Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕС /европейски съюз/ - ЗА или ПРОТИВ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И влизането ни в европейския съюз ще е като влизането ни в НАТО.То колко големи приказки беше че като влезем в НАТО в България нещата ще потръгнат а ето че всичко си е както си беше по рано. Така че да не очакваме нищо .Друго би било ако те ни пратят от тях някой за главен прокурор висши съдии та те да погнат нашите дебеловрати бизнесмени.Всичко останало е вятър работа.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Митко тия дето са в Ирак не ги жаля защото са отишли по свое желание а не са изпратени насила там.Това си е риска на професията . Тук като всеки ден падат мъртви по пътищата от катастрофи е по което ме тревожи .И никаква реакция от обществото.Всяка година губим по около 1000 човека от катастрофи и някой да е предприел нещо ???
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

в началото много голяма част от хората си мислеха че членството ще е "спасителния" пояс за Българиясега по моите скромни наблюдения тези хора са вече малцинствоважното е че както всяко едно ново начало или начинание това членство си има плюсовеза съжаление обаче минусите са прекалено много или поне се очертават да са многоосвен това примерно Република Хърватска трябваше заедно с нас и Румъния да стане членка не ЕУобаче при тях нещата се разтуриха, за които спомогна и едно генералче дето малко посгази лука, може бие направил даже и услуга на родината си ... та мисълта ми е че Хърватска не е кой знае какво като държаваа средната работна заплата там е от порядъка на 1200ЕУР ... хех верно по-близко са до развитите страни ама като се има предвид че са бивша Юго Република кое ли им е толкова по-развитото от наси все пак там даже и по селата има дилъри на ФИАТ, което мен лично много ме радвадилъри, които имат бая богат асортимент в магазините си ...
        Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
        Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti

Коментар

Все едно е дали ще влезнем в ЕС или не. Като влезнахме в НАТО та какво пак Американците ни гледат като изтърсаци, поне това го видях с очите си.
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
          Porsche 944 S2
          http://www.valmcrae.snimka.bg/
          http://vbox7.com/user:val_mcrae
          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Въпроса бе "ЗА" или "Против". Незнам защо всички го обърнаха на това дали ще станем по-богати или по-бедни!?Аз лично гласувах "ЗА", но не твърдя, че от това бедните ще станат по-малко или, че ще се оправим от самосебе си!Единствения начин да се оправим е да си помогнем сами, да работим много и качествено...
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
              Въпроса бе "ЗА" или "Против". Незнам защо всички го обърнаха на това дали ще станем по-богати или по-бедни!?Аз лично гласувах "ЗА", но не твърдя, че от това бедните ще станат по-малко или, че ще се оправим от самосебе си!Единствения начин да се оправим е да си помогнем сами, да работим много и качествено...
              Май полза от влизането ни в ЕС ще има най много в София ? Ами ние в провинцията не сме ли в България? Или ние сме на село и да го д....? Приватизираха ни всички предприятия в които работеха много кадърни хора за да влезнем в ЕС. Преместиха основни предприятия в София и в близост до нея за да са на показ пред Европа. И сега какво да очаквам че ще ми е по добър живота или по висока заплата след влизането ни ли?Незнам и аз всеки си има мнение Нали всеки може да се обоснове защо е "ЗА" или "ПРОТИВ" ЕС? Не искам да споря по политически въпроси!
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
              Porsche 944 S2

Коментар

...

Коментар

коцев написа:
                  Митко тия дето са в Ирак не ги жаля защото са отишли по свое желание а не са изпратени насила там.Това си е риска на професията . Тук като всеки ден падат мъртви по пътищата от катастрофи е по което ме тревожи .И никаква реакция от обществото.Всяка година губим по около 1000 човека от катастрофи и някой да е предприел нещо ???
                  Насила са пратени само някои от офицерите. Всички други са отишли за пачка! Нека val_mcrae да сподели, ако не е военна тайна разбира се!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    коцев написа:
                    Насила са пратени само някои от офицерите. Всички други са отишли за пачка! Нека val_mcrae да сподели, ако не е военна тайна разбира се!
                    Кой луд би си рисковал живота за слава? Естествено че отивам да спечеля пари, а всички останали професионални привилегии са добре дошли.Тези мисии зад граница ни отварят много вратички в Армията.
                    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                    Porsche 944 S2

