Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

@sugarboy, сега вече я обърка . Само стой та гледай как бързо ще изтопуркат правилно мислещите и ще те пуснат да спориш с телевизорите им :D .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Malone написа:
        • . Не помня да сме заключвали нощем жилището си. Във висшите учебни заведения нямаше неграмотни студенти [това много ме дразни от настоящето]. Пари на лекар не се дължаха и никой не искаше. Имаше вечрен час, поне що се отнася до нощните заведения [правеха се проверки]. Респективно, моите родители са били спокойни, че ако нещо ми се случи, то няма да е защото съм се "наакал" в някой от градските барове.. Алкохолиците, наркоманите и джебчиите бяха в затвора или ядяха бой през вечер.. В кафенетата нямаше "безработни" мангали и не се налагаше да се чудя в кой ъгъл да се сместя за да не преча на шумната им компания. Същите си стояха по кръчмите на "Охлюва".. Не помня в детството ми и в младежките години да съм виждал [и чувал] "рацери" по улицата. Сигурно и тогава ги е имало, но не знам къде са се изявявали. В тази връзка положението по улиците беше относително спокойно.
        .
        Всички тези неща ми липсват и на мене. Хеле пък боя по мангалите Общо взето сме на едно мнение по някои въпроси. Но всички тези неща не са атрибут точно на онази система, защото под една или друга форма ги има в много държави по света, където социализъм никога не е имало. А и на мен лично не ми е необходимо всичко да е безплатно ако стандартът на живот позволява да си плащам. Може би най-типичен пример за сравнение е държава като Гърция, която преди нашия комунизъм е била по-бедна от България. При всяка революционна промяна на повърхността изплува утайката на обществото. Лошото при социализма беше, че тя ОСТАНА да управлява. И точно тук може би се корени разликата в мненията ни. Аз не желая и не мога да понеса равенство. Не съм равен с никого. От мен има по-добри и по-лоши, по-умни и по-глупави. Затова е редно да има и по-богати и по-бедни. Но не по-богатите да са разни неуки партизани, ятаци и активни борци и други граждани с "работническо-селски" произход. Предпочитам на всеки да се даде равен шанс, пък кой както успее. Всяко нещо си има цена - въпрос на trade-off. При комунизма нямаше гладуващи, но нямаше пазарна икономика, конкуренция, качество, интернет, свобода на словото и мисълта и изобщо свобода. Нямаше стоки. Нямаше хиляди други неща, които в момента не мога да се сетя.СЕга, когато дъжавата по своя глупав, балкански и просташки начин се опитва да постигне нещо, има мутри, има прекомерна свобода, мангалите ни се качват на главите въпреки, че ги издържаме. Багатите пак са една утайка тъпаци. Но поне ни е даден шанса след време, не уточнявам колко, нещата да се подредят и да бъдат такива, каквито трябва да са. И в момента бъркотията се дължи именно на тази просташка намеса в правилното устройство на една подредена, па макар и бедна държава през 1944 г. Прекалено много радикални промени се извършиха за 45 години и затова победителите във Втората Световна Война станахме победени.Ето защо и другите колеги са го казали - не бива да се сравнява България тогава и сега, България през комунизма и България във вечен преход. Нека се опитаме да си представим какви бихме били ако не ни управляваха пролетарии. Гърция.
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

sugarboy написа:
          В Китай е построен и процъфтява, а те са 1/4 от цялото население на Земята и явно са доволни. Аз, ако можех да избирам между това да живея в САЩ или Китай, без да се замислям, бих предпочел Китай.
          Не е прав snake. По този въпрос дори не си заслужава да се спори.

Коментар

sugarboy написа:
            Да ,да доволни са , затова са напълили целия свят!

Коментар

gantcho написа:
              ... И в момента бъркотията се дължи именно на тази просташка намеса в правилното устройство на една подредена, па макар и бедна държава през 1944 г. Прекалено много радикални промени се извършиха за 45 години и затова победителите във Втората Световна Война станахме победени.....
              Тук нещо бъркаш, България не е била от страната на победителите във Втората Световна Война.

Коментар

gantcho написа:
                sugarboy написа:
                Да де, понеже и аз умирам от смях, затова не споря - ти си живей в САЩ, аз - в Китай и пак ще се срещаме тука във форума, та всеки да сподели

Коментар

sugarboy написа:
                  gantcho написа:
                  sugarboy написа:
                  Да де, понеже и аз умирам от смях, затова не споря - ти си живей в САЩ, аз - в Китай и пак ще се срещаме тука във форума, та всеки да сподели
                  Хмм а десетките хиляди студенти, които всяка година ходят на бригади в USA, май им хлопа дъската, що ли не ходят в Китай
                  Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Тук доста хора бъркат доста понятия.Комунизъм в България в частност и в соц. лагера (обърнете внимание на думата) никога не е имало!!!Комунизма е една утопия, което е било осъзнато дори от неговите теоретици. Такъв никога не може да съществува като може би най-важната причина за това е, че хората се раждат и ще се раждат различни. Забележете - не равни, а различни!!! Някой е по-умен, на друг му е по-голям, трета е по-руса и т.н. Социализъм - също не е имало!!! Имаше тоталитаризъм, авторитаризъм и силно полицейска държава, като те бяха едно цяло просто - то и няма друг начин. Тотален контрол над всичко и над всички. Според мен НАЙ-просто погледнато човешкото общество си има определен възходящ (къде повече, къде по-малко), постоянен и естествен път на развитие - като нагледен пример за това е Западната цивилизация напр. Когато този естествен път бъде прекъснат или нарушен - процеса се забавя, изкривява или както искате го наречете.Нагледни примери за това - колкото щеш. Колонизираните държави, поробените народи и прочее.Примера, за който ние говорим е Т.Н. Комунизъм или Социализъм в СССР и източна Европа, където сперед мен естествения път за развитие беше изкривен по един особено уродлив начин.Сори, обаче за 50 години кой е по-близо до социализма (не социализЪма) - западна или източна Европа.Отговора струва ми се е еднозначен! Е дори и в западна Европа един са по-близо до него - други не чак толкова.НО - те го постигнаха по естествения път - без да прескача плочата, без насилствени методи и прочее... Малко преди 09.09.1944г. хората поради естествените икономически процеси сами са започнали по села, градове и паланки да се кооперират - едно село си купува вършачка напр. Защо трябваше да се избързва, и да се прави насилствено като се лее кръв!?Ама не! Партията така е решила!!!! Майната и на тая Партия! Пикая аз на тая Партия! Пък някой бил живял хубаво и преди... Тя и свинята си живее хубаво в кочината с лайна - гот и е...Е освен ако не сме некви гении като колегата Малоун - дето да успеем при всякакви обстоятелства и да сме над всичко.Някои хора просто не се вписват във всяка среда.На 10.11.1989г. бях почти на 18г. Е дотогава какво ли не случки ми се случиха, защото дядо ми бил фашист, защото бягах от организираните ученически бригади и защото слушах Deep Purple и Pink Floyd и се опитвах (опитвах, защото ме стрижеха непрекъсното) да нося дълга коса... Ще Ви поздравя накрая само с две песни. Български песни. Едната правена преди, едната след ...Жалкото е, че в България винаги е изобилствало с персонажи и от двете... И то от отрицателните...http://vbox7.com/play:a3c3ac59http://vbox7.com/play:b21e1c6d
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

В Китай нямат нужда от бригадири, не е трудно да се досетиш.Интересно ... къде бяхте преди 10-ти Ноември, всички вие жертви на "червените боклуци"?Въпроса е риторичен.Или сте били в детската градина или сте си стоели с оцапани от страх гащи в къщи.Това noriaga е народопсихологията на българите. Малко цигански манталитет.Като пинчер.Лае, дере се та се къса, но като му тропнеш и ноктите му стържат асфалта.В група, без лице, по форумите българина е много силен. Опре ли обаче яйцето до дyneто и става по тих от водата. Псува тези от "преди" и тези от "утре", но ръкопляска на настоящия докато дъх не му остане. После на следващия и ... така без край. Винаги му е виновен бившия.
                      kiro_of_the_day написа:
                      Е освен ако не сме некви гении като колегата Малоун - дето да успеем при всякакви обстоятелства и да сме над всичко.Някои хора просто не се вписват във всяка среда.
                      Озлобен ми се виждаш Киро, а не е нужно.Никъде не съм писал, че съм гений или съм успявал при всякакви обстоятелства и във всичко.Напротив, имал съм доста неуспехи и съм преглътнал доста горчивини, навярно повече и от твоите, но не търся вината в други, а в самия себе си.Нито пък се оплаквам на всеки площад колко съм адекватен, но как оставам неразбран и обществото ме подтиска.Както ти казваш, не съм успял да се впиша в конкретната среда. И за това съм си виновен аз, а не средата.След като не мога да промена средата, променям себе си, полагам усилия да се впиша.Но не и да си седя на мързеливото дупе и да чакам нещо да се случи, че да мога да псувам и да "пикая" после на средата защото не ми била "по мярка".И ако в новата среда пак не ме върже да псувам и нея.Не, не е моя мач това.Край за мене на темата. Очевидно е, че няма да достигнем до консенсус.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

Не. Не съм озлобен, нито към теб, нито към когото и да било.А нито трябва, нито е нужно, нито е нормално дори да достигнем до консенсус.На едни им е харесвало преди, на други сега, на трети и преди и сега, а четвърти ще си мрънкат всякога. От това по-нормално - здраве му кажи.
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Така е, затова и дереджето ни е такова. На българите имам предвид.Консенсус е мръсна дума. Много по мъжествено е да се плюем с пръсти в ушите и със затворени очи.
                          Консенсус означава общо съгласие между членовете на дадена група или общност. Процесът на постигане на консенсус подразбира внимателно зачитане на мнението на всеки член на групата и колективно доверие в личната преценка на всеки член за следващите му действия. В идеалния случай, тези, които желаят да предприемат някакво действие, желаят да изслушат тези, които са против, тъй като разчитат, че последвалият дебат ще подобри консенсуса.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

И аз съм бил на комсомолски бригади, и ние сме слушали Скорпиънс и даже Металика. Никой не ни е стригал, нито ни е казвал крива дума. Даже на едната бригада празнувах рождения си ден, нашите донесоха торти и почерпих другарчетата. И аз съм бягал от училище да гледам мач на Етър. И на мен за малко да ми намалят поведението, защото хвърлих бележника на една съученичка в кошчето, ама то, защото я харесвах. И мен ме смъкнаха от отряден председател с три гласувания, понеже съучениците не можаха от първия път да разберат какво има предвид дружинната. Но какво от всичко това? Във всички тези работи аз виждам хубавото и се сещам за тях с усмивка, а не с озлобление и през ум не ми е минавало да се изтъквам, че някой ме е преследвал или потискал. Още в зората на демокрацията видях какви псевдодемократи изпълзяха от дупките си, където довчера са се спотайвали и са се подмазвали на висшестоящите, станаха първи революционери и взеха да се бият в гърдите какви дисиденти били и искрено ме отвратиха от тази демокрация. И аз, като Киро, ама с обратен знак, пикая на таз демокрация!

Коментар

peho написа:
                              gantcho написа:
                              ... И в момента бъркотията се дължи именно на тази просташка намеса в правилното устройство на една подредена, па макар и бедна държава през 1944 г. Прекалено много радикални промени се извършиха за 45 години и затова победителите във Втората Световна Война станахме победени.....
                              Тук нещо бъркаш, България не е била от страната на победителите във Втората Световна Война.
                              Нищо не бъркам. Не и аз. Не и по такъв елементарен исторически казус. България след 09/09/1944г участва на страната на Съюзниците и българи стигат до Берлин. Един от тях е дядо ми...Технически погледната, действително не сме били победители, но поне сме се присъединили гордо в строя на част от победителите. Поради тази причина и не ни орязват въпреки формалната ни подкрепа за Хитлер преди това. Няма смисъл да изместваме спора, просто технически не се изразих правилно.

Коментар

VESKO_SZ написа:
                                Мръсната червена сган която съсипа Държавата ни ,така както и турците за 500 год не са могли да сторят
                                Напълно съм съм съгласен. България се съвзема с много бързи темпове след Освобождението и в момента преди Първата Свеовна Война българския лев е бил конвертируема валута. После знаете какво става, след като и в двете световни войни избираме губещата страна - свършихме като най-пропадналата страна от бившия (дали) соцлагер.
                                sugarboy написа:
                                В Китай, Мао е "полял" процъфтяващия комунизъм с кръвта на над 60 млн. души! Повече отколкото Хитлер и Сталин са избили заедно. Говорим за убити хора от полиция и по лагери, не за жертвите на Втората Световна Война. Това, че си видял няколко небостъргача в Пекин и Шанхай по телевията ли те накара да решиш, че Китай е супер място за живеене? Те и сега са страната, която най-безцеремонно погазва човешките права, но продължава да бъде толерирана от ООН и даже поощрявана от САЩ. Направо ще цъфнеш и ще вържеш там.
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X