, както и в някои част на индийския щат Бихар.Горди сме - детето и класът му са завършили на трето място в Прегледа на Маршовата Песен.........Просто си представям как хубаво бихме живели. То наистина няма да има нужда да се заключваме - какво ще ни откраднат.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Malone написа:@Lane StaleyИзвинявай, но си противоречиш. Имам чувството, че пишеш ей така заради спорта, заради флейма на темата.Lane Staley написа:вие, онези 20-25 годишни тогава, вие трябваше да направите така, че сега да живеем по-добре.Lane Staley написа:Демокрацията да не е уй да ти я вкарат? Храта се мрели за нея, ти я искаш на готово?!?!?!?!Моите уважения към годините ти, ама комунизма ви научи точно на това - все да чакате накой друг да свърши работата, а вие всичко на готово. Е няма, потрудете се малко.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Вече съвсем се обърках в тая тема. Кой какво защитава и за какво се бори? Темата "20 години по-късно..." с това многоточие дава възможност за яко разводняване, каквото всъщност и стана. 20 години по-късно... нищо не се е променило. Все още сме най-бедни в Европа, в Източна Европа, в бившия соцблок и въобще във всякакви класации. Все още ни управляват същите хора. Ние сме си все още същите. Моята хипотеза е, че ще се "оправим", едва когато от тоя свят си отиде и последния човек, роден в онова време, преди 20+ години.
Коментар
-
Lane Staley написа:Чакахте на Петър Младенов и Другарите от ЦК на БКП?Lane Staley написа:А не сега да ми мрънкате кой колко паро окрал, да обикаляте кат гладни котараци около гърне, и да ми обяснявате глупости. Тогава беше времето демокрацията да се извоюва на площада, не сега.Lane Staley написа:Повярвай ми, познавам хора от твоето поколение, които за времето за което си написал този пост, са изкарали колкото струва колата ти. И то честно. Ама ти си пиши тук, губи си времето в псевдофилософия и после реви, че няма сигурност, няма пари, няма не знам си какво.Lane Staley написа:Обвинявам Коцев като представител на поколението си - дали ще е Коцев, Боцев или Гоцев, все ми е тая. Поколение научено че утре за него ще има работа, че все в някой цех ще се намери нещо. Поколение, което незнайно защо не роди нито един ярък дисидент, защо ли?Lane Staley написа:просто ви казвам, че я свършихте кат кучето на нивата.Lane Staley написа:И не за мен, за децата си трябваше да го направите.Lane Staley написа:От постовете ти и времето което прекарваш тук, вместо да работиш съдя за теб. И за мен ти си поредния празнодумец, неуспял в живота, хванал се като удавник за сламка за форума, място, където да се издигнеш в собствените си очи..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Уф ,пусто как лошо живяхме тогава . А сега какъв кеф е всеки ден да чета за действията на родната демокрация . http://www.standartnews.com/news/det...BF%D0%BE%D1%80
Коментар
-
коцев написа:Уф ,пусто как лошо живяхме тогава . А сега какъв кеф е всеки ден да чета за действията на родната демокрация . http://www.standartnews.com/news/det...BF%D0%BE%D1%80The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
То тогава за нищо не се говореше...А каквото кажеш - на другия ден още милицията го знаеше...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз спирам да пиша, щото никой не чете ... И специално за тоя дето се цупи, че не сме му избарали демокрацията по негов вкус - набор 1973 съм, т.е. през 1989 бях само на 16... Но пък от 20 годишен съм самостоятелен, грижа се за собствения си задник, на жените си и на децата си... Моите бакии си ги оставете на мен. Кажете - като не ВИ харесва сега - що аджеба не отидохте ВИЕ "младите" и "можещите" да ни управлявате бе джанъм??? И да не крадете? И да не лъжете?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:То тогава за нищо не се говореше...А каквото кажеш - на другия ден още милицията го знаеше....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
style34 написа:Tогава е нямало престъпност ли? Или просто не се е говорело за нея? Само питам...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар