Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

20 години по-късно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

20 години по-късно...

Колеги,искам да започна тази тема с честитане на празника.Може би след 50-100 години днешният ден ще бъде официален празник...Какви спомени и размисли поражда днешният ден за вас?Подобри ли се по някакъв начин живота ви?Доволни ли сте от промените?Аз лично съм страшно доволен от падането на псевдо-комунизма,доколкото може да се нарече падане.Станах свидетел на 2 обединения на Българският народ.1-вото през 94г.,заради националният отбор по футбол и второто през 1997г.,когато падна Жан Виденов.Емоцията,която изживях с митингите и надеждата,която имах,ще останат завинаги в спомените ми.Към днешна дата мога да отчета завършено образование в чужбина(невъзможно да се случи при старата система),обиколих доста страни по света и не на последно място карам трети фиат :D
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Аз от митингите спомени нямам (незнайно защо),но пък еуфорията от Световнотоооо...ще я помня,докато съм жива! :D Благородно ти завиждам за образованието в чужбина. В живота ми се промениха много неща - от едни съм доволна,от други - не. Не мога да се примиря със свободията,която се усеща най-вече у младото поколение. Агресията, употребата на алкохол и наркотици,побоищата,убийствата на деца от деца...Но пък е прекалените,дори репресивни мерки в училище по време на комунизма, също не са ми по вкуса - да те карат насила да се подстрижеш или да те заведат в районното,щото не искаш...Още не мога да разбера какво спечелихме и какво загубихме с тая демокрация... Виж, за пътуванията в чужбина - да! Това е един ОГРОООМЕН плюс! Аз за 5г. обиколих почти цяла Европа, че и до Африка се метнах за малко.
    "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
    Ванга

Коментар

Любимия ми виц по темата: Преди 10 ноември бяхме бедни, а после ни окрадоха.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
        Любимия ми виц по темата: Преди 10 ноември бяхме бедни, а после ни окрадоха.
        Подкрепям
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Попитали радио Ереван, какво щеше да стане, ако промяната на 10.11.1989 не беше се случила?- Внучката на Тодор Живков щеше да стане депутат, синът на Димитър Станишев - премиер, а внукът на Борис Велчев - главен прокурор!!!
          20 години след "оня" 10 Ноември, децата на нашите началници станаха началници на нашите деца!.....................Снахата на Иван Пръмов, Уляна Пръмова - Шеф на телевизията!Другата му снаха Меглена Кунева - еврокомисар и евродепутат!Синът на Петър Танчев - конституционен съдия!и много много други ....

Коментар

Превратът се оказа много успешен за тези, които го направиха.Останалите духаме супата... който я има.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Прикачени файлове

Коментар

".......да стане национален празник".Шегаджия
                Octavia RS
                Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
                  Определено не се шегувам.Падането на комунизма е за добро!Друг е въпроса,че много неща се изродиха,но хората бързо забравят това,което е било.Сигурен съм,че ако сега ни върнат във времето на комунизма,почти всички ще изпищят.Бързо забравихме какво е да няма салам,месо и т.н. в магазините.Сега колкото и да няма пари ,по-голямата част от хората не се лишават от храна.
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Ха-ха.... на който му е мъчно за времето преди 20 години да посети този сайт:http://www.sovmusic.ru/p_list.php?part=1А иначе и друг път съм поствал тази картинка:
                    Прикачени файлове
                    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Бих обобщил всичко само в едно изречение често споменавано от възрастните - някога в магазините нямаше нищо, сега има всичко, но няма пари!
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                        Бих обобщил всичко само в едно изречение често споменавано от възрастните - някога в магазините нямаше нищо, сега има всичко, но няма пари!
                        По-скоро сега има всичко и не ти остават пари.
                        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

dudulia написа:
                          Red Storm написа:
                          Определено не се шегувам.Падането на комунизма е за добро!Друг е въпроса,че много неща се изродиха,но хората бързо забравят това,което е било.Сигурен съм,че ако сега ни върнат във времето на комунизма,почти всички ще изпищят.Бързо забравихме какво е да няма салам,месо и т.н. в магазините.Сега колкото и да няма пари ,по-голямата част от хората не се лишават от храна.
                          Липсата на храна е от времето след 10/11/89.Така ли е?Вярно,имаше само три вида хляб,но беше ефтин.Как да отречем безплатното обучение,здравеопазване?Бензин за 12ст литъра,нафтата-8ст.Някой да е давал пари за учебници?Или да се е притеснявал как ще плати тока и парното?А за престъпността ще говорим ли? Сега ще скочите срещу мен.Не,не отричам положителната промяна,но станалото и ставащото в България след тази заветна дата е далеч от това,което ни се иска.
                          Octavia RS
                          Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
                            dudulia написа:
                            Red Storm написа:
                            Липсата на храна е от времето след 10/11/89.Така ли е?Вярно,имаше само три вида хляб,но беше ефтин.Как да отречем безплатното обучение,здравеопазване?Бензин за 12ст литъра,нафтата-8ст.Някой да е давал пари за учебници?Или да се е притеснявал как ще плати тока и парното?А за престъпността ще говорим ли? Сега ще скочите срещу мен.Не,не отричам положителната промяна,но станалото и ставащото в България след тази заветна дата е далеч от това,което ни се иска.
                            Пич, всичките тези "безплатни" неща ги плащаме сега...
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

dudulia написа:
                              Red Storm написа:
                              Колега, кой те излъга, че през комунизма е нямало салам и месо в магазините? Бях на 22 год. на 10.11.1998г. когато падна комунизма и до тогава в магазините имаше всичко за ядене, което се произвеждаше в България и в соцлагера /а по нова година и извън него/, беше изключително качествено, за разлика от сега и същевременно много евтино. Е вярно е, че за нов съветски автомобил се чакаше ред 20 год., за телевизор и автоматична пералня също, но по-кратко време... Пътуванията извън соцлагера бяха табу. Политическите вицове също. Не изпитвам носталгия към онова време, но наистина тогава нямаше гладуващи, просещи и ровещи в кофите за смет, лечението и образованието бяха абсолютно безплатни, престъпността - минимална, в сравнение със сегашната, а да дадеш пари на лекар или чиновник си беше обидно за него.След 20 год. "демокрация" вече взех да се замислям дали дадената ми "свобода" на слово и поведение, ограничена от престъпност и корупция е по-добра от "диктатурата на пролетариата".
                              Peugeot 301
                              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Working...
                              X