Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
-
Ай да я заключите темата, щото е смешна. Комунизма си беше ЯК, но сравнен с него време Капитализма си е ЯК, но сравнен с наше време...Все още мога да кажа, че имам поносими спомени от преди и от сега - 16 години комунизъм (12 съзнателни) и 20 години демокрациа - 20 съзнателни. По-горе колега се изказа уникално точно - който е имал преди - има и сега, който е копал преди - копа и сега, но както и преди - все няма. Имах СЪУЧЕНИК, който беше от по-равните - все така е от по-равните.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Добре де да му таковам таковата, Coca-Cola и McDonalds ли са най-важните демократични придобивки? Защото аз и едно време не харесвах Coca-Cola и сега продължавам да не я харесвам.Аз се чудя друго - при ниското "атомно" образование през 1986 - какво щяхме да правим ако ни бяха казали, че Чернобил е гръмнал? Да се скрием по бункерите докато отмине дъжда? Да изкореним зарзаватите и да избием добитъка?Аз съм от Варна, но точно тогава бях в Родопите - твърдят, че там е било най-радиоактивно, а съседът ни с това се занимаваше - измерване на радиоактивния фон - майтапеше се с въпрос "Що е това дето всички викат, че го има, а него го няма?".Не знам, според мен по комунистическо време поне населението имаше страх от властта... сега - чушки.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Добре де да му таковам таковата, Coca-Cola и McDonalds ли са най-важните демократични придобивки? ...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Immortal написа:snake написа:Чернобил е едно от престъпленията на старата система. И по-точно това, че от населението беше скрита истината. По този въпрос няма какво да се спори. За качеството на храната по принцип е безсмислено да спорим, изключения винаги е имало. Баща ти бил агроном, аз пък имам роднини, които работеха в "Родопа", гледни точки много. За жилищата - а къде живееха хората, на палатки ли ? България е една от малкото страни, в които хората все още живеят преобладаващо в собствени жилища, закупени или построени точно през социализма. Казах, че не сме гладували и това е факт. Мисля, че храната беше по-качествена като цяло от боклуците с неизвестно съдържание, които сега консумираме като колбаси. И също така беше постижимо да закупиш жилище със заем и да го изплатиш в обозрим срок. Това са факти. Не съм защитник на социализма, не ме вкарвай в такива филми.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:Колкото и да е зле сега, не бих се върнал никога обратно. Честно да ви кажа, нищо не ми липсва от "онова" време.Честит празник на всички!П.П. Да не ме почне пак Ирка - знам, че е "социализма", не "социализЪма", но така по-ме кефи"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
snake написа:Мисля, че знаеш къде работя и че мога с точни числа да ти кажа колко имоти са придобити в периода 1950-1989 г. Спирам да пиша в тази тема. Наздраве .VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
snake написа:...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Колеги, преди да заклеймим комунизма като най-черното зло, нека помислим защо Чехия, Словения, Словакия, Полша сега са толкова по-напред от нас, въпреки че бяха комунистически страни. Искам да кажа, че трябваше да направим прехода както трябва:1. Тотална смяна на управляващата прослойка.2. Запазване и адаптиране към съвременните реалности придобивките от комунизма - селско стопанство, енергетика, предприятия. Това включва постепенно и планово раздържавяване, запазвване на много пазари, които загубихме - Русия и най - вече арабския свят. 3. Реформи в здравеопазването и образованието, които трябваше да започнат преди 20 години на базата на дългосрочна стратегия.Разберете ме правилно - не оправдавам комунизма, който по законите на логиката отстъпи на капитализма. Искам да кажа, че сами сме си виновни, че не запазихме и малкото добро от него и че оставихме същите хора да ни управляват. Защо прехода в България беше така мирен и "отгоре"? Защо народа не се вдигна? Може би защото народа е бил доволен от условията си на живот (просто хипотеза).Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
Промени ли се живота ми? Да.Подобри ли се? НеЖивея ли сега по-добре? Не.Тогава се возех на Пежо, сега карам Пежо.Тогава купено ново, сега купено на 10 години.Доволен ли съм от промените? Очевидно не.Защо? Амиии... демокрацията не се яде.П.П. Тогава работех като чирак на майстор мозайкаджия и изкарвах по 30-40лв. на ден. По-възрастните могат да си представят какво значи това. П.П.П. Сега някой да не вземе да ме убеждава в противното. Всеки си има истина и това си е моята истина.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:snake написа:Мисля, че знаеш къде работя и че мога с точни числа да ти кажа колко имоти са придобити в периода 1950-1989 г. Спирам да пиша в тази тема. Наздраве .Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
ExGANDI написа:Промени ли се живота ми? Да.Подобри ли се? НеЖивея ли сега по-добре? Не.Тогава се возех на Пежо, сега карам Пежо.Тогава купено ново, сега купено на 10 години.Доволен ли съм от промените? Очевидно не.Защо? Амиии... демокрацията не се яде.П.П. Тогава работех като чирак на майстор мозайкаджия и изкарвах по 30-40лв. на ден. По-възрастните могат да си представят какво значи това. П.П.П. Сега някой да не вземе да ме убеждава в противното. Всеки си има истина и това си е моята истина.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ExGANDI написа:Промени ли се живота ми? Да.Подобри ли се? НеЖивея ли сега по-добре? Не.Тогава се возех на Пежо, сега карам Пежо.Тогава купено ново, сега купено на 10 години.Доволен ли съм от промените? Очевидно не.Защо? Амиии... демокрацията не се яде.П.П. Тогава работех като чирак на майстор мозайкаджия и изкарвах по 30-40лв. на ден. По-възрастните могат да си представят какво значи това. П.П.П. Сега някой да не вземе да ме убеждава в противното. Всеки си има истина и това си е моята истина.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар