style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
jenshen73 написа:аз и Малоне-то се опитваме да обясним ЗАЩО по време на ТАТО не е било зле.С толкова много приказки Malone се опита да обясни, че на Некадърните им е пречел ТАТО, а сега им пречи Бойко...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Е колеги,така и не можах да разбера как има хора,които да защитават онова време???Имало добри страни.Всеки един строй си има добри и лоши страни.Безпосрно за партийните функционери и партизаните може да е имало някоя добра страна,но за масата такива липсваха.Приказки,че образованието и здравните услуги били безплатни са повече от глупави!Нали плащахте данъци "ДРУГАРИ"!!! В момента почти всеки укрива данъци и после искаме нещата да са добре.Разбирам недоволството Ви,защото сега едни имат много,а други нямат и това дразни окото на свикналите никой да няма.Сега разликата е видима ,а преди всички бяха бедни!Някой беше споменал,че който бил предприемчив и тогава се оправял.Ако под предприемчив се има предвид да си партиен секретар и лизач на задници,за да се облагодетелстващ,да може и да се оправиш.Частната практика "ДРУГАРИ" беше забранена!!!Едва през 1986г. извадиха 35 постановление на МС,с което "разрешиха" допълнителна работа извън работно време и пак беше трудно да се работи допълнително.Относно примера на г-н Коцев с дереците и тръбите, то това не е за хвалене.Използване на безплатен труд,за да ти пуснат нещо.В нормалните страни това е направено без да те карат да копаеш канали насила!Това не е пример за нещо добро. И тук никой не засегна безплатният детски труд по онова време.Да,имаше такъв!Срам за Българската държава да експлоатира децата си!Ако някой защитници на онова време не са работили,то аз и много други сме работели на полето безплатно,за да дерибействат партийните функционери и да ги возят във Волги! И не на последно място искам да попитам по кое време беше натрупан външният и вътрешният дълг на страната ни? Тогава изтеглиха милярдите,изнесоха ги,а сега ги плащаме. Отворете си малко очите и не ми говорете за почивки на бунгала,защото хората от нормалните страни ходеха по същото това време на френска,испанска,италианска и др.ревиери,а ние се навирахме по мухлясълите бунгала на предприятието.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Алооо ! По спокойно младежо . Те демократите така направиха за тия 20 години да си вземат билет над един милион българи и да избягат от демокрацията ти . :D От демокрация до демокрация има голяма разлика . За разликата от западната демокрация и от нашата няма да ти говоря . Тя е видна с просто око . :D
Коментар
-
коцев написа:Алооо ! По спокойно младежо . Те демократите така направиха за тия 20 години да си вземат билет над един милион българи и да избягат от демокрацията ти . :D От демокрация до демокрация има голяма разлика . За разликата от западната демокрация и от нашата няма да ти говоря . Тя е видна с просто око . :Dlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
То така и така е тръгнало малко майтапчийски да се ежим тук / което е похвално от моя страна / :D но нека и аз да си имам собствено мнение по някой неща . Кой ти казва че сега аз живея по зле от преди 20 години ? Никъде не съм написал това . Да тогава не можех да мечтая за Мерцедес и Фиат Стило а днеска се фукам наляво и надясно с тях Даже снощи ходих и на сбирката в Плевен с други колеги от форума . Хиляди пъти съм казвал че е имало и хубави неща от оня строй които трябваше да се запазят и доразвият . Да , като ученици сме ходили на бригади и е било от полза и за нас и за обществото . Сега няма бригади има дискотеки където освен пиене и наркотици друго няма . Както каза по нагоре един колега който си е трудолюбив и с характер нито Тодор Живков го е бъркал нито сега Бойко Борисов ще го спре. Говорим само са сигурноста по онова време и сега . И тук ако кажете че няма разлика ,здраве да е . :D :D :D
Коментар
-
Lane Staley написа:И как ще убедите, не е било зле? Как ще ме убедиш, че е било готино да чакам за "Открит лист" за да отида на гости при братовчедите си в Малко Търново, а сега ми е гадно като мога да си се кача в колата и да отида където и да е ( не само в България, а в ЕС )? Хайде, убеди ме.Как ще ме убедиш, че е било върха на сладоледа да не мога да си купя определен тип книги? Как ще ми разкриеш прелестите на това в университета да има квоти по регионален принцип?Как ще ми докажеш, че предимството на Активните борци и техните потомци е нещо за което да съжалявам?Сигурност разменена срещу свобода - това е гот, а? И то сигурност дотолкова, доколкото не роптаеш? Робът се бори за свобода, свободният за съвършенство. Хубава мисъл, нали?Хайде предсатви си, че намяше 10.11.1989Сега вероятно ти нямаше да имаш Интернет, вероятно щеше да караш някоя Лада и вместо тук да ни обясняваш колко гот е било през социализна, щеше да си мълчиш на някое партийно събрание, а би могло и да не мълчиш, само че щеше, без да го съзнаваш, да си поставен в ролята на кврталния луд, когото е добре да оставим да говори, че все пак трябва плурализъм да има.Това което на вас ви липсва в сравнение с живота преди 20 години - някаква законност ( макар и изопачена ), ред, социална сигурност, това е нещо нормално в съвременните демокрации и причината да го няма при нас са ей такива като вас. Вашето поколение е това, което се остави да го надупят и използват, вие, онези 20-25 годишни тогава, вие трябваше да направите така, че сега да живеем по-добре. За това не ми мрънкайте, ако ти или някой друг толкова му липсва комунизма, обещавам му - аз лично ще му купя самолетен билет ( еднопосочен ) за Пхенян.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
коцев написа:Алооо ! По спокойно младежо . Те демократите така направиха за тия 20 години да си вземат билет над един милион българи и да избягат от демокрацията ти . :D От демокрация до демокрация има голяма разлика . За разликата от западната демокрация и от нашата няма да ти говоря . Тя е видна с просто око . :DVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не исках да вземам отношение в тази тема. Аз се присъединявам към "чичковците". На 40 години съм. 50% от живота ми мина при ТАТО - во време в това число и невръстните ми години. Служих в армията 3 години - морски. Не ми тежеше дисциплината, защото бях научен на нея. "Загубих" три години от живота си, но мисля, че не напразно. По онова време сред нас имаше деца по-така и съдбата ме беше събрала с много от тях. Тогава не бях от техния сой, и сега не съм. Някои от тях в момента са на водещи позиции в Държавата, на другите съпругите им са на много "водещи" и в новото Бойково правителство. Имахме обаче едно детството. По-късно ми трябваха много повече от техните усилия в реализацията си по-нататък. И въпреки усилията си знаех, че маята им е друга. Сега нищо не се е променило от онова време. Дори "Нашите" са по-недосегаеми и по-недостижими. "Виновните от онова време" са и хората на "промяната" и те успяха да променят само ценностната система. Материалното изби над духовното и вече е налице упадъка - морален и чисто човешки. Караме западни коли, имаме плазми, живеем( пак не всички) в поносим интериор, а някои и в богат екстериор, но вътрешността ни смърди. Човешкото е убито. Гледаме да се продадем дори с цената на достойнството си за да подържаме всичко по-горе изброено. Газим наред и забравяме, че всичко е тленно. Няма я човещината от ония години, няма го и реда и чистотата, няма го страха от Държавата, няма я и Държавата, а човешкия живот вече не струва и 5 пари в болничните учреждения. ПС: Ганчо, гледах твоите снимки от Китай. Имам и такива, но имам и много други също така непринудени. Мой приятел беше там близо година и е очарован от Китай - най-вече от чистотата, реда и ония чисто човешки отношения за, които писах по-горе. Иначе подобни "контрастни" откъм интериор и екстериор снимки имам и от САЩ снимани от същия мой приятел по време на пребиваването си и там...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:...ПС: Ганчо, гледах твоите снимки от Китай. Имам и такива, но имам и много други също така непринудени. Мой приятел беше там близо година и е очарован от Китай - най-вече от чистотата, реда и ония чисто човешки отношения за, които писах по-горе. Иначе подобни "контрастни" откъм интериор и екстериор снимки имам и от САЩ снимани от същия мой приятел по време на пребиваването си и там...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Евалла на Kuku за пореден път. Синтезира всичко с едно изречение.Ако някога се видим ще пие бира или нещо по негов избор от мен..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Kuku написа:Работата е там, че всички гледат само хубавото на демокрацията и само лошото на комунизма.... а защо - и те незнаят!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Чакайте, чакайте - ако все още не сте ми купили билет, да не стане грешка - не ща билет за Пхенян, а за Шанхай, нека се изясни това недоразумение Все пак, благодаря на колегата Ганчо, че е помислил за мен и добавя и билет за връщане. Сега, встрани от шегите, вие сериозно ли мислите, че в Китай са толкова зле и всекидневно, едва ли не, се потъпкват човешките права?! Уж тръбите наляво и надясно как не вярвате на журналистите, а то се оказва, че сте много лесна плячка на пропагандата. Тука, един човечец, подвизаващ се като кмет на Горна Оряховица, излезе преди време по телевизора и взе да се хвали как се побратимил с някакъв китайски град и развеждаше китайците из региона, "да почерпели опит" от община Горна Оряховица. Сигурно китайците са изпаднали в недоумение в кой век и къде са попаднали.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар