karloson написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
20 години по-късно...
Collapse
X
-
dikanio написа:karloson написа:Сещам се сега за един пример: в друга тема от форума някой написа, че дава 100лв на месец за козметикаFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
LiGuru написа:Попитали радио Ереван, какво щеше да стане, ако промяната на 10.11.1989 не беше се случила?- Внучката на Тодор Живков щеше да стане депутат, синът на Димитър Станишев - премиер, а внукът на Борис Велчев - главен прокурор!!!20 години след "оня" 10 Ноември, децата на нашите началници станаха началници на нашите деца!.....................Снахата на Иван Пръмов, Уляна Пръмова - Шеф на телевизията!Другата му снаха Меглена Кунева - еврокомисар и евродепутат!Синът на Петър Танчев - конституционен съдия!и много много други ....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Бях на 20 години. Тъкмо се бях уволнил. Най - хубавите ми и безгрижни години преминаха по "онова" време и сигурно не съм обективен. Имахме много ограничения, но сред нас имаше и "особени" деца, чиито живот продължава да бъде бляскъв и сега заради миналото на бащите и дядовците им. Нека не се залъгваме - тези, които бяха добре преди са още по-добре сега, тези, които бяха зле са си зле и сега. За съжаление средно положение в БГ няма.ПС: От Живково време ми липсват "ония" къмпинги и бунгала край морето и дивата незастроена природа около тях. Липсва ми човещината у хората. Иначе не се оплаквам от опциите, които имаме след 1989 год., но се плаша, че сега ( да не дава господ) случаен или наследен проблем може да те превърне в борец за физическо оцеляване по всяко време. И този страх не е "символ" на системата. Той символизира израждането на Държавниците ни в алчни и комерсиални Управници с ограничено време за власт.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
седемте чудеса на социализЪма:1.Всички имаха работни места. 2. Въпреки че всички имаха работни места -- никой не работеше.3. Въпреки че никой не работеше -- планът се изпълняваше 100%.4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% -- в магазините нямаше нищо.5. Въпреки че в магазините нямаше нищо -- всички имаха всичко.6. Въпреки че всички имаха всичко -- всички крадяха.7. Въпреки че всички крадяха -- имаше за всичкиFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
snake написа:Значи сме се лишавали от храна, казваш ? Никой от роднините ми не е бил партиен лидер, нито пък съм членувал някога в партии, но не съм гладувал и със сигурност ядяхме качествена храна, минала през строг контрол. И аз като адаша Venco67, с който даже сме и набори, все още имам ясни спомени оттогава и някак си не върви да ми кажеш, че сме гладували. За цитрусите и кока-колата си прав. И лека кола беше трудно да си купиш, но не и жилище например.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:snake написа:Значи сме се лишавали от храна, казваш ? Никой от роднините ми не е бил партиен лидер, нито пък съм членувал някога в партии, но не съм гладувал и със сигурност ядяхме качествена храна, минала през строг контрол. И аз като адаша Venco67, с който даже сме и набори, все още имам ясни спомени оттогава и някак си не върви да ми кажеш, че сме гладували. За цитрусите и кока-колата си прав. И лека кола беше трудно да си купиш, но не и жилище например.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Gantcho е казал всичко, което и аз бих казал.За мен в личен план падането на социализъма дойде точно на време. Бях последна година в гимназията, с намалено с 2 единици поведение, и ако се беше запазил още една година социализъма, щях да служа в строителни войски с циганите (нищо нямам против тях), и нямаше да имам право да кандидатствам изобщо във ВУЗ.Колкото и да е зле сега, не бих се върнал никога обратно. Честно да ви кажа, нищо не ми липсва от "онова" време.Честит празник на всички!П.П. Да не ме почне пак Ирка - знам, че е "социализма", не "социализЪма", но така по-ме кефи
Коментар
-
Nino написа:Градски, не преекспонирай моля те! Баща ми периода 84-87г беше гл.агроном на АПК Велинград и ако искаш мога да кажа колко качествена храна си ял точно месец май 1986г и през какъв "строг" контрол е минавала...Чернобил 86г нещо говори ли ти... или си забравил....? Синът ми беше на 2 годинки тогава, а аз бях на манифестация....Още една неистина споменаваш, кога и къде не е било трудно да си купиш жилище ? В Америка или Канада... защото аз не си спомням подобно нещо в България. Хайде холан...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
dudulia написа:"Напитки от рода на Кока кола имаше в много редки случаи.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
...
Е, за какво ви е Кока-Кола като имаше Алтай )))) Един приятел имаше запазен брой на вестник "Работническо дело" - не помня от коя година, но някъде от 60-те. И там имаше статия за рокерите в империалистическа Америка. Та значи (според статията) имало два вида рокери - с мотори и без мотори. И тия без моторите били по-опасни, защото искали да съберат пари да си купят мотори и затова ограбвали и убивали възрастни хора)) А бе, да се смееш ли, да плачеш ли...Ето и един спомен от онези времена:http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.31.htmlFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
snake написа:Чернобил е едно от престъпленията на старата система. И по-точно това, че от населението беше скрита истината. По този въпрос няма какво да се спори. За качеството на храната по принцип е безсмислено да спорим, изключения винаги е имало. Баща ти бил агроном, аз пък имам роднини, които работеха в "Родопа", гледни точки много. За жилищата - а къде живееха хората, на палатки ли ? България е една от малкото страни, в които хората все още живеят преобладаващо в собствени жилища, закупени или построени точно през социализма. Казах, че не сме гладували и това е факт. Мисля, че храната беше по-качествена като цяло от боклуците с неизвестно съдържание, които сега консумираме като колбаси. И също така беше постижимо да закупиш жилище със заем и да го изплатиш в обозрим срок. Това са факти. Не съм защитник на социализма, не ме вкарвай в такива филми.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар