Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    ..."Should I stay or should I go now?Should I stay or should I go now?If I go there will be troubleAnd if I stay it will be doubleSo come on and let me know!"http://www.youtube.com/watch?v=LZBPu7jJbJUДилемата в припева набързо:"Да отидех или да останех [2]Ако бях отишъл щях да имам проблемиАко бях останал щях да имам двойно повечеТака че ... ела и ми кажи [кое е правилното]"
    Мда, благодаря за поздрава, много хищна песничка е. :D Чак сега виждам поздрава ти. Позволи ми, обаче, да поогладя преводаДа си ходя или да остана[2]Ако си тръгна ще имам проблемиАко остана ще имам двойно повечеТака че ... хайде да ми кажеш [кое е правилното]Should изразява модалитет в настоящето/бъдещето. Както го беше превел, на английски би било "Should I’ve stayed or should I’ve gone". A "come on" не е израз свързан с някакво физическо движение, а е просто подтикване: хайде, продължавай, моля те и прочие в зависимост от ситуацията.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Да. Kuku е прав. При комунизма ми харесваше всичко, защото не знаехме ( или само се досещахме )за другото. То това "другото" дойде много лъскаво и почти толкова лъскаво ни пързулна към своите негативи... Говоря обаче за БГ и уродливата демокрация в тази държавичка. Нека всичко, което съм написал да се чете и третира само за нашата действителност, защото какво да кажа за Норвегия, Швейцария, Холандия, Белгия или Люксембург - ами докараха си "Комунизма" хората - оня, който всички "чичковци" чакахме, като деца, и само на книга знаехме какъв рай ще ни доведе, ама нейсе...Впрочем някой отдавна беше казал Наздраве.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

@Lane StaleyИзвинявай, но си противоречиш. Имам чувството, че пишеш ей така заради спорта, заради флейма на темата.
        Lane Staley написа:
        вие, онези 20-25 годишни тогава, вие трябваше да направите така, че сега да живеем по-добре.
        И четейки през един пост се чудя ... не си ли уеко пообъркан, аланкоолу? Или прекален балкански хитрец?
        Lane Staley написа:
        Демокрацията да не е уй да ти я вкарат? Храта се мрели за нея, ти я искаш на готово?!?!?!?!Моите уважения към годините ти, ама комунизма ви научи точно на това - все да чакате накой друг да свърши работата, а вие всичко на готово. Е няма, потрудете се малко.
        Та първо, кое те кара да мислиш, че ние е трябвало да направим така, че на вас всичко да ви е наготово?Второ, ако ние не сме направили така, на вас какво ви пречи да го направите? Нали сега били същите или наследниците им?Изтрепете комунистите и техните наследници за да живеят вашите деца по добре. Ако сте мъжаги, каквито ние очевидно не сме били, направете го.Или е по лесно да плюем другите и миналото за всичко което ни се случва, но не и себе си.По е лесно по форумите да се кряка, но ако трябва да се яде бой и да се трепе някой, нека някой друг да го направи. Че да живеете вие по добре. Смелите на думи.Обвиняваш чичо Коцев, че е свикнал някой друг да свърши работата след като един пост по нагоре обвиняваш мен и и jenshen73, че не сме я свършили ние, за да ти е по гот на тебе.Не е ли малко егоистично това? Типично българско.Издигаме героични лозунги за "умрелите за демокрацията", но ... ако трябва да се мре за нея, не ... ние искаме само на банкета да участваме.Гнусно е, повярвай ми.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Човек да не рече да свърши малко работа, за да поработи за капитала си Нацвъкали сте още 2-3 страници мат’риал...Като станат 20 страниците, ще заключа темата - по страничка за всяка демократична година Аз не разбрах, ние за нашата "демокрация" ли спорим, или сравняваме по принцип двата строя?Щото както изглежда (а и споменах доста по-горе), има разлика между нашата ДС-мутро-крация, и истинската демокрация, към която се стремим.Никога не съм отричал, че през социализма имаше хора, които живееха мноооого добре. За тях си имаше и корекоми, и Пежо, и Мерцедес... за нас бяха обикновените НАРМАГ и НАРКООП и Москвич и Лада. А всъщност ко му трябва на един човек - ляб, топлина и жена. А, и малко домашнярка, за да се сгрява, като няма топлина, жена или ляб.А социализъма тез трите неща определено ги осигуряваше. И четвъртото го осигуряваше.А сега за всяко от тези неща трябва да се работи, и то поотделно за всяко едно.Едно време работата на 1 човек я вършеше един човек, но заплата за това взимаха 3 човека.А сега работата на 3 човека се върши от един и заплатата е като за един. Туй то. Лоша работа.

