Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заверка на гаранцията на акумулатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

trace написа:
    Не раз6рах, защо да е по-евтин. Моя е 55мАч и струваше 150лв. (преди 3 години)Това дето ми показваш също съм го видял и то нищо не значи.Мен не ме интересува къде го сгло6яват. Всеки изнася производството там. Това не значи, че е китайски.Факта, че Магнети Марели и ФААМ са подписали договор, означава че не са съвсем "никой" на пазара.Както и да е, аз не съм чул някой да се е оплакал от тази марка, докато от българските......
    Моят FAAM 44 Ah струваше 92 лв (миналата година).А преди три години купих за Темпрата Магнети Марели за 86 лв - в момента същия е на Опелчето, като до оня ден беше на Дедрата.А иначе можеш да казваш, че вече си чул един да се оплаква от тази марка - Аз се оплаквам от тази марка. Ако някой иска, мога да му подаря един едногодишен акумулатор, перфектен е! Само дето не дава ток.Може от 1000 акумулатора 1 да е лош, но явно съм уцелил него Както и да е де, ако си бях заверил гаранцията, щяха да ми го заменят безплатно, така че аз съм си виновен.

Коментар

момци,ползвам темата на колегата,за да задам своя въпрос,който може да ви се стори малко нелеп,но ножа е опрял в кокала и ...Въпроса ми е,мога ли да си закупя акумулатор на изплащане и ако е възможно къде? Днес ще ида в практикер да видя възможно ли е и ако е,ще видя вече какво имат да ми предложат....инъче ако е възможно ми се иска да си взема батерийката НЕ от там,но знам ли на други места ще ми предложат ли нещо на изплащане
      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
        момци,ползвам темата на колегата,за да задам своя въпрос,който може да ви се стори малко нелеп,но ножа е опрял в кокала и ...Въпроса ми е,мога ли да си закупя акумулатор на изплащане и ако е възможно къде? Днес ще ида в практикер да видя възможно ли е и ако е,ще видя вече какво имат да ми предложат....инъче ако е възможно ми се иска да си взема батерийката НЕ от там,но знам ли на други места ще ми предложат ли нещо на изплащане
        Съчувствам ти. Обикновено такива "дребни" покупки са възможни на изплащане само с издаване на кредитна карта с минимален кредитен лимит 500 кинта. Сега, зависи към коя банка или кредитна институция ще кандидатстваш за да си проучиш конкретните условия. Обикновено се действа по следната приблизителна схема. Кандидатстваш за кредитна карта, получаваш одобрение моментално, банката, често с офис в по-големите вериги магазини, ти издава документ за одобрен заем. Магазинът ти дава покупката и дебитира сумата от новата ти сметка към съответната банка. След няколко дни банката ти издава и самата пластмасова карта, чийто кредитен лимит е намален със сумата на покупката плюс годишната такса за управление. Условията са горе-долу следните: годишен лихвен процент за закупуване на стока - около 16-18%, за теглене пари в брой - 1-2% отгоре, годишна такса за управление - варира според кредитната институция и кредитния лимит - някъде 15-25 кинта. Значи ако си купиш акумулатор за 150 кинта, след покупката в картата ти ще има кредитен лимит 500-150-25=325. Дългът можеш сам да си определяш как ще си го изплащаш. Обикновено минималната вноска е 10 кинта на месец, а реалната месечна вноска на месец за една година, примерно 16.04 кинта при изложените по-горе условия. Реалното годишно оскъпяване е, примерно 9.9%.Мисля, че вероятно е възможен и вариант без издаване на кредитна карта от определени небанкови кредитни институции, напр. TBI, но трябва да си провериш сам.
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

