Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Добре де, Дидо, а защо бая други държави дръпнаха пред нас и то много, като сме били на едно дередже?
    Аз нали това казах по-горе - че и социализмът ни беше такъв, и демокрацията такава.Да се обобщава за демокрацията (капитализма) като строй въз основа на българската му разновидност е съвсем грешно.Другите държави дръпнаха, защото изолираха бившите си управници от властта безвъзвратно. А не като при нас. Сега да ни управляват синовете им и бодигардовете им. А и не сме били на едно дередже никога - бил съм в Унгария и Словакия (тогава Чехословакия) през 1988 - бяха с 20 години напред от нас. И там нямаше русофили - за малко да изям боя в Словакия, щото говорих на руски... след като разбраха, че съм българин, се промениха коренно.Пък ний все още гледаме что скажет большой брат. Все още с едното око поглеждаме на изток...Е как да се оправим?

Коментар

Тъй, тъй...

Коментар

Втори опит...."ИНВЕНТАРНА КНИГА НА СОЦИАЛИЗМА"

Коментар

@Immortal, спри се малко бе. Не те ли е срам да продължаваш да пишеш в тази тема, демократе !
          Immortal написа:
          Прав си Кире, прав си. Жалко е, че не ги поизтрепахме малко едно време.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
            @Immortal, спри се малко бе. Не те ли е срам да продължаваш да пишеш в тази тема, демократе !
            Immortal написа:
            Колега snake знаеш ли как са дошли Свободата и Демокрацията във Франция, а оттам и по света? Свобода и Демокрация НЕ СЕ ПОДАРЯВА!!! Иначе тя НЕ Е нито Свобода нито Демокрация!
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              snake написа:
              Immortal написа:
              Колега snake знаеш ли как е дошла Демокрацията във Франция, а оттам и по света? Свобода и Демокрация НЕ СЕ ПОДАРЯВА!!! Иначе тя НЕ Е нито Свобода нито Демокрация!
              Предполагам, че на същото мнение са участниците в мракобесническия "Народен съд", Ленин, Сталин, Мусолини, Фидел Кастро и други убедени "демократи", които са налагали убежденията си с куршум и бесило.

Коментар

snake написа:
                kiro_of_the_day написа:
                snake написа:
                Immortal написа:
                Колега snake знаеш ли как е дошла Демокрацията във Франция, а оттам и по света? Свобода и Демокрация НЕ СЕ ПОДАРЯВА!!! Иначе тя НЕ Е нито Свобода нито Демокрация!
                Предполагам, че на същото мнение са участниците в мракобесническия "Народен съд", Ленин, Сталин, Мусолини, Фидел Кастро и други убедени "демократи", които са налагали убежденията си с куршум и бесило.
                Не знам на какво мнение са - няма как и да ги попитам...Но Ленин, Сталин и Кастро не бяха ли от вашите? Или вие се отрекохте от тях!? А "мракобесническия "Народен съд" по кое време се случи!? По това за което въздишате носталгично май...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Не знам на какво мнение са - няма как и да ги попитам...Но Ленин, Сталин и Кастро не бяха ли от вашите? Или вие се отрекохте от тях!? А "мракобесническия "Народен съд" по кое време се случи!? По това за което въздишате носталгично май...
                  Напротив, явно други се виждат в такава роля. И как си го представяте "поизтрепването" ? Няколко дни преди 10.11.1989 г. правите списъци на хората за поизтрепване, които не мислят правилно или поне подозирате, че е така ? Уточнявам, че правилно е това, което мислите Вие, няма 6-5 ! И после какво, тръгвате по къщите и ще ги колите ли, ще ги стреляте ли Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ? Такива ли са мечтите ви ?И моля те, не ме причислявай към някоя от твоите групи, като казваш "вие се отрекохте от тях". Аз НИКОГА не съм членувал в политическа партия.

Коментар

Не ме е срам, Венко. От какво да ме е срам?То физическото унищожаване на опонентите след вземане на властта не е мой патент. А комунистите бяха особено усърдни в прилагането му - като се почне от "чистките" в братския СССР и се стигне до унищожаването на над 1.5 млн от комунистите на Пол Пот в братска Кампучия (сега Камбоджа).Всъщност един от отличителните белези на всички соц.държави е масовото унищожение на политическите опоненти след вземане на властта. Не се сещам за нито една соц.държава, в която това да го е нямало. А и аз нямам предвид масови разстрели, като по времето на социалистическия народен съд. Пази Боже!!!Нещо от типа на разстрела на Чаушеску - да им държи влага на следващите. Както писах и по-горе - властта трябва да я е страх от народа, не обратно.

Коментар

Immortal написа:
                      А и аз нямам предвид масови разстрели, като по времето на социалистическия народен съд.
                      Е, щом не са масови, а ще отстрелвате по списък, по-може .

Коментар

Immortal недей така. Всеки може да намери оправдание за насилие в миналото, но все някой трябва да спре колелото. Аз мога да ти дам друг пример - Испания.Не можете да се биете в гърдите, че сте демократи, а да действате с методите на Пол Пот. За Kiro не се учудвам, но твоята войнственост ме изненадва.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Никаква войнственост няма в мен. Аз съм един от най-миролюбивите хора, които може да срещнете.Винаги съм предпочитал новозаветното: "Като те ударят по едната буза, дай и другата", пред старозаветното "око за око - зъб за зъб".Но в случая наистина мисля, че преходът ни е такъв, защото беше мирен. А и за онези беше "по-добре танковете да дойдат", пък ние ще ги жалим.Може би е крайно наистина да се изтрепят, но да бяха поизгнили по затворите нямаше да е зле. То не че някои от тях не ги отстреляха като дивеч - визирам Луканов, а други не умряха като последни пияници - тук визирам Петър Младенов. Но дет се вика, щеше да ми е по-леко на душата, ако бяха изгнили по затворите. А и сегашните да знаеха, че това ги чака, ако забравят кой и за какво ги е избрал.П.П. Винаги съм бил противник на смъртното наказание. Може би затова се учудвате от "войнствеността" ми Мисълта ми беше, че ако прехода не беше толкова "мирен", сега може би щеше да е по-добре. Следващите управляващи щяха да имат едно на ум, че и тях може да ги постигне същото, и да са малко по-сдържани в ограбването на народа. А сега знаят, че народа е овчи и правят каквото си искат.

Коментар

Lane Staley написа:
                            Immortal недей така. Всеки може да намери оправдание за насилие в миналото, но все някой трябва да спре колелото. Аз мога да ти дам друг пример - Испания.Не можете да се биете в гърдите, че сте демократи, а да действате с методите на Пол Пот. За Kiro не се учудвам, но твоята войнственост ме изненадва.
                            Не сме подчертано войнствени. Просто, поне аз, съм на мнение, че прекалено мирният преход ни изигра лоша шега, защото комунистите останаха на власт. А сред тях определено имаше хора за разстрел (след съд и присъда) и много, които можеха да отидат в затвор. А на цялата партия трябваше да се забрани участие във властта поне за 20-30 години... Това е моето мнение но, както става ясно, то не може да се осъществи вече и всички носим последствията.Никой не говори за свирепи убийства като тези на Пол Пот.
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

В Русия забраниха със Закон Комунистическата партия ако не помните. В Русия!!!

Коментар

Ганчо, убийството е свирепо само по себе си. Но ако държиш да ги квалифицираме, то убийство извършено от "демократ" определено е нещо свирепо. Киро, забраната на партията е едно, саморазправата с инакомислещите - нещо съвсем различно. Дай да избием бабите на село, а? Жените и мъжете които са вярвали в нещо, ходили са безвъзмездно да строят, да прокарват пътища. Не защитавам социализма/комунизма, но защитавам правото на баба си да вярва в нещо, а не някой да и каже, че целия и живот е минал напразно. И ако бяха забранили на бившите членове на БКП да участват във властта какво щеше да стане? Да излязат напред некадърници или, хайде така да ги наречем, хора без каквато и да е подготовка? Та самото СДС изяде Желев, когато им каза "Това не бива да е така". Демократите ни излязоха по-авторитарни от комунистите. Всъщност това, което ме ужасява най-много е тоталното непознаване на същността на демокрацията от страна на форумните демократи - За тях демокрацията е да обиждаш група хора, а не отделен индивид, да отстреляш различния, да не си потискан ти, а да потискаш. Или да цитирам един класик на нашия форум: "Тя обича секса, ама не и харесва факта, че е от ебаната страна" Та и нашите демократи май харесват авторитаризма, стига да не са те потисканите. То к’во да се учудвам, щом и в икономическите теми "десните" защитаваха леви икономически възгледи.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X