Стига с това йедене и пийенйе.Има ли някой мераклия да си поотупаме бузите и дрехите. На ринга или на татамито.Аз ще съм от СССР, с червени шорти или кимоно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
VESKO_SZ написа:То спор м/у мъж и жена винаги завършва в леглото , а между мъже на масата!...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
snake написа:Хайде да успокоим малко страстите. Откъде започнаха по-острите реплики в темата ? Аз написах, че по времето на социализма беше много трудно да си купиш кола, но не и жилище. След това Nino ми опонира, аз се обосновах.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:snake написа:Хайде да успокоим малко страстите. Откъде започнаха по-острите реплики в темата ? Аз написах, че по времето на социализма беше много трудно да си купиш кола, но не и жилище. След това Nino ми опонира, аз се обосновах.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ба ...Аз четири или пет пъти почвах да пиша, но си изтривах написаното ...Щях да бъда разбран погрешно и обвинен във всички комунистически грехове.Всичко се въртеше около това, че тук мнения дават хора, които ... ама хабер си нямат от реалния живот тогава. Защото на 14-15-16 години ... извинения, ама едва ли някой е изпитал някаква трудност по голяма от тази, че не може да си купи Marlboro от всяка будка на улицата.Нито сме яли само кисело мляко, хляб и хамбургски салам, нито сме почивали само в бунгала на Шкорпиловци.Нито пък сме треперели да не дойде Народната милиция в къщи.И да приемам суперлативи за сегашното положение, че видиш ли някой благодарение на "демокрацията" е успял да учи в чужбина, но пък очевидно е пропускал часовете по български език ... звучи ми несериозно.Общо взето и преди и сега пътуването зад граница, включително и САЩ не са ми били проблем. Нито на хората от моята среда [Средата ми няма нищо общо с политическото устройство тогава].Преди, можел съм нещо, държавата ми е позволила да го демонстрирам в много страни по света, никой не ме е спирал.Но имаше "кюфтета" без никакви интелектуални и спортни амбиции, които не можеха и до СССР да отидат, нямаше какво да правят там.Сега пък не могат, защото нямат възможност, работата и доходите не им го позволяват. А интелектуалното им развитие не позволява смяна на работата.И не им остава нищо друго, освен да търсят вината в комунистите, после в катаджиите, след това митничарите и много, много други прослойки. За тях всички с добра работа са "комунисти" или деца на комунисти.Ръсенето на жлъч и четене на "изводи", изградени от вестникарски публикации не ми е по вкуса и затова може би се ограничих в писането и четенето в тази тема. Но ми беше трудно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Стига бе , пътувал си в "загнилия Капитализъм" НА ЗАПАД ,без да имаш нищо общо с Комунистите, това иди го кажи ня някое хлапе!Много добре Ви е ясно на всички че мечтаете да се върне, защото тогава сте биле превилигировани и затова повечето тъжите , за :"хубавите "дни през Комунизма.Имах много близки роднини във Вихрушката и знаех как живеят те и как Ние. Че за тях имаше всичко а за другите ,"обикновените" хора нямаше нищо . Брат ми точно през 87 г го приеха в Техническия Университет и как го изнудваха да стане член на партията , а той не искаше! Чудя се как може да има нормален ,трезвомислеш човек който да е защитник на тая червена сган.
Коментар
-
Malone написа:Всичко се въртеше около това, че тук мнения дават хора, които ... ама хабер си нямат от реалния живот тогава. Защото на 14-15-16 години ... извинения, ама едва ли някой е изпитал някаква трудност по голяма от тази, че не може да си купи Marlboro от всяка будка на улицата..She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Аз, за разлика от gantcho, с когото очевидно споделяме едно и също виждане за "онова" време, по времето на "промяната" бях малко по-голям, и според закона достатъчно голям, за да имам право да гласувам.И на мен ли ще ми кажете, че не съм осъзнавал за какво става въпрос? Бях един от първите членове на клуба за гласност и демокрация през есента на 1989 в Ямбол. Ако знаете за какво иде реч (по-късно федерацията на клубовете за гласност и демокрация се прекръсти на СДС). Криехме се зад профсъюзния дом, под арката на галерията на събранията си. Нямаше зала, в която да влезем. Бяхме нещо като ремсисти, ама от другата страна А спомняте ли си Великия български актьор Георги Парцалев? Сещате ли се как "почина"? И да, смъртта му има нещо общо с белите дробове на gantcho. И който е бил на съзнателна възраст по това време - знае защо.По тази тема можем да спорим безкрай. Томахавката можем да я заравяме и да я разравяме. 10 ноември отмина, и предлагам да я заключваме темата. Аз няма да го направя, защото съм "страна по спора" , но ако някой друг колега модератор няма нищо напротив - да го направи.
