Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    А и не можем по никакъв начин да сравняваме положението на лекарите и учителите тогава и сега.
    Учителите винаги са били повече или по-малко онеправдани, това е истина. За лекарите... ами според мен не останаха много лекри, които в момента печелят по-зле от зидари и аз приветствам този прогрес.Виж сега, малко смесваш нещата. Действително, дори и тогава имаше черен пазар на труда, незаконен и носещ "нетрудови доходи", който обаче се подчиняваше на реална пазарна логика. Но не всеки можеше да си упражнява професията по тази пазарна логика. Далеч не всеки. Единици можеха. Докато сега на практика всеки има тази свобода и избор.На реалния пазар на труда тогава, обаче, си беше напълно ясно и законно, че "пролетарият" трябва да има по-високи доходи от "интелектуалеца". Изобщо, интелигенцията беше умишлено и целенасочено потъпквана и принизявана под положението на редовия, неук работник. И нещата изобщо не опираха до търсене и предлагане, а до целенасочена държавна политика.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Да Ви върна и аз малко назад, хвърлете едно око на този сайт заслужава си.http://detstvoto.com/
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

"ИНВЕНТАРНА КНИГА НА СОЦИАЛИЗМА"

Коментар

Моля, всички заклеймители на демокрацията да правят разлика между демокрацията у нас (както всичко по български) и истинската демокрация.На нас и социализма ни беше такъв, и демокрацията такава...И за все още не разбралите - примерът е следния - защо нямаше нито един нормален човек от западния свят (изключвам разни разконспирирани съветски агенти), който да иска да емигрира на изток. Не съм чул за нито един убит на Берлинската стена, който да е искал от Западен Берлин да премине в Източен.И последно - къде бихте предпочели ДНЕС да живеете - в Северна Корея, в Куба, в Русия или във Франция, Германия, Холандия?После си задайте въпроса кое е по-доброто - социализма или демокрацията отново.

Коментар

jenshen73 написа:
            Не знам, според мен по комунистическо време поне населението имаше страх от властта... сега - чушки.
            А трябва да е обратно. Властта трябва да я е страх от народа й. Ама не би...

Коментар

Никой не отрича това, което казваш, но и никой не може да отрече грешките направени в зората на прехода, т.е. в новия бардак си останаха старите ку*ви.... амиииии, няма как да стане

Коментар

Immortal написа:
                И за все още не разбралите
                падането на комунизма е един огромен фарс. Няма никакво значение, каква е формата на управление (какъв *изъм ) , щом управляващите са същите. Заменяйки го с капитализъм, обаче им е по-лесно да узаконят откраднатото и то вече даже не се води откраднато, а се трансфомира в огромен (за малка България) външен дълг.
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

"The file you are trying to access is temporarily unavailable."
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Офффф, нещо се е скапало там.... преди няколко часа се виждаше и даже се теглеше много бързо....Утре ще го качвам пак другаде.... Може да опиташ пак по-късно.П.П.Ето, сега се вижда

Коментар

ако беше бай тошовото мислите ли че този форум с толкова голяма аудитория и различномислещи щеше да съществува изобщо...и да караме най различни любими фиатки...или пък голямото фиат менте ВАЗ ...на пенсионна възраст получаваш 0 км ЛАДА ...с влог от 1 500 лв ...това са ефтините неща ...а има ли някой който е бил или роднина който е бил в ТВУ или БЕЛЕНЕ ...Аз имам и познавам такива...за нищо се избиваха хора...за нищо...
                      petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

style34 написа:
                        Че сега келешите на по 14-15 години се наливат с бира е така и не е похвално. Ама в Америка също го правят и си пафкат редовно трева от време оно. Въпреки това като пораснат повечето не стават изроди. И държавата им е мааалко по-развита от нашата. Да оставим настрана колко са тъпи и тем подобни глупости, защото ние като сме много умни - какво? Има нещо сбъркано в България и това не е демокрацията, а начина по-който се изгражда тя или по който се възприема. За мен, винаги съм казвал, отговора е един - съзнанието и манталитета на българите като цяло - адски прост, завистлив, но за сметка на това нагъл народ сме. Няма какво да се лъжем.
                        Е па ние като бяхме на по 14-15 години да не би да не сме се наливали?Помня, като бях в гимназията, 9-ти и 10-клас (т.е. 15-16 год), си бяхме наели една квартира само за да се напиваме в нея, и то далеч не само с бира. По наше време секс на тази възраст не се правеше, но пък какви запои сме си спретвали... Да не говоря, че имахме и един съученик, който си беше направил "пушкало", което стреляше със сачми и за малко да уцели друг съученик в главата. За щастие сачмата само изсвири покрай ухото му и се заби в един телевизор (София)..."Многото" престъпност в момента ДОНЯКЪДЕ се дължи и на медиите. Преди просто такива неща не се съобщаваха. В нашето село последното убийство например беше през 1992-3 година някъде. А преди си имаше през 3-4 години редовно по някой съсечен с брадва или разпорен с нож. Но за това не се знаеше във Видин например, дори и в съседното село не се разбираше.А сега ако някой учителка удари шамар на някой келеш, цяла България научава за секунди.Така че, колеги, не се заблуждавайте, че тогава е имало сигурност.Да не говорим пък за нощните "посещения" на милицията, след които някой от членовете на семейството никога повече не се връщат и до ден днешен близките им не знаят къде са им гробовете...Голяма сигурност, няма що.

Коментар

bahricin написа:
                          ...а има ли някой който е бил или роднина който е бил в ТВУ или БЕЛЕНЕ ...Аз имам и познавам такива...за нищо се избиваха хора...за нищо...
                          Обаче май нямаш ясна представа какво е ТВУ. Популярното обяснение беше Техникум по Вътрешна Украса. :D Няма нищо общо с политизиране и т.н.т. Двама мои съученици ги пратиха в ТВУ и да ти кажа даже закъсняха с прилагането на тази мярка. Но такива заведения си има и сега. Навсякъде по света. Предполагам поне по филмите си чувал за Juvenile Correction Facility - САЩ варианта на ТВУ. В сравнение с който нашите ТВУ-та са си направо като курорт.Колкото до Белене... Не съм бил и нямам роднина който да е бил там. Когато обаче, в зората на демокрацията, започнах работа в КОЦМ единия от колегите в бригадата точно беше освободен от Белене. И разбира се понеже тогава много се говореше за лагерите сме го разпитвали доста подробно. Той беше лежал от 84-та до 89-та заради грабеж. И казваше, че поне той докато е бил там не е имало нито един политически. Също така твърдеше, че нито един от "старите" не е разказвал нищо подобно. С което не искам да кажа, че това което се говори за Белене не е вярно, а че последните 10-20 години преди промените вече ги е нямало тези неща.

Коментар

Предлагам следното:Разделяме България на 2 - социалистическа и капиталистическа. Всеки да се пресели в която част повече му харесва.И пак ще се срещнем след 10 години.Упс...то това вече беше направено... ФРГ и ГДР; Ю.Корея и КНДР и др.20 години след падането на стената, хората в бившата източна Германия все още живеят по-бедно. Защо ли?

Коментар

Добре де, Дидо, а защо бая други държави дръпнаха пред нас и то много, като сме били на едно дередже?

Коментар

ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКА И ГРАЖДАНСКА РЕАБИЛИТАЦИЯ НА РЕПРЕСИРАНИ ЛИЦАОбн. ДВ. бр.50 от 25 Юни 1991г., Чл. 1. (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) Обявява се политическа и гражданска реабилитация на лицата, които са били незаконно репресирани заради техния произход, политически убеждения или религиозни вярвания през периода от 12 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. и ако са:1. (доп. - ДВ, бр. 12 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) осъдени по наказателни дела с изключение на осъдените от Народния съд 1944 - 1945 г., освен ако са реабилитирани по съдебен ред, деянията им са амнистирани или присъдите им са отменени по реда на надзора;2. незаконно задържани в поделенията на Министерството на вътрешните работи и други места;3. (доп. - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) въдворявани в трудововъзпитателни общежития, лагери и други подобни места, както и принудително трудово мобилизирани;4. (доп. - ДВ, бр. 26 от 2008 г.) интернирани, изселвани и заселвани по административен ред или са били нелегални;5. осъдени по наказателни дела за неиздължени държавни доставки;6. изключени студенти и ученици;7. репресирани във връзка с насилствената промяна на имената;8. безследно изчезнали;9. (нова - ДВ, бр. 12 от 2004 г.) български граждани, насилствено изселени в Съветския съюз;10. (нова - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) убити на обществени места, в жилища или при опит за бягство;11. (нова - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) осъдени за приготовление за бягство, опит за бягство или бягство през границата, или убити при опит за бягство през границата при обстоятелства, свързани с техния произход, политически убеждения или религиозни вярвания;12. (нова - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) загинали в затвори, трудововъзпитателни общежития, арести и други подобни места, както и при обстоятелства, свързани с техния произход, политически убеждения или религиозни вярвания;13. (нова - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) с висше или полувисше образование, освободени от работа и заставени да работят в общината, в която живеят, по строителни обекти, в системата на чистотата или в селското стопанство;14. (нова - ДВ, бр. 29 от 2005 г.) лишени от право на пенсия.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X