Коментар

и аз гласъвах против поради същите причини
                      venco67 написа:
                      1. Не вярвам, че самото ни членство ще вдигне жизнения станадарт на населението. Тъкмо напротив - видно от опита на Кипър даже ще падне. Икономиката ни /доколкото може да се каже, че съществува/, въпреки гръмките изявления на управлявящите, не е спсобна да отговори на Европейските станадарти. Много малки предприятия ще фалират. 2. С влизането ни в ЕС ще трябва да се наложат най-различни ограничения - визирам основно лицензи, акцизи /за алкохол, цигари, горива/и пр. , които отново ще ударят бедния българин или около 80% от населението.
                      drago_1 написа:
                      2: по стара българска традиция ще се цели изравняване на цените с тези в ЕС, запплатите ни ще останат същите. 3: ЕС няма да позволи държава като България да печели от изснос на ток, а напратив ще направят всичко възможно да затворят повечето блокове в АЕЦ-а и ще почнем да внасяме ток. 4: тук всички или повечето караме коли на 5-7 години, щч забранят да се карат стари коли над 7 год и без бъздушни възглавници. и от това ще скочат цените на колите между 40-60 %
                      PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Аз гласувах "ЗА"Защото глобализацията е факт (в много отношения за съжаление) и ние не може да останем извън нея.

Коментар

val_mcrae написа:
                          perlsite написа:
                          Май полза от влизането ни в ЕС ще има най много в София ? Ами ние в провинцията не сме ли в България? Или ние сме на село и да го д....? Приватизираха ни всички предприятия в които работеха много кадърни хора за да влезнем в ЕС. Преместиха основни предприятия в София и в близост до нея за да са на показ пред Европа. И сега какво да очаквам че ще ми е по добър живота или по висока заплата след влизането ни ли?Незнам и аз всеки си има мнение Нали всеки може да се обоснове защо е "ЗА" или "ПРОТИВ" ЕС? Не искам да споря по политически въпроси!
                          Грешиш като смяташ че полза ще има най много за София - мога да ти кажа че като пряка субсидия в селското стопанство ще се платят от 2007 до 2009 над 1 500 000 000 евро и още 1 500 000 000 лева за раязвитие на изостанали райони. Над половината в бюджетите за субсидии в ЕС се насочват към селски райони и провинции за да има равномерно развитие и равномерно разпределение на населението. (цифрите са милярди да, не е грешка)Аз гласувах "ЗА" Искам да попитасм тези които са против "КАКВА АЛТЕРНАТИВА ПРЕДЛАГАТЕ ЗА БГ?" Аз не искам алтернативата беззаконие и управление на мутри и убииства по улиците. Ама ако оставя това на страна БГ пак не може да се развива самостоятелно. ЗАЩО:Няма да можем да изнасяме свободно за страните членки (по голяма част от износа ни е насочен натам) защото на страните не членки се налагат мита, а и продукцията на ЕС е субсидирана , а нашта няма да бъде.Като имате впредвид че БГ силно се нуждае от износ при отрицателното търговско салдо и отворения тип икономика.Ще загубим много инвеститори които сега доидоха и идват в БГ защото виждат преспективата за членство.А относно тези които се притесняват че ще скочат цените - ами те сега са същите - даже има и по-високи. Вижте как се развива Украйна например без преспективата за никакъв силен икономически съюз, а имайте впредвид че тя има много повече ресурси от БГ. Върнете се 19985 година и вижте че Гърция е била с много по лош паритет на покупателната способност от БГ сега - защо ли сега са по-добре. Може да проучите и въпроса с Португалия и Испания. Та пак казвам - искам да ми обосновете алтернативата която предлагате, когато казвате "НЕ" То вярно че много хора се боят от непознатото, а повечето хора в БГ дори не знаят точно каквои предстои и какво е ЕС (то вярно че затова са виновни управниците ни) Та в тази връзка искам да ви кажа че 10-15 години след освобождението от Турско робство(присъствие ) е имало много хора (Българи) които са изпитвали носталгия , че не са вече от Турската империя и не са искали да видят новото бъдеще на България. Просто страх от непознатото и новия път.
                          Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
                          Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
                          Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
                          Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
                          MB CLK - 430 V8

Коментар

Bat_Vas, мислех да напиша точно това!Светът, поне цивилизованата му част, към която принадлежим, е вече крайно глобализиран. Ето сега например си водим един вид диалог, като сме на огромни разстояния (на практика можем да сме навсякъде по света)... Държавите (и национализма) според мен са крайно остарели понятия. САЩ (колкото и да ги плюем и да не ги обичаме - и аз не ги обичам) са това, което са, именно защото са ОБЕДИНЕНИТЕ ДЪРЖАВИ на Америка. (чудно ми е кой навремето е измислил това СЪЕДИНЕНИ(?) АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ(?)...Бъдещето в този свят е ОБЕДИНЕНИЕТО - пише го и на сградата на Народното Събрание. а и още хан Кубрат го е казал (поне така са ни учили).Точно в този момент важно за България е да бъде в крак с цивилизования свят. И най-важното - тези, които отричат ЕС - какво предлагат? П.С. Относно 5-те века, през които България е била част от Османската Империя - според мен най-правилното е да се нарича османско (или турско) владичество. Защото не е било нито робство, нито "присъствие". А ако някой се интересува от история - вероятно знае, че България не е завладяна с военни средства от турците, а по-голямата част е дадена доброволно. Че Българите са били съюзници на турците при превземането на Византия и са помагали в неуспешните опити да бъде превзет Цариград (по гръцкому - Константинопол), че през първите 100-тина години от владичеството стандарта на българското население се е вдигнал неимоверно, защото мъжете не е било нужно да ходят на войни (не са ги приемали в армията, защото не са правоверни), а са работили яко по нивите си, че повечето боляри са запазили постовете и именията си, че един от синовете на Иван Шишман - Александър, в знак на признателност от турците е получил обширна земя в Мала Азия и се е прекръстил на Искендер Бей и т.н. С това исках да кажа не че под турско е било розово, а че сами сме си го докарали, като не сме били обединени, а сме се разкъсвали и всеки болярин е мислел само за собственото си имение.Пък и в Турция се прави ФИАТ

Коментар

Immortal написа:
                              ...Бъдещето в този свят е ОБЕДИНЕНИЕТО - пише го и на сградата на Народното Събрание. а и още хан Кубрат го е казал (поне така са ни учили).
                              Хан Кубрат - първият глобалист в света!
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

хахах - жизнен стандарт, глобализация, дръжки. Стремиме се към нещо което вече доказа своята неефективност и върви по обратния път. Повечето от държавите които са членки на ЕС вече са с много по-висока безработица и инфлация. Видяхме отказа им да се гласуват стратегически документи на европейския съюз. Като се замисля едва ли са глупави някои от скандинавските държави -че не харесват ЕС- все пак това са държавите с най високия стандарт на континента. Какво и е на една Швейцария без ЕС? Както прочетох по горе - от нетен износител на ток ни бутат да станеме нетен вносител. Прави се всичко възможно да се смаже селското ни стопанство - защото като качество (реално, не само външен вид) е на светлинни години от повечето боклуци в лъскави опаковк, които си принуден да купуваш в ЕС. Бюрократичната ни държавна администрация след влизането в ЕС няма да намалее а ще отвори нови структури, нови хора ще заминат да увеличат европейската администрация- за която едва ли някой знае целия брой на всички структури включващи се в нея - мога да ви кажа че цифрата е огромна. И друго - имаме едно изкуствено подържано високо евро което ще се срине веднага щом американците решат че ниското ниво на долара вече не им върши работа. А да не забравяме как вече влезли в ЕС пак ще продължават да ни третират като "нашите приятели -животните" чрез разни унизителни ограничения. И ние естествено пак ще наведем глава и ще замълчим защото ни липсва нещо което се появява само спорадично - НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ!
                                The world belongs to those who dare to be first

Коментар

Working...
                                X