Коментар
-
snake написа:И не знам защо смяташ, че сме градски. По едно време пак недоразбрал ме пишеше, че съм заврян зет в ПазарджикSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
@VESKO_SZНямам намерение да споря с теб, нито пък да ти пиша цяла страница с доводи къде в политическото устройство са били моите родители и въобще семейството ми.Имам трима много близки роднини убити през първите дни на новата власт. По тази причина и баща ми е имал неприятности при кандидатстването си във ВУЗ на млади години. Една година е пропуснал, като "неблагонадежден".Не е бил член на БКП, нещо повече, по късно е отказвал на три предложения в университета, вече като преподавател. Въпреки неприятностите заради неутралните си възгледи се пенсионира, като професор. Още не е член на никаква партия, няма и да бъде. Псуваше здраво комунистите. После псуваше сините, после жълтите. Но ги псува персонално, а не цветово, ако ме разбираш правилно.Мен ме приеха един от последните в комсомола, в определен период имах незадоволително поведение и с две предупреждения за изключване от училище. Но затова не са виновни комунистите, а аз самия. Спасявал ме е успеха ми, спорта и може би личното ми обаяние пред комсомолския актив, състоящ се само от девойки.После, може би пораснах и нещата си дойдоха на мястото.Щях да забравя. Ако имаш висше образование ще знаеш какво означава "ликвидация".Та ... по "История на БКП" съм претърпял единствените си учебни провали. Стигнах до ликвидация, която едва вземах с "3".Не че ме мързеше, ами просто беше много дебел учебника, страшно дебел и с много дати. А ми предстояха други важни неща тогава и ... така, не си дадох много зор и без малко да прекъсна заради тоя сух изпит.Не мечтая нищо да се върне, грешиш и точно това имах предвид в предния си пост, че ще бъда разбран погрешно от ... ще се въздържа да те квалифицирам.Тогава ПРАВЕХ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО да се чувствам добре, полагах усилия, трудех се. И в залата и над учебниците.В резултат на това, и тогава се чувствах добре, а и сега също.Не мога да се оплача.Идеята ми е, че когато си мързелив и безличен цървул [не визирам никого, най-малко теб], вината е в теб самия, а в строя. И е редно да я търсиш първо в себе си, а не в другите или в нещо друго.Когато не правиш нищо, не бива да очакваш и да получиш нещо.Така е било тогава, така е и сега.И е правилно.Ама ... някои го получавали тогава без усилия.Е и?ОК, така беше, но това не значи, че аз трябва да псувам света. Сядам си на дупето и се мъча да ги настигна [тези "избраните"]. Само че се иска повече усилия. Доста повече.Редно ли е да псувам гражданите от ОАЕ, че се раждат с рента, която е 15 пъти по голяма от заплатата ми?Могат нищо да не правят и да си живеят царски.Глупаво е, ако разсъждавам така.Нима сега няма привилегировани?Помисли на тази тема.@gantchoПроблемите ти с белите дробове нямат нищо общо с хлора в Русе, бъди сигурен в това.Ако ти имаш проблем заради "русенския" хлор, аз досега трябваше да съм умрял 150 пъти.За радост съм жив и може би здрав, и все още, ако се понапъна, мога да тичам до "Текето", там 10 минути за 250 грама вода и обратно.Единственото ми неудобство ще е, че ще се поизпотя.Повече не мисля да пиша, тъй като отново ще се включат "бетонни глави" търсейки неуспехите си навсякъде другаде, но не и в себе си лично.Не искам никой да се сърди, весел уикенд на всички!.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@Malone,Кой ти говори тук за успехи бе братче. Говорим за начин на живот през Тоталитаризма. Това че някой е имал Висше образование през Комунизма нищо не означава, напротив тогава е било много по-лесно защото си член на Комсомола и си наш човек , завършваш без проблем , ама Иван дето не ще да влиза в партията ,а е 3 пъти по умен от партиеца не може да завърши. Точно тогава всичко в животата ти зависеше единствено от майката партия, ей това защо не си го признавате . Пак казвам имам близки роднини които Държавата/партията/ ги изучи и това всичко защото са верни на власта, това не мога да го приема и никой не може да ме убеди в обратното, имам достатъчно доводи ,примери и мога да споря с всеки един и да си защитя тезата.Това е най-тъмното минало от нашата история. Аз лично никога не мога да се премиря с това положение, ако се наложише да живея пълноценния си живот по това време , нямаше отдавана да съм в България!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар