Напротив, сега няма никакво значение, че някой има висше, защото работи портиер или охрана на някой обект, а мутрата-примитив се чуди на коя кълка да се обърне и как да си преброи парите, щото не може да брои повече от 10.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
Kuku написа:Абе и аз това се чудя - в момента НАЙ-необразованите хора в България са НАЙ-богати.... а всички останали имаме "свобода" и "избор" По друг начин казано - преди не е имало беден комунист.... ама и днес също няма
Коментар
-
Предвид, че БКП покриваше над 90% от населението. Предвид, че 90% от населението родено през 1948-1966 все още "мечтаят" за времето на "Тато", предвид, че тези бивши? БКП членове изведнъж спряха да са БКП и се пребоядисаха... Аз лично не виждам как бихме могли да направим преврат и да "избием" комунистите - това означава България да остане с 10% от населението си през 1989г. И тези 10% щяха да са дебилите, олигофрените и разните "хипи"-та, дето не са намерили за нужно да влязат в партията майка, понеже не им остава време от опияняването им с ракия и домашен жмур. С други думи - не виждам, кой би НИ управлявал, но да е читав, подготвен и да е реален. Няма такъв герой. Свалихме "Тато" за да сме в крак с промените в соц-лагера, но в последствие кривнахме яко от правия път, защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е СТАДО, а не НАЦИЯ. Защото Българина обича да мисли "правилно" и "самостоятелно" или в къщи на масата ръгайки домашняк или във Форумите из интернет. Рядко - на обществени места, обикновено кварталната градинка или пенсионерския клуб. С други думи - "народът" ни си заслужава управниците. От 1992 година насам не съм пропуснал избори, но можете ли всички да се похвалите с това? Всички тук сме изрядни, ако ни пита някой - всички знаем как да "оправим" нещата, но никой не се е хващал реално с "оправяне" на нещо друго освен жената, гаджето и рядко - колата. Хайде колеги, бъдете честни - ако сте горе, в управлението - какво точно ще ви спре и вие да правите същите свинщини??? НИЩО!!!! Гаранция ви давам!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Хайде колеги, бъдете честни - ако сте горе, в управлението - какво точно ще ви спре и вие да правите същите свинщини??? НИЩО!!!! Гаранция ви давам!The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:jenshen73 написа:Хайде колеги, бъдете честни - ако сте горе, в управлението - какво точно ще ви спре и вие да правите същите свинщини??? НИЩО!!!! Гаранция ви давам!NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
VESKO_SZ написа:Това че някой е имал Висше образование през Комунизма нищо не означаваVESKO_SZ написа:напротив тогава е било много по-лесно защото си член на Комсомола и си наш човек , завършваш без проблем , ама Иван дето не ще да влиза в партията ,а е 3 пъти по умен от партиеца не може да завърши.VESKO_SZ написа:Точно тогава всичко в животата ти зависеше единствено от майката партия, ей това защо не си го признавате .gantcho написа:Malone написа:Повече не мисля да пиша, тъй като отново ще се включат "бетонни глави" търсейки неуспехите си навсякъде другаде, но не и в себе си лично..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:По принцип всички бяха членове на косомола, нямаше друг вариант.
Коментар
-
Аре, заключвай я тази тема Деяне, че има много да пиша по нея.... "НИ ЩА КАРМИНЬОЛИ! Един пост си изтрих вече..... НА КРИВИЯ УЙ ВУНАТА МУ ПРЕЧИ, викаше баба ми ,която беше родена в КУКУШ!!!! 10-ноември бил виновен... видиш ли.... ми виновен е... праИлно!! !SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Immortal написа:Тоз път ти не уцели вестника Аз НИКОГА не съм бил член на комсомола.Immortal написа:Но е факт, че съвсем не всеки можеше да иде да учи през социализма.Immortal написа:Не учеха само децата на комунистите, но определено синовете и дъщерите на "неблагонадеждните" не можеха да учат.Immortal написа:Нито пък хората, завършили с намалено поведение средното си образование. А пропо, тях и в казармата ги пращаха в КЕЧа.Immortal написа:Аз все пак не разбрах - вие, дето казвате, че в социализма се е живеело много добре - искате ли да се върне този вид държавно устройство в същия му вид, или не? Ако не, защо?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:... Теза 1. Наличието на комунистическата партия и комунистическия начин на управление не ми е пречело да се чувствам добре.Теза 2 Сега, когато тях ги няма и управлението е друго се чувствам пак добре, успявам да се справя с живота си и да го оцветявам в известна степен..Malone написа:Ако ти имаш проблем заради "русенския" хлор, аз досега трябваше да съм умрял 150 пъти. .She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Колко по-назад във времето? Тук говорим въобще за загубените 45 г от развитието на България, когато останалите страни от Европа се развиваха, примери много/Испания,Португалия,Гърция.Ирландия/, а ние строихме Комунизма. И всички червени боклуци ни заблуждаваха колко сме добре тук в България. Как в загниващия западен Капитализъм било зле.Та построихме го, така че ще има да си берем плодовете още дълго време.
Коментар
-
Позицията ми е, че принципно света и живота ни не е само в черно и бяло и същото важи и за времената за които говорим.Същите времена имаха много и значими плюсове, които бяха споменати по горе от колеги, но доводите им бяха задушени от тотално отричащите времето преди 10-ти ноември.Само докато си пия кафето бих написал няколко, макар и ситуацията в никой случай не е била толкова елементарна:- . Не помня да сме заключвали нощем жилището си. Във висшите учебни заведения нямаше неграмотни студенти [това много ме дразни от настоящето]. Пари на лекар не се дължаха и никой не искаше. Имаше вечрен час, поне що се отнася до нощните заведения [правеха се проверки]. Респективно, моите родители са били спокойни, че ако нещо ми се случи, то няма да е защото съм се "наакал" в някой от градските барове.. Алкохолиците, наркоманите и джебчиите бяха в затвора или ядяха бой през вечер.. В кафенетата нямаше "безработни" мангали и не се налагаше да се чудя в кой ъгъл да се сместя за да не преча на шумната им компания. Същите си стояха по кръчмите на "Охлюва".. Не помня в детството ми и в младежките години да съм виждал [и чувал] "рацери" по улицата. Сигурно и тогава ги е имало, но не знам къде са се изявявали. В тази връзка положението по улиците беше относително спокойно.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Позицията ми е, че принципно света и живота ни не е само в черно и бяло и същото важи и за времената за които говорим.Същите времена имаха много и значими плюсове, които бяха споменати по горе от колеги, но доводите им бяха задушени от тотално отричащите времето преди 10-ти ноември.Само докато си пия кафето бих написал няколко, макар и ситуацията в никой случай не е била толкова елементарна:- . Не помня да сме заключвали нощем жилището си. Във висшите учебни заведения нямаше неграмотни студенти [това много ме дразни от настоящето]. Пари на лекар не се дължаха и никой не искаше. Имаше вечрен час, поне що се отнася до нощните заведения [правеха се проверки]. Респективно, моите родители са били спокойни, че ако нещо ми се случи, то няма да е защото съм се "наакал" в някой от градските барове.. Алкохолиците, наркоманите и джебчиите бяха в затвора или ядяха бой през вечер.. В кафенетата нямаше "безработни" мангали и не се налагаше да се чудя в кой ъгъл да се сместя за да не преча на шумната им компания. Същите си стояха по кръчмите на "Охлюва".. Не помня в детството ми и в младежките години да съм виждал [и чувал] "рацери" по улицата. Сигурно и тогава ги е имало, но не знам къде са се изявявали. В тази връзка положението по улиците беше относително спокойно.
Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
То наистина идеологията на Комунизма сама по себе си е неоправдана. Не може в едно развити общество всички да са равни. Хората са толкова различни не могат да се приравнят. @Malone,Точно твоите разсъждения са присъщи на Пенсионерите ридаещи за "хубавите" времена през Комунизма . Та не можах да разбера къде Комунизма беше построен и процъфтяваше, явно на всякъде където беше налазил само хората са виновни така ли?Защо хората на запад също не го приемат ,даже и се отдалечават от нас "бившите" Комуняги. Тук не е въпроса до хората ,тук става дума за диктатура ,която здраво е била завлядяла земите ни. Мръсната червена сган която съсипа Държавата ни ,така както и турците за 500 год не са могли да сторят и се беше впила като пиявица във всеки един от нас.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар