Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

karloson написа:
    Сещам се сега за един пример: в друга тема от форума някой написа, че дава 100лв на месец за козметика
    Казваш "някой", ако е от мъжки пол, значи Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
      karloson написа:
      Сещам се сега за един пример: в друга тема от форума някой написа, че дава 100лв на месец за козметика
      Казваш "някой", ако е от мъжки пол, значи Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
      Е, то в днешно време мъжете се обезкосмяват, скубят си веждите... нищо чудно няма Сигурно затова и толкова лесбийки се навъдиха))) Хм, замислих се дали не спамя темата с този си пост, ама и това си е част от "новото време", нали ))))И да не ми се обиди някой - нямам нищо против всеки да поддържа тялото си както смята за добре! Ама кога някой ще се сети да направи конкурс "Мис Интелект" или "Мистър Интелект"
      Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
      Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

LiGuru написа:
        Попитали радио Ереван, какво щеше да стане, ако промяната на 10.11.1989 не беше се случила?- Внучката на Тодор Живков щеше да стане депутат, синът на Димитър Станишев - премиер, а внукът на Борис Велчев - главен прокурор!!!
        20 години след "оня" 10 Ноември, децата на нашите началници станаха началници на нашите деца!.....................Снахата на Иван Пръмов, Уляна Пръмова - Шеф на телевизията!Другата му снаха Меглена Кунева - еврокомисар и евродепутат!Синът на Петър Танчев - конституционен съдия!и много много други ....
        Племенника на Петър Младенов, Николай Младенов - министър на отбраната...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Бях на 20 години. Тъкмо се бях уволнил. Най - хубавите ми и безгрижни години преминаха по "онова" време и сигурно не съм обективен. Имахме много ограничения, но сред нас имаше и "особени" деца, чиито живот продължава да бъде бляскъв и сега заради миналото на бащите и дядовците им. Нека не се залъгваме - тези, които бяха добре преди са още по-добре сега, тези, които бяха зле са си зле и сега. За съжаление средно положение в БГ няма.ПС: От Живково време ми липсват "ония" къмпинги и бунгала край морето и дивата незастроена природа около тях. Липсва ми човещината у хората. Иначе не се оплаквам от опциите, които имаме след 1989 год., но се плаша, че сега ( да не дава господ) случаен или наследен проблем може да те превърне в борец за физическо оцеляване по всяко време. И този страх не е "символ" на системата. Той символизира израждането на Държавниците ни в алчни и комерсиални Управници с ограничено време за власт.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

седемте чудеса на социализЪма:1.Всички имаха работни места. 2. Въпреки че всички имаха работни места -- никой не работеше.3. Въпреки че никой не работеше -- планът се изпълняваше 100%.4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% -- в магазините нямаше нищо.5. Въпреки че в магазините нямаше нищо -- всички имаха всичко.6. Въпреки че всички имаха всичко -- всички крадяха.7. Въпреки че всички крадяха -- имаше за всички
            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

snake написа:
              Значи сме се лишавали от храна, казваш ? Никой от роднините ми не е бил партиен лидер, нито пък съм членувал някога в партии, но не съм гладувал и със сигурност ядяхме качествена храна, минала през строг контрол. И аз като адаша Venco67, с който даже сме и набори, все още имам ясни спомени оттогава и някак си не върви да ми кажеш, че сме гладували. За цитрусите и кока-колата си прав. И лека кола беше трудно да си купиш, но не и жилище например.
              Градски, не преекспонирай моля те! Баща ми периода 84-87г беше гл.агроном на АПК Велинград и ако искаш мога да кажа колко качествена храна си ял точно месец май 1986г и през какъв "строг" контрол е минавала...Чернобил 86г нещо говори ли ти... или си забравил....? Синът ми беше на 2 годинки тогава, а аз бях на манифестация....Още една неистина споменаваш, кога и къде не е било трудно да си купиш жилище ? В Америка или Канада... защото аз не си спомням подобно нещо в България. Хайде холан...
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                snake написа:
                Значи сме се лишавали от храна, казваш ? Никой от роднините ми не е бил партиен лидер, нито пък съм членувал някога в партии, но не съм гладувал и със сигурност ядяхме качествена храна, минала през строг контрол. И аз като адаша Venco67, с който даже сме и набори, все още имам ясни спомени оттогава и някак си не върви да ми кажеш, че сме гладували. За цитрусите и кока-колата си прав. И лека кола беше трудно да си купиш, но не и жилище например.
                Градски, не преекспонирай моля те! Баща ми периода 84-87г беше гл.агроном на АПК Велинград и ако искаш мога да кажа колко качествена храна си ял точно месец май 1986г и през какъв "строг" контрол е минавала...Чернобил 86г нещо говори ли ти... или си забравил....? Синът ми беше на 2 годинки тогава, а аз бях на манифестация....Още една неистина споменаваш, кога и къде не е било трудно да си купиш жилище ? В Америка или Канада... защото аз не си спомням подобно нещо в България. Хайде холан...
                Ние пък бяхме приятелско семейство с един лекар от Изотоподиагностика в болницата и той се занимаваше точно по това време с измерване на радиация, та даваше на детето си марули и казваше, че всичко е наред - може би при нас да е било така, в други райони - друго, но - факт.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Gantcho е казал всичко, което и аз бих казал.За мен в личен план падането на социализъма дойде точно на време. Бях последна година в гимназията, с намалено с 2 единици поведение, и ако се беше запазил още една година социализъма, щях да служа в строителни войски с циганите (нищо нямам против тях), и нямаше да имам право да кандидатствам изобщо във ВУЗ.Колкото и да е зле сега, не бих се върнал никога обратно. Честно да ви кажа, нищо не ми липсва от "онова" време.Честит празник на всички!П.П. Да не ме почне пак Ирка - знам, че е "социализма", не "социализЪма", но така по-ме кефи

Коментар

Хора много, животи всякакви...Истината е някъде там...
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Nino написа:
                      Чернобил е едно от престъпленията на старата система. И по-точно това, че от населението беше скрита истината. По този въпрос няма какво да се спори. За качеството на храната по принцип е безсмислено да спорим, изключения винаги е имало. Баща ти бил агроном, аз пък имам роднини, които работеха в "Родопа", гледни точки много. За жилищата - а къде живееха хората, на палатки ли ? България е една от малкото страни, в които хората все още живеят преобладаващо в собствени жилища, закупени или построени точно през социализма. Казах, че не сме гладували и това е факт. Мисля, че храната беше по-качествена като цяло от боклуците с неизвестно съдържание, които сега консумираме като колбаси. И също така беше постижимо да закупиш жилище със заем и да го изплатиш в обозрим срок. Това са факти. Не съм защитник на социализма, не ме вкарвай в такива филми.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз съжалявам само за едно... че прехода беше мирен!
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

dudulia написа:
                          "Напитки от рода на Кока кола имаше в много редки случаи.
                          ся вий в Хасково ако сте нямали Кока кола си е ваш проблем. В Бургас в близката сладкарница имаше ВИНАГИ! е, връщаш празни - взимаш пълни... имах си едно сандъче правено по трудово обучение - събираше точно 10 Кока коли... п.п. общо взето мисля, че дивия социализъм в Бургас не се усещаше много... Моряци, туристи.... нямам някакви лоши брутални спомени от тогава...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna е прав- по морето по се усещаше по-добрата страна на социализъма. Всяка епоха си има плюсове и минуси- факт неоспорим, или някой иска да го опровергае....
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

...

Е, за какво ви е Кока-Кола като имаше Алтай )))) Един приятел имаше запазен брой на вестник "Работническо дело" - не помня от коя година, но някъде от 60-те. И там имаше статия за рокерите в империалистическа Америка. Та значи (според статията) имало два вида рокери - с мотори и без мотори. И тия без моторите били по-опасни, защото искали да съберат пари да си купят мотори и затова ограбвали и убивали възрастни хора)) А бе, да се смееш ли, да плачеш ли...Ето и един спомен от онези времена:http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.31.html
                              Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                              Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

snake написа:
                                Чернобил е едно от престъпленията на старата система. И по-точно това, че от населението беше скрита истината. По този въпрос няма какво да се спори. За качеството на храната по принцип е безсмислено да спорим, изключения винаги е имало. Баща ти бил агроном, аз пък имам роднини, които работеха в "Родопа", гледни точки много. За жилищата - а къде живееха хората, на палатки ли ? България е една от малкото страни, в които хората все още живеят преобладаващо в собствени жилища, закупени или построени точно през социализма. Казах, че не сме гладували и това е факт. Мисля, че храната беше по-качествена като цяло от боклуците с неизвестно съдържание, които сега консумираме като колбаси. И също така беше постижимо да закупиш жилище със заем и да го изплатиш в обозрим срок. Това са факти. Не съм защитник на социализма, не ме вкарвай в такива филми.
                                Чернобил не е едно от престъпленията, а едно от МНОГОТО престъпления на комунистическия тоталитарен РЕЖИМ.Относно жилищата - не ми говори такива комунистически глупости, щото много се нервя - искаш да кажеш, че хората преди 9 септември са нямали собствени жилища ли? А нещо за земите им да кажеш? Които са им отнети и заграбени точно през социализма.Прав си Кире, прав си. Жалко е, че не ги поизтрепахме малко едно време. Сега нямаше и мутри да има - щото те си ги създадоха.Ама не ми се влиза в таз тема, щото много се ядосвам като почнат на бялото да викат черно някои.За овцете, наречени български народ е важно да има кисело мляко в хладилника, да има 14 дена почивка в дървени бунгала без тоалетни в някой къмпинг по морето и всичко е ОК. Най-лошото в цялата работа е, че все повече млади хора, които не са били дори родени през социализма, говорят съвсем убедено, че "едно време се е живеело много по-добре" - повлияни от разказите за ежегодни почивки, евтин хляб и кисело мляко на своите родители. УЖАС!!!!!

Коментар

Working...
                                X