Коментар

Бре, че йезуитски ...За нашата демокрация говорим Immortal, за нашата. И за нашата диктатура преди 10-ти Ноември.Не за демокрацията в манастира Шао Лин.В първия пост на темата е очевидно какъв е въпроса."20 години по късно". Преди 20 години се смени режима в България, не в Норвегия или Швеция.BTW, ако някой ми обяснява по подобен начин, бих се обидил. Или замисля как ли изглеждам, или как ли изглеждат въпросите ми, за да ми се обяснява така.
            www.cyxap.com

Коментар

Добре, нека така да е. Прави сте. Хубаво си беше по татово време. Даже си беше чудесно. Защо ли и сега не е така Значи, първото, което нямаше да правим в момента, е да си чешем клавиатурите. Или щяхме да чешем клавиатурите на "Правец 24", на който, обаче, не му достига и хардуеър за нещо повече от Windows 97. То пък нямаше и това да имаме, щото е американски... Щяхме да си измислим някое наше още по-бъгаво недоносче. Но първото, което нямаше да имаме, е интернет. В Китай и сега си се следи и ограничава. За Куба дори не съм и чувал да имат, не знам. За там знам само, че от тази година са разрешиха мобилните телефони. Форуми ли? Плюене на властта ли? Ми то и време нямаше да има - нали някой трябва да чака на опашка за чушки - тази година дефицитни са чушките, салама, прасковите и накладките за ВАЗ 2107. Както и почти всичко останало Но висенето по опашки е женска работа - мъжката работа е да се регулират клапаните на жигулката, щото е вече на 38 години, а за Лада 2121 се чака 20 години. И после на опашка за бензин, щото количества няма - братския Корейски народ няма петрол, Куба също. Петрол се купува с валута второ направление, а цените на международния пазар пак се вдигат. Мобилни телефони - на пазара с връзки могат да се намерят само родната марка Изот, 750г, за 1000 лева бройката с батерия за 1 час, само че няма и много смисъл, щото БТК има покритие само в центъра на София, Младост, Люлин, едното тепе на Пловдив и част от плажната ивица около Варна. А, и в Резиденция Бояна, където новият вечен лидер Владимир Живков плющи чехкини и играе боулинг Всички с напрежение следим 79 Конгрес на Партията, където трябва да се отчете дали отново ще преизпълним петилетката за 4 години. От службата са ни обещали командировка до Китай, но само ако успеем да внедрим новия модел телевизор Велико Търново - все още не плоскоекранен, но много се харчи на международния пазар, особено в бедните селски региони на Китай, както и в някои част на индийския щат Бихар.Горди сме - детето и класът му са завършили на трето място в Прегледа на Маршовата Песен.........Просто си представям как хубаво бихме живели. То наистина няма да има нужда да се заключваме - какво ще ни откраднат.

Коментар

Malone написа:
                @Lane StaleyИзвинявай, но си противоречиш. Имам чувството, че пишеш ей така заради спорта, заради флейма на темата.
                Lane Staley написа:
                вие, онези 20-25 годишни тогава, вие трябваше да направите така, че сега да живеем по-добре.
                И четейки през един пост се чудя ... не си ли уеко пообъркан, аланкоолу? Или прекален балкански хитрец?
                Lane Staley написа:
                Демокрацията да не е уй да ти я вкарат? Храта се мрели за нея, ти я искаш на готово?!?!?!?!Моите уважения към годините ти, ама комунизма ви научи точно на това - все да чакате накой друг да свърши работата, а вие всичко на готово. Е няма, потрудете се малко.
                Та първо, кое те кара да мислиш, че ние е трябвало да направим така, че на вас всичко да ви е наготово?Второ, ако ние не сме направили така, на вас какво ви пречи да го направите? Нали сега били същите или наследниците им?Изтрепете комунистите и техните наследници за да живеят вашите деца по добре. Ако сте мъжаги, каквито ние очевидно не сме били, направете го.Или е по лесно да плюем другите и миналото за всичко което ни се случва, но не и себе си.По е лесно по форумите да се кряка, но ако трябва да се яде бой и да се трепе някой, нека някой друг да го направи. Че да живеете вие по добре. Смелите на думи.Обвиняваш чичо Коцев, че е свикнал някой друг да свърши работата след като един пост по нагоре обвиняваш мен и и jenshen73, че не сме я свършили ние, за да ти е по гот на тебе.Не е ли малко егоистично това? Типично българско.Издигаме героични лозунги за "умрелите за демокрацията", но ... ако трябва да се мре за нея, не ... ние искаме само на банкета да участваме.Гнусно е, повярвай ми.
                Taка, балкански хитрец си ти - на всяко гърне мерудия, ама нейсе. То няма тема в която да не си компетентен, радвам ти се, ама ако го нямаше чичко Гугъл не знам как щеше да се оправяш. Харесва ми цвета, който си използвал в изписването на ника ми, та ще ти отговоря. Да, вие, които тогава бяхте по на 20-25, вие трябваше да искате промяна, вие трябваше да стоите по площадите. Но вие какво? Чакахте на Петър Младенов и Другарите от ЦК на БКП? Желязото се кове докато е горещо, и тогава беше момента. А не сега да ми мрънкате кой колко паро окрал, да обикаляте кат гладни котараци около гърне, и да ми обяснявате глупости. Тогава беше времето демокрацията да се извоюва на площада, не сега.Да, по-лесно е по форумите и ти си живо доказателство. Само глупости, анализираш постовете изречение по изречение... Повярвай ми, познавам хора от твоето поколение, които за времето за което си написал този пост, са изкарали колкото струва колата ти. И то честно. Ама ти си пиши тук, губи си времето в псевдофилософия и после реви, че няма сигурност, няма пари, няма не знам си какво.Обвинявам Коцев като представител на поколението си - дали ще е Коцев, Боцев или Гоцев, все ми е тая. Поколение научено че утре за него ще има работа, че все в някой цех ще се намери нещо. Поколение, което незнайно защо не роди нито един ярък дисидент, защо ли?Ще намериш в Гугъл кое е Изгубеното поколение, обърни внимание кога са живели тези хора. Трагедията на България е, че все ние вместо Изгубено поколение имаме Загубено... Аз моята работа съм си я свършил, не се коси, не чакам на такива като вас, просто ви казвам, че я свършихте кат кучето на нивата. И не за мен, за децата си трябваше да го направите. Ти не знаеш дали бих умрял за някакви мъгляви морални ценности, така че не се изживявай като съдник - това е жалко.От постовете ти и времето което прекарваш тук, вместо да работиш съдя за теб. И за мен ти си поредния празнодумец, неуспял в живота, хванал се като удавник за сламка за форума, място, където да се издигнеш в собствените си очи.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Вече съвсем се обърках в тая тема. Кой какво защитава и за какво се бори? Темата "20 години по-късно..." с това многоточие дава възможност за яко разводняване, каквото всъщност и стана. 20 години по-късно... нищо не се е променило. Все още сме най-бедни в Европа, в Източна Европа, в бившия соцблок и въобще във всякакви класации. Все още ни управляват същите хора. Ние сме си все още същите. Моята хипотеза е, че ще се "оправим", едва когато от тоя свят си отиде и последния човек, роден в онова време, преди 20+ години.
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Lane Staley написа:
                    Чакахте на Петър Младенов и Другарите от ЦК на БКП?
                    През цялата тема повторих поне три пъти. През целия си живот съм разчитал само на себе си. И на семейството си разбира се. По тази и причина не обвинявам за трудностите си Петър Младенов, Симеон, Доган, варварина Конан или арменския поп.
                    Lane Staley написа:
                    А не сега да ми мрънкате кой колко паро окрал, да обикаляте кат гладни котараци около гърне, и да ми обяснявате глупости. Тогава беше времето демокрацията да се извоюва на площада, не сега.
                    Кой ти каза, че се оплаквам от материалното си положение? Колкото имам и изкарвам, ми стига. Ако имам нужда от повече, давам си зор, блъскам и имам. Не чакам никой да ми даде нещо даром. И в страните с перфектни демокрации е така. Ама по нашенски е друго. Трябва държавата да ти осигури възможността да живееш и да си бъркаш в носа. Е не става. И преди не ставаше, недей слуша приказки за мързелив живот в еднаква бедност, не беше така.И какво пречи сега да воювате вие за нов вид демокрация. За различен от тази червената в момента. Можи би е по лесно така, само на думи.
                    Lane Staley написа:
                    Повярвай ми, познавам хора от твоето поколение, които за времето за което си написал този пост, са изкарали колкото струва колата ти. И то честно. Ама ти си пиши тук, губи си времето в псевдофилософия и после реви, че няма сигурност, няма пари, няма не знам си какво.
                    Вярвам ти, пожелавам и ти да имаш техните способности. Пожелавам го и на себе си.
                    Lane Staley написа:
                    Обвинявам Коцев като представител на поколението си - дали ще е Коцев, Боцев или Гоцев, все ми е тая. Поколение научено че утре за него ще има работа, че все в някой цех ще се намери нещо. Поколение, което незнайно защо не роди нито един ярък дисидент, защо ли?
                    Не знам. Ти какво разбираш под "ярък дисидент"? Някой, дето си е разпорил корема на жълтите павета?От друга страна парламента ни е пълен с "ярки дисиденти", не мислиш ли?Някои от тях не са вече в парламента. Преди години от площадите помня как разказваха с насълзени очи за бедността на народа преди 10-ти Ноември, за живота им в лагерите.Сега обаче не ги виждам в парламента. Виждам ги обаче зад тъмни стъкла, возещи се на 19’ джанти.Като тях ли трябваше да бъдем? Усещаш ли колко дълбоко се заблуждаваш в изводите си кои са апахите и кои стражарите?Жал ми е за оптимизма ви и за енергията, която хабите в тази кауза.
                    Lane Staley написа:
                    просто ви казвам, че я свършихте кат кучето на нивата.
                    Никаква не сме я свършили. Свършиха я наивниците по площадите, на които после се качиха на раменете, а те си останаха да викат. Същите тези наивници сега се напиват два пъти повече, защото ги боли, измамиха ги.Та аз, може би чичо Коцев, може би и jenshen73 предпочетохме да блъскаме, вместо да чакам някой да ме оправи [в живота].В резултат на това не фъфля всяка вечер пиянски псувни от мъка срещу сини и червени и не се чувствам измамен от никого.
                    Lane Staley написа:
                    И не за мен, за децата си трябваше да го направите.
                    Направил съм каквото трябва за тях. И все още правя.
                    Lane Staley написа:
                    От постовете ти и времето което прекарваш тук, вместо да работиш съдя за теб. И за мен ти си поредния празнодумец, неуспял в живота, хванал се като удавник за сламка за форума, място, където да се издигнеш в собствените си очи.
                    Благодаря за квалификацията, оценявам я с подобаващо внимание и обещавам да я анализирам довечера пред чашата вино, която съм запланувал да изпия.
                    www.cyxap.com

Коментар

Уф ,пусто как лошо живяхме тогава . А сега какъв кеф е всеки ден да чета за действията на родната демокрация . http://www.standartnews.com/news/det...BF%D0%BE%D1%80
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                        Уф ,пусто как лошо живяхме тогава . А сега какъв кеф е всеки ден да чета за действията на родната демокрация . http://www.standartnews.com/news/det...BF%D0%BE%D1%80
                        Tогава е нямало престъпност ли? Или просто не се е говорело за нея? Само питам...
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

То тогава за нищо не се говореше...А каквото кажеш - на другия ден още милицията го знаеше...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз спирам да пиша, щото никой не чете ... И специално за тоя дето се цупи, че не сме му избарали демокрацията по негов вкус - набор 1973 съм, т.е. през 1989 бях само на 16... Но пък от 20 годишен съм самостоятелен, грижа се за собствения си задник, на жените си и на децата си... Моите бакии си ги оставете на мен. Кажете - като не ВИ харесва сега - що аджеба не отидохте ВИЕ "младите" и "можещите" да ни управлявате бе джанъм??? И да не крадете? И да не лъжете?
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              То тогава за нищо не се говореше...А каквото кажеш - на другия ден още милицията го знаеше...
                              Така и трябва да е. Ама и полицията да реагира веднага на това, което е разбрала. Както и беше.На полицията и се плаща за да контролира спазването на законността в държавата, спазването на правилата.Добри, лоши, милицията не създаваше правилата, а следи за спазването им.И по него време, по мое мнение, си оправдаваха заплатите. Ред имаше, нека да е бил той и с много недостатъци.И присъствието и се усещаше.Кое те кара да мислиш Киро, че полицията сега не "знае още на другия ден"?Реакция обаче?Има, но е незабавно намиране на причини как точно не може да се свърши работата, за която и се плаща.Защото отново има "привилегировани", този път не само червени, а много по-разноцветни и право пропорционално повече на брой.И каква е равносметката?Нека се абстрахираме от цветовете, какво е по-доброто на неуверените и некоординираните действия на съвременните защитници на реда?Въпроса ми е риторичен.Това що се отнася до анонса на чичо Коцев. Ще видим каква ще е съдбата на стрелеца.Може би като на кънкьора.А иначе баджо, който от нямане е сложил магнита на електромера ще го осъдят поне на две години ефективно.Демократично е нали? Liberty and Justice for all.
                              www.cyxap.com

Коментар

style34 написа:
                                Tогава е нямало престъпност ли? Или просто не се е говорело за нея? Само питам...
                                Тогава всичко беше държавно. Престъпността също. Службите се грижеха, например, наркотиците да преминават през страната ни безопасно, без да ги спират, но транзит за западните държави. Тук не се продаваха, или почти не се продаваха, защото държавата се грижеше за трафикантите в замяна на което те продаваха само на запад. За да могат после да посочат с пръст към ФРГ, например, и да ни кажат как там капитализмът загнива и употребата на наркотици е едно от типичните проявления на това гниене.Не се заблуждавай, сега Боцев и Гоцев ще илязат и ще ти кажат "Мен не ме интересува как е било тогава на запад. За мен е важно, че в България е нямало наркотици!". И никой няма да може да ги обори с факти. Но аз се надявам някои от четящите тук да не са съвсем оперирани от морал...

Коментар

Working...
                                X