В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
Malone написа:- . Не помня да сме заключвали нощем жилището си. Във висшите учебни заведения нямаше неграмотни студенти [това много ме дразни от настоящето]. Пари на лекар не се дължаха и никой не искаше. Имаше вечрен час, поне що се отнася до нощните заведения [правеха се проверки]. Респективно, моите родители са били спокойни, че ако нещо ми се случи, то няма да е защото съм се "наакал" в някой от градските барове.. Алкохолиците, наркоманите и джебчиите бяха в затвора или ядяха бой през вечер.. В кафенетата нямаше "безработни" мангали и не се налагаше да се чудя в кой ъгъл да се сместя за да не преча на шумната им компания. Същите си стояха по кръчмите на "Охлюва".. Не помня в детството ми и в младежките години да съм виждал [и чувал] "рацери" по улицата. Сигурно и тогава ги е имало, но не знам къде са се изявявали. В тази връзка положението по улиците беше относително спокойно.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
sugarboy написа:В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:... И в момента бъркотията се дължи именно на тази просташка намеса в правилното устройство на една подредена, па макар и бедна държава през 1944 г. Прекалено много радикални промени се извършиха за 45 години и затова победителите във Втората Световна Война станахме победени.....
Коментар
-
gantcho написа:sugarboy написа:В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:gantcho написа:sugarboy написа:В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Тук доста хора бъркат доста понятия.Комунизъм в България в частност и в соц. лагера (обърнете внимание на думата) никога не е имало!!!Комунизма е една утопия, което е било осъзнато дори от неговите теоретици. Такъв никога не може да съществува като може би най-важната причина за това е, че хората се раждат и ще се раждат различни. Забележете - не равни, а различни!!! Някой е по-умен, на друг му е по-голям, трета е по-руса и т.н. Социализъм - също не е имало!!! Имаше тоталитаризъм, авторитаризъм и силно полицейска държава, като те бяха едно цяло просто - то и няма друг начин. Тотален контрол над всичко и над всички. Според мен НАЙ-просто погледнато човешкото общество си има определен възходящ (къде повече, къде по-малко), постоянен и естествен път на развитие - като нагледен пример за това е Западната цивилизация напр. Когато този естествен път бъде прекъснат или нарушен - процеса се забавя, изкривява или както искате го наречете.Нагледни примери за това - колкото щеш. Колонизираните държави, поробените народи и прочее.Примера, за който ние говорим е Т.Н. Комунизъм или Социализъм в СССР и източна Европа, където сперед мен естествения път за развитие беше изкривен по един особено уродлив начин.Сори, обаче за 50 години кой е по-близо до социализма (не социализЪма) - западна или източна Европа.Отговора струва ми се е еднозначен! Е дори и в западна Европа един са по-близо до него - други не чак толкова.НО - те го постигнаха по естествения път - без да прескача плочата, без насилствени методи и прочее... Малко преди 09.09.1944г. хората поради естествените икономически процеси сами са започнали по села, градове и паланки да се кооперират - едно село си купува вършачка напр. Защо трябваше да се избързва, и да се прави насилствено като се лее кръв!?Ама не! Партията така е решила!!!! Майната и на тая Партия! Пикая аз на тая Партия! Пък някой бил живял хубаво и преди... Тя и свинята си живее хубаво в кочината с лайна - гот и е...Е освен ако не сме некви гении като колегата Малоун - дето да успеем при всякакви обстоятелства и да сме над всичко.Някои хора просто не се вписват във всяка среда.На 10.11.1989г. бях почти на 18г. Е дотогава какво ли не случки ми се случиха, защото дядо ми бил фашист, защото бягах от организираните ученически бригади и защото слушах Deep Purple и Pink Floyd и се опитвах (опитвах, защото ме стрижеха непрекъсното) да нося дълга коса... Ще Ви поздравя накрая само с две песни. Български песни. Едната правена преди, едната след ...Жалкото е, че в България винаги е изобилствало с персонажи и от двете... И то от отрицателните...http://vbox7.com/play:a3c3ac59http://vbox7.com/play:b21e1c6dVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
В Китай нямат нужда от бригадири, не е трудно да се досетиш.Интересно ... къде бяхте преди 10-ти Ноември, всички вие жертви на "червените боклуци"?Въпроса е риторичен.Или сте били в детската градина или сте си стоели с оцапани от страх гащи в къщи.Това noriaga е народопсихологията на българите. Малко цигански манталитет.Като пинчер.Лае, дере се та се къса, но като му тропнеш и ноктите му стържат асфалта.В група, без лице, по форумите българина е много силен. Опре ли обаче яйцето до дyneто и става по тих от водата. Псува тези от "преди" и тези от "утре", но ръкопляска на настоящия докато дъх не му остане. После на следващия и ... така без край. Винаги му е виновен бившия.kiro_of_the_day написа:Е освен ако не сме некви гении като колегата Малоун - дето да успеем при всякакви обстоятелства и да сме над всичко.Някои хора просто не се вписват във всяка среда..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Не. Не съм озлобен, нито към теб, нито към когото и да било.А нито трябва, нито е нужно, нито е нормално дори да достигнем до консенсус.На едни им е харесвало преди, на други сега, на трети и преди и сега, а четвърти ще си мрънкат всякога. От това по-нормално - здраве му кажи.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Така е, затова и дереджето ни е такова. На българите имам предвид.Консенсус е мръсна дума. Много по мъжествено е да се плюем с пръсти в ушите и със затворени очи.Консенсус означава общо съгласие между членовете на дадена група или общност. Процесът на постигане на консенсус подразбира внимателно зачитане на мнението на всеки член на групата и колективно доверие в личната преценка на всеки член за следващите му действия. В идеалния случай, тези, които желаят да предприемат някакво действие, желаят да изслушат тези, които са против, тъй като разчитат, че последвалият дебат ще подобри консенсуса..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
И аз съм бил на комсомолски бригади, и ние сме слушали Скорпиънс и даже Металика. Никой не ни е стригал, нито ни е казвал крива дума. Даже на едната бригада празнувах рождения си ден, нашите донесоха торти и почерпих другарчетата. И аз съм бягал от училище да гледам мач на Етър. И на мен за малко да ми намалят поведението, защото хвърлих бележника на една съученичка в кошчето, ама то, защото я харесвах. И мен ме смъкнаха от отряден председател с три гласувания, понеже съучениците не можаха от първия път да разберат какво има предвид дружинната. Но какво от всичко това? Във всички тези работи аз виждам хубавото и се сещам за тях с усмивка, а не с озлобление и през ум не ми е минавало да се изтъквам, че някой ме е преследвал или потискал. Още в зората на демокрацията видях какви псевдодемократи изпълзяха от дупките си, където довчера са се спотайвали и са се подмазвали на висшестоящите, станаха първи революционери и взеха да се бият в гърдите какви дисиденти били и искрено ме отвратиха от тази демокрация. И аз, като Киро, ама с обратен знак, пикая на таз демокрация!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
peho написа:gantcho написа:... И в момента бъркотията се дължи именно на тази просташка намеса в правилното устройство на една подредена, па макар и бедна държава през 1944 г. Прекалено много радикални промени се извършиха за 45 години и затова победителите във Втората Световна Война станахме победени.....She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
VESKO_SZ написа:Мръсната червена сган която съсипа Държавата ни ,така както и турците за 500 год не са могли да сторятsugarboy написа:В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар