Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    VESKO_SZ написа:
    Мръсната червена сган която съсипа Държавата ни ,така както и турците за 500 год не са могли да сторят
    Напълно съм съм съгласен. България се съвзема с много бързи темпове след Освобождението и в момента преди Първата Свеовна Война българския лев е бил конвертируема валута. После знаете какво става, след като и в двете световни войни избираме губещата страна - свършихме като най-пропадналата страна от бившия (дали) соцлагер.
    sugarboy написа:
    В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.
    В Китай, Мао е "полял" процъфтяващия комунизъм с кръвта на над 60 млн. души! Повече отколкото Хитлер и Сталин са избили заедно. Говорим за убити хора от полиция и по лагери, не за жертвите на Втората Световна Война. Това, че си видял няколко небостъргача в Пекин и Шанхай по телевията ли те накара да решиш, че Китай е супер място за живеене? Те и сега са страната, която най-безцеремонно погазва човешките права, но продължава да бъде толерирана от ООН и даже поощрявана от САЩ. Направо ще цъфнеш и ще вържеш там.
    Ами то и в люлката на демокрацията, САЩ, този, който е имал пищов, е застрелвал като куче погледналия го лошо червенокож. Все пак говорим за сегашно време, че в Китай са светлинни години напред, от нас да не говорим, но след най-много десетилетие ще са задминали и американците. А това за погазването на човешките права, и ти си го видял по някоя телевизия, част от пропагандата на американците, ама невинаги, каквото кажат те, е истина. Американците не погазиха ли, и то съвсем реално, човешките права, като бомбардираха Югославия? Или тез бомби са били живителен пролетен дъждец и само са помогнали на горките сърби?!
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Malone написа:
      Край за мене на темата. Очевидно е, че няма да достигнем до консенсус.
      Ами за да достигнем до консенсус, трябва да е ясна тезата която дискутираме... Аз моята я казах, докато ти изписа много но не разбрах в крайна сметка каква е твоята теза, която защитаваш?Че тези 45 години са били много добри за България и ако не са се случили сме щяли да бъдем още по зле или какво? Донесе от 9 кладенеца вода.. че не системата била лоша, а управляващите , че ако си умен и пробивен и тогава е щяло да живееш добре.. и т.н. и пак не разбрах какво всъщност казваш! Все пак не всички са природно интелигентни :D
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

peho написа:
        gantcho написа:
        ... И в момента бъркотията се дължи именно на тази просташка намеса в правилното устройство на една подредена, па макар и бедна държава през 1944 г. Прекалено много радикални промени се извършиха за 45 години и затова победителите във Втората Световна Война станахме победени.....
        Тук нещо бъркаш, България не е била от страната на победителите във Втората Световна Война.
        Няма начин да греша по такъв елементарен върос. Може би се изразих неправилно. Чисто формално подкрепяме Германия до 09/09/1944г., но след това се бием с "братската съветска" армия в победния й ход на запад. Дядо ми е един от българите, които са воювали... Затова и не ни третират като победени, или поне не ни орязват както са могли А после вече се и присъединяваме към "най-хуманния" строй.А що се отнася до Китай, сигурен съм, че цъфтят. Затова милиони американци се преселват натам всяка година Искат и те да споделят този разцвет и благополучие Швеция също започна да се обезлюдява - всичко в Китай На 50 къщи един полеви кенеф, за баня не говорим. И това в Шанхай, където баща ми ходи миналата година в средата на разцвета им. Хайде да познаем какви пейзажи преобладават в Китай. Такива от четвъртата снимка или от първите три? Сега, отделен въпрос, ако на sugarboy китайският начин на живот му е на сърце - лошо няма Това, което ми е най-странното е, че винаги има хора, които споделят и най-абсурдната теза.
        Прикачени файлове
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

По ясно от това не мога да се изразя, писах достатъчно.Приеми, че ми е дотолкова природната интелигентност и не се мъчи да ме разбираш.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

sugarboy написа:
            Ами то и в люлката на демокрацията, САЩ, този, който е имал пищов, е застрелвал като куче погледналия го лошо червенокож. Все пак говорим за сегашно време, че в Китай са светлинни години напред, от нас да не говорим, но след най-много десетилетие ще са задминали и американците. А това за погазването на човешките права, и ти си го видял по някоя телевизия, част от пропагандата на американците, ама невинаги, каквото кажат те, е истина. Американците не погазиха ли, и то съвсем реално, човешките права, като бомбардираха Югославия? Или тез бомби са били живителен пролетен дъждец и само са помогнали на горките сърби?!
            Аз никъде не съм казал, че САЩ са цвете за мирисане. Напротив, писах, че те подкрепят Китай. Даже точната дума, която използват за тази подкрепа е "поощряване". И да, не съм ходил в Китай, нито пък изгарям от желание да живея там. p.s. Почнем ли да обсъждаме бомбардировките на САЩ за налагане на демокрация по света, това неминуемо ще ни доведе до теорията за Новия Световен Ред, за което ще трябва отделна тема. Тя впрочем, би доказала колко е безсмислена тази за различните видове "*изъм".
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Malone написа:
              По ясно от това не мога да се изразя, писах достатъчно.Приеми, че ми е дотолкова природната интелигентност и не се мъчи да ме разбираш.
              Е аз написах, че не всички са толкова природно интелигентни като теб и затова е добре да бъдеш по-конкретен в тезите които защитаваш, но както и да е ... и аз спирам да пиша
              Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Днес в новините по БТВ акад. Кирил Боянов сподели един малко известен факт: в далечната 1985 г. се създаде специалност "Изчислителна техника" във ВМЕИ "Ленин", днешния "ТУ", с указ на Държавния съвет за особено необходими за икономиката специалисти. Бяха обявени 90 (деветдесет) бройки за момчета, привилегията беше, че тези, които успеят да влязат в тази специалност, се освобождават от военна служба. Аз, който винаги съм смятал, че ще стана лекар, реших, че не искам да губя 2 години от живота си в казармата и без подготовка кандидатствах в МЕИ-то. Изкарах оценка 5,82 и с дипломата си 6.00 се оказах 18-ти по бал от 4000 (четири хиляди) кандидати. След като набутаха 5 момчета "по право", деца на АБПФК, и въведоха квоти по градове, а пазарджиклии се оказахме доста умни, имаше реалната опасност да отпадна от тази бройка. В крайна сметка ме приеха в заветната бройка от квотата на Пазарджик, завърших специалността. Някои хора и до днес не ми простиха, че се оказах по-умен от тях... Кой бях аз - нито партиец, нито дете на номенклатурчици, готин, спортист (12,40 на 100 м. в 8-ми клас, мисля, че е вечен рекорд за гимназията), момичетата ме харесваха, някак си не се вписвах в представите за "отличник".Никога никой не ми е предлагал или недай си боже принуждавал да стана член на БКП, не съм имал и желание. Междувременно отмениха указа, така че и в казарма ходих, но това е друга тема. Какво исках да кажа с написаното по-горе ? За умните хора имаше възможности и по времето преди 1989 г.Както казах в първия си пост в темата, имаше и хубаво, и лошо. Някои тук нарекоха тези, които не мислят като тях, промити мозъци. Аз пък ги призовавам да превключат телевизорите си на друг канал .Единствената "партия", в която някога съм членувал, е тази на умните, мислещи и добри хора. Няма ЦСКА, няма Левски, нито БКП, СДС, НДСВ, ГЕРБ..., мисля, че разбрахте коя е моята "партия".
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                  ...Междувременно отмениха указа, така че и в казарма ходих...
                  Вече недоумявам - защо не си се писал дисидент, затова, че си ходил в казармата :D

Коментар

Пичове, ако седнем на 1 маса.... При толкова зачекнати теми... 7 седмици и седем дни да кръкаме... пак до консенсус няма да стигнем... Щерка ми има втори рожден ден! Наздраве!
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      Пичове, ако седнем на 1 маса.... При толкова зачекнати теми... 7 седмици и седем дни да кръкаме... пак до консенсус няма да стигнем... Щерка ми има втори рожден ден! Наздраве!
                      Че тъй кажи! Ха, наздраве и да е жива и здрава!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        Щерка ми има втори рожден ден! Наздраве!
                        Това са наистина важните неща в живота. Да ти е жива и здрава !
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

1. Кире, честит ти рожден ден на щерката. Да ви е жива и здрава!2. За Китай не ща да говоря - това е държавата, която разстреля като кучета няколко-стотин свои студента на площада, само щото дръзнаха да простестират - през 1989 година, и все още е забранено да се отбелязва годишнината от това престъпление. Моля - на който му харесва, да заповяда там.3. България след Освобождението няма от какво да се възстановява - просто се е отделила, от една друга развита държава. Няма да обсъждам политическото състояние на Османската Империя, но технологично е била една доста съвременна за времето си държава - една от първите железници в Европа, второто метро в света след това в Лондон е в Цариград, по българските земи е започнала индустриализация още от времето на първата текстилна фабрика на Добри Желязков в Сливен, както и най-големите оръжейни фабрики на Империята (също в Сливен) и т.н.Около 9.09.44 България също е една от най-развитите държави на Балканите, да не казвам най-развитата. А след социализма ходим да ставаме роби на византийците по полетата им...А можеше да е обратно.Примерът за капитализъм / социализъм са Западна и Източна Германия. Какво повече да говорим за това?@Malone: Не си прав, че се крием зад клавиатурите. Ти не си идвал по форумски срещи, но по-голямата част от спорещите тук се познаваме лично, пили сме, яли сме, помагали сме си, ходили сме си на гости. Различните ни гледни точки по дадени въпроси, включително и в тази тема, не ни пречат да си пием виното със snake например.

Коментар

Immortal написа:
                            1. Кире, честит ти рожден ден на щерката. Да ви е жива и здрава!2. За Китай не ща да говоря - това е държавата, която разстреля като кучета няколко-стотин свои студента на площада, само щото дръзнаха да простестират - през 1989 година, и все още е забранено да се отбелязва годишнината от това престъпление. Моля - на който му харесва, да заповяда там.3. България след Освобождението няма от какво да се възстановява - просто се е отделила, от една друга развита държава. Няма да обсъждам политическото състояние на Османската Империя, но технологично е била една доста съвременна за времето си държава - една от първите железници в Европа, второто метро в света след това в Лондон е в Цариград, по българските земи е започнала индустриализация още от времето на първата текстилна фабрика на Добри Желязков в Сливен, както и най-големите оръжейни фабрики на Империята (също в Сливен) и т.н.Около 9.09.44 България също е една от най-развитите държави на Балканите, да не казвам най-развитата. А след социализма ходим да ставаме роби на византийците по полетата им...А можеше да е обратно.Примерът за капитализъм / социализъм са Западна и Източна Германия. Какво повече да говорим за това?
                            И използвам случай да целуна и двете Мири...Кирчо, да сте живи и здрави!!!
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Примерът за капитализъм / социализъм са Западна и Източна Германия. Какво повече да говорим за това? .................@Малоне: Не си прав, че се крием зад клавиатурите. Ти не си идвал по форумски срещи, но по-голямата част от спорещите тук се познаваме лично, пили сме, яли сме, помагали сме си, ходили сме си на гости. Различните ни гледни точки по дадени въпроси, включително и в тази тема, не ни пречат да си пием виното със снаке например..............************* и примерът за нас *пропъдените* от тошо през 1989 изселници ... ние изселниците сигурно трябва да построим паметник на ТАТО че без да иска дет се вика *всяко зло за добро...* направи...живот и здраве ...лично на 52 години трябва да съм пенсия...в капиталистическа ТР с много по по прилична заплата в сравнение с родната БГ...минимална пенсия 600 лири макс 1800 лири...или лева... а запада и от нас по добре...в коя бивша соц страна може да се говори за това нещо... ... целувки за мира... и кире да не ви хване мързел... прираста на страната важи и от вас...
                              petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

bahricin написа:
                                и примерът за нас пропъдените от тошо през 1989 изселници ... (усещам че много колеги ме и ни псуват но знам че и по голямата част хора колеги са свестни ...доказано и изживяно..)
                                Момент, момент, билязер, моля те да бъдеш обективен. Тук четат и младежи и току виж взели думите ти за чиста монета.Лично аз не одобрявам инициативата за промяна на имената, подчертавам го преди да продължа.Но ...Никой не ви е пропъждал, вие сами решихте да се изселите, причините за това ви решение за мен и досега си остават неясни.Да, промениха имената ви, така е. Никой обаче не ви е гонил, нито карал да сменяте вярата си или обичаите, нито пък са ви разстрелвали или клали, ако не го направите.С последното изречение наближавам гореща територия от преди много години и не искам да продължаваме на тази плоскост.Aко някой е искал да гони мюсулманите от България, можеш да бъдеш сигурен, че нито един нямаше да остане тук. Тогава имаше повече от достатъчно възможности за това.Както обаче се вижда, тук останаха доста и въобще не са на дъното на социалната стълбица.Има лекари, митничари, полицаи, а и почти цяло министерство.И поне хората, които аз познавам, от първите три групи, са с такива професии от преди 10-ти Ноември.Така че нека не изкривяваме информацията.Очаквам да ме поканиш в Бурса на кафе и гьозлеме. Честита рожденичка Киро, да е жива и здрава.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X