Колеги, ще си взимаме хидрофор с който ще ползваме вода от кладенец, но при нас водата е "твърда" и трябвало да се слага някакъв филтър. Интересува ме в комплекта на хидрофора няма ли такива филтри, ако няма откъде може да се намери такъв...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
някой ползва ли хидрофорна помпа ?
Collapse
X
-
Колко твърда е твърдата вода и ако паднеш от 100 метра в "меката" вода по-малко ли ще те боли, а? Филтри или омекотители, последно? Хидрофорът представлява съд с помпа - какви филтри трябва да има? И защо питаш във форума на ФИАТ какво има в комплекта на хидрофора ти - питай тия дето ще ти го доставят/монтират... Нали знаеш, че има стотици варианти да се свърши нещо, а ако не знаеш притчата за вързаната мечка ще ти я преразкажа:Ханджия стопанисвал хан, чието име било МЕЧКА, повикал той зограф да му направи табела, зографът попитал: "Каква мечка искаш чорбаджи, вързана или отвързана?", "Каква е разликата?" попитал ханджията.Зографът отговорил: "Вързана мечка рисувам за 1000 гроша, отвързана мечка - за 200". Ханджията без повече въпроси и размисли отсякъл "Нека е отвързана!". Речено сторено, зографът нарисувал отвързана мечка, взел си парите и си заминал. След месец - паднал дъжд, погледнал на сутринта ханджията стената с мечката и О, чудо, нея я нямало...Намерил някак си зографа и го попитал защо така:"Чорбаджи, ти поиска отвързана мечка, тя е по-евтина, защото я рисувам с постни бои и ... при малко по-силен дъжд се "отвързва"... "Та ти вместо да плащаш директно за хидрофора - пазари се - отвързан, завързан, с филтри, без филтри...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Аз ползвам хидрофорна система на вилата.Филтъра ми е монтиран на бидона и се сменя след определен период/литра пречистена вода, но при мен беше включен в комплекта защото казах да ми направят системата от-до и само отидох да си я взема.Може и да са ми го таксували отделно, но не знам.По принцип Женшен е прав - попитай там от където купуваш и поискай логично обяснение Филтър със сигурност ще ти трябва, дори да не е "твърда" водата, защото в застоялата вода в бидона се зараждат микроорганизми и е хубаво да се пречистват!
Коментар
-
Слага се филтър който да пази помпата, вече след помпата може да се слагат други филтри които да филтрират водата за да става за пиене. Макар, че си трябва водата от самият кладенец да е чиста и периодически се сипват разни неща в него ако искаш да се ползва за пиене. Ако няма тиня и всякакви други по твърди частици във водата мисля, че нямаш и нужда от филтър, но няма да ти признаят гаранцията. И погледни на колко метра ти е водата от нивото където ще бъде монтирана системата за да няма после защо няма вода :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар