Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заверка на гаранцията на акумулатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

paralesa написа:
    ...Българските стандарта за твоята печка е 77Ач,но реално той не е толкова,по-малко е акумулатора,макар да пише 77. ....
    Абе, колега, аз ли имам амнезия, или Мареата 2.4 JTD, която карах допреди половин година ми искаше по паспорт акумулатор 60 Аh? Каква е твоята Мареа, че иска такъв акумулатор? На моята й бях взел Искра 72 Аh с подсилен стартов ток за всеки случай и това й беше много...(Алфата ми иска акумулатор 100 Дано не се налага да го сменям скоро)
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аз се чудя защо продължавате да купувате акумулатори и гуми от Практикер, Метро и прочие вериги. Това са несериозни магазини за такива отговорни компоненти по колата. Многократно е доказана максимата "евтиното излиза скъпо". Има си специализирани магазини и за едното, и за другото. От Метро аз бих си купил само дестилирана вода за разреждане на течността за чистачките.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
        Аз се чудя защо продължавате да купувате акумулатори и гуми от Практикер, Метро и прочие вериги. Това са несериозни магазини за такива отговорни компоненти по колата. Многократно е доказана максимата "евтиното излиза скъпо". Има си специализирани магазини и за едното, и за другото. От Метро аз бих си купил само дестилирана вода за разреждане на течността за чистачките.
        Що да не си купя акумулатор Бош от Практикер или Метро, след като същият акумулатор в един специализиран магазин е с 30-40 лева по-скъп. Може би е по-добър??? По-скоро специализираният магазин е сложил по-голяма надценка. Що да се набутват хората, вместо да си пазарят по-евтино същата стока, нищо, че не е от специализиран магазин? :D
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

gantcho написа:
          paralesa написа:
          ...Българските стандарта за твоята печка е 77Ач,но реално той не е толкова,по-малко е акумулатора,макар да пише 77. ....
          Абе, колега, аз ли имам амнезия, или Мареата 2.4 JTD, която карах допреди половин година ми искаше по паспорт акумулатор 60 Аh? Каква е твоята Мареа, че иска такъв акумулатор? На моята й бях взел Искра 72 Аh с подсилен стартов ток за всеки случай и това й беше много...(Алфата ми иска акумулатор 100 Дано не се налага да го сменям скоро)
          колега,аз не гледам книжата на колата,а на производителя на акумулатори И друго-лично аз не карам жтд,а ТД ,по-късно научих за тия разлики,защото гледах в каталога на "Банер" за 1,9жтд го даваха 74АЧ ,също както и 1,9тд ...явно просто има разлика в предписанията на фиат и каталозите на различните производители на акумулатори...Но тук има и един тънък момент,продавача не го интересува друго,освен какво пише в каталога на производителя ,който той има.Ако вземеш по-малък от предписаното,може да се заяде да ти завери гаранцията. Инъче един колега ,работещ в сервиза,в който си карам колицата(Лъки Стар-В.Търново),кара неговата алфа жтд с 60ач и няма грижи. Лично аз за себе си мисля,че тд е друга вода и иска по-голям акумулатор...на брат ми,който е с жтд му препоръчах да вземе 72ач фиаам,от сервиза му казаха,че 60ча му стигат,вече негов избор е какво ще вземе Та така де,това си го обяснявам с разликата в предписанията на фиат и производителите на акумулатори
          ex.Мареа ТД100

Коментар

ele написа:
            Що да не си купя акумулатор Бош от Практикер или Метро, след като същият акумулатор в един специализиран магазин е с 30-40 лева по-скъп. Може би е по-добър??? По-скоро специализираният магазин е сложил по-голяма надценка. Що да се набутват хората, вместо да си пазарят по-евтино същата стока, нищо, че не е от специализиран магазин? :D
            В по-старите теми за акумулатори се обясняваше, че Бош-овете в Практикер нямат нищо общо с действителността - залежала стока, от най-обикновените, после - изброените проблеми със заверки на гаранциите и много такива недостатъци. В специализираните магазини има и с по-висок стартов ток, по-голям избор, ще ти обърнат по-голямо внимание и т. н. А за гумите в изброените вериги магазини изобщо не ми се говори - само като ги видя от какъв груб каучук са, ми стават ясни що за стока са. Евтино и хубаво са несъвместими неща.

Коментар

sugarboy написа:
              ... А за гумите в изброените вериги магазини изобщо не ми се говори - само като ги видя от какъв груб каучук са, ми стават ясни що за стока са. Евтино и хубаво са несъвместими неща.
              Аз пък съм убеден, че гумите са си абсолютно същите както и в "специализираните" магазини. Отделен въпрос дето по веригите ги продават по-евтино, но без монтаж, и като сложиш после монтажа ти се връзва горе-долу същото както и във всяка гумаджийница. Възхищавам се на зрението ти, щом можеш на око да прецениш свойствата на каучука Аз си бях купил зимни гуми от Метро Snow Wolf и гумаджията, при когото отидох да ми ги монтира ми каза, че са много хубави. А той все пак се занимава само с гуми

Коментар

gantcho написа:
                ...Възхищавам се на зрението ти, щом можеш на око да прецениш свойствата на каучука ...
                Така е, зрението ми е остро - като ида при офталмолог, му изреждам най-дребния ред цифри, още преди да ме е попитал. Последния път даже стана майтап - оказа се, че ги прожектира от някакъв апарат, а аз изредих и за второто око същите цифри, както за първото - по инерция, та лекарката ми каза - "я си помисли, дали са същите цифри..." За гумите и акумулаторите - купувайте ги, ако искате, и от зеленчуковия магазин - въпрос на избор. В темата за бензиностанциите ме обвиниха, че съм рекламен агент на дадена верига, едва ли не. Тука просто споделям, откъде никога не бих си купил тези неща, не може ли?!

Коментар

sugarboy написа:
                  1. Така е, зрението ми е остро - като ида при офталмолог, му изреждам най-дребния ред цифри, още преди да ме е попитал. .... 2. Тука просто споделям, откъде никога не бих си купил тези неща, не може ли?!
                  1. И с мен е така. Поне засега 2. Може, и ние споделяме :D

Коментар

Когато отидете на информация в практикер имате възможност да върнете стоката в случай, че установите, че не ви върши работа. Но стоката трябва да е в приличен вид и пълна окомплектовка.
                    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                    -------------------------------------------------------------

Коментар

Working...
                    X