аз именно за тби и подобни имам предвид,не че ми се занимава с тях,но уви,като се стигне до там,за съжаление ще пътувам в четвъртък,а акумулатора ми умря,точно в момента в който нямам кинта а за заем от приятели и познати не ми се занимава,защото не мога да ги гледам в очите и да им кажа ,че имам нужда от толкова пари ще ходя на място и ще видя,ако не ще висна на главата на главата на шефа ми за аванс
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Ами ти като отидеш в Метро, например, просто ще се огледаш и ще видиш къде пише стоки на изплащане и коя институция дава кредитите. Аз лично предпочитам нормална банка, но ако нямаш време...
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Вчера си купих акумулатор от МЕТРО.Не ми дадоха никаква гаранция или пък да ходя да го заверявам.Само фактурата.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Преди 2 години и нещо си купих моя монбат от някакво смешно магазинче за автоаксесори (ама колата още не беше в движение) и ми казаха като стане готова да ида с нея и да измерят и чак тогава ще ми подпечатат гаранцията. Така и стана. Отидох чак след месец или два - пичовете много точни - накараха ме да запаля, мериха с някакъв уред, казаха - ок и ми подпечатаха гаранцията (безплатно).От тогава никакъв проблем с него, като се има на предвид, че три пъти съм го нулирал. Двата пъти заради блокирала стоп машинка през нощта и другия път на срещата на Копринка (за осветление и озвучаване). А ежедневно карам само на къси разстояния и то в града (пали-гаси-пали-гаси) .Та мисълта ми е, че и в най-долнопробното магазинче трябва да подпечатват гаранцията. Добре е предварително да се пита за това, а не чак след като сте дали парите и да последват изненади. Ако няма гаранция или увъртат - благодаря ви за вниманието, чао - има и други места, от където да си купи човек читав акомулатор.

Коментар

Пак изчетох цялата тема, и се сетих, че никой досега не е споменал нещо важно.Като купувате акумулатор, капацитетът му трябва да отговаря на предписанията на производителя на АКУМУЛАТОРА за съответния автомобил.В противен случай може да ви откажат да ви заверят гаранцията!!!Аз си сложих 52 Аh, а производителят на акумулатора за моята кола препоръчва 60Ah. Момчето ме предупреди, но ми завери гаранцията, защото се познаваме. Иначе ми каза, че можело да откаже.Производителя на колата предписва капацитет на ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА МАРКА акумулатори. Според младежа в сервиза, 52 Аh обикновен акумулатор на Елхим Искра, не се равнява на такъв 52Ah с повишен стартов ток, както и двата не се равняват на BOSCH Silver 52 Ah например. Затова се гледало какво предписва производителя на акумулатора, а не на автомобила...Имайте го предвид при избора на акумулатор.

Коментар

аз тъй,взех акумулаторче,КЕШ платих,шефа даде авансче малко-той поне е разбран човек уж...Банер взех,австрийски,нещо не вярвам в българските,макар разликата в цената да е 186-банер и 147-Монбат ...имам отпреди лош опит с един монбат,а с Банер-а още търкаляме служебния форд и бая зор сме му показвали и не се е плашил от нищоВзех го от един гараж,в който продават само това и смея да кажа,че си разбират от работата хората-сложих го и после докарах и колата да мери тоците и да завери гаранциятаИмам опит в купуването на "батерийки" и глкедахме по каталога на "Банер" колко го дават за моята кола-74Ач-такъв и взех.Говорихме за акумулатори с пича,тая тема и преди с колегата му съм я обсъждал и ми каза така-"Българските стандарта за твоята печка е 77Ач,но реално той не е толкова,по-малко е акумулатора,макар да пише 77. Истинския "Бош силвър" си струва парите,но ексайд и банер,които са общо са един клас акумулатори,не изостават много от бош-а,а нямат ментета,затова си вземи един от тях" Аз съм доволен от обслужването-имам право на 4 безплатни профилактични измервания на акумулатора в рамките на гаранцията ибезплатно обслужване. Каза ми,че ако нещо го разредя докрай(примерно забравя фарове) по-добре е да не се мъча да си играя с някое зарядно самоселка,а да го закарам ,той ще ми го зареди безплатно в рамките пак на тия две години ест...показа ми и зарядното-няма нищо общо с китайските боклуци в практикер. Ня бих си и помислил вече да зареждам със самоделката на брат ми И тъй по-добре да сложа каквото препоръчва производителя наистина,отколкото да остана без гаранция...най-малко безплатното обслужване през 4 месеца си е достатъчно да искам да си заверя книжката,а и при измерена изправна с тоците кола,нямат причина да не ти зачетат гаранцията при евентуален дефект.Тъй,че който изпаднал в моята ситуация,да избира не само според джоба си,но и според препоръките на производителя,слушайте се батко си Immortal ,правилно ви казва!
                    Princo написа:
                    Вчера си купих акумулатор от МЕТРО.Не ми дадоха никаква гаранция или пък да ходя да го заверявам.Само фактурата.
                    колега,колкото до метро,те нямат навика да заверяват и да пишат гарнции-за тая валидна е гаранционна карта,към която приложиш фактурата Не се притеснявай,това е практика при тях,не само при акумулатори.
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Тя фактурката си я пазя.Аз нямах и толкоз много избор,при положение,че в студа ми падна акумулатора заради радиото,което забравих докато пазарувах в МЕТРО,та се върнах,купих и сложих.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Immortal написа:
                        Пак изчетох цялата тема, и се сетих, че никой досега не е споменал нещо важно.Като купувате акумулатор, капацитетът му трябва да отговаря на предписанията на производителя на АКУМУЛАТОРА за съответния автомобил.В противен случай може да ви откажат да ви заверят гаранцията!!!Аз си сложих 52 Аh, а производителят на акумулатора за моята кола препоръчва 60Ah. Момчето ме предупреди, но ми завери гаранцията, защото се познаваме. Иначе ми каза, че можело да откаже.Производителя на колата предписва капацитет на ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА МАРКА акумулатори. Според младежа в сервиза, 52 Аh обикновен акумулатор на Елхим Искра, не се равнява на такъв 52Ah с повишен стартов ток, както и двата не се равняват на BOSCH Silver 52 Ah например. Затова се гледало какво предписва производителя на акумулатора, а не на автомобила...Имайте го предвид при избора на акумулатор.
                        Аз така брах малко проблеми с тия Ah. По книжка дават акумулатор 52ah, аз взех 56ah gigawatt. Като ходих да ми го заверят, почнаха, че по видиш ли акумулатора ми бил 62ah и че нямало да го заверят. Попитах ги знаят ли какво пише производителя. Отговора беше - "не ни интересува". Също така - "зимата в Сицилия не е като в София". Аз им поисках да им покажа книжката производителя какъв температурен диапазон дава за безпроблемна работа на автомобила в това число и на акумулатора. Спорихме 30мин., видяха че няма да излезнат на глава с такъв простак и подпечатиха. Заканиха че другата зимз няма да уважат гаранцията като падне акумулатора. Една на ум и вкъщи

Коментар

Акумулатор от Практикер. Например купувате акумулатор Магнети Марели. Питате консултанта колко е гаранцията, отговаря ви че е 2 години. Разбирате че при заверката на гаранционната карта ще ви я заверят за 2 години. Минавате през касата, плащате и отивате на Информация да ви го заверят. И тук - и-з-н-е-н-а-д-к-а-а-а-а. На акумулатора отстрани с тиксо е залепена гаранционната карта. Не сте я отлепили преди да го платите и не знаете какво пише вътре. За да не ви направят проблем на касата.Обаче на касата след като сте платили ви отлепят гаранционната карта и ви я дават да я занесете на информация.От любопитство разглеждате картата и установявате че гаранцията и 18 месеца !!!!!!Гадното чувство че консултатнът нагло ви е излъгал. Защото със сигурност така му е наредено от неговия шеф. Да ви излъже.Той няма да ви излъже по собствено желание защото няма лична причина да си прави проблеми с клиентите.Той ще ви излъже понеже така му е наредено и за да не си прави проблем със шефа си.На касата питате колко е гаранцията, не ви казват колко месеца е ами ви казват - колкото пише в гаранционната карта.Защото знаят че консултантът ви е излъгал.Не ви казват колко месеца е защото веднага може да повдигнете въпроса защо консултантът ви е излъгал.Предстои ви още една хватка.Попълват ви гаранционната карта и я подпечатват. Прибирате си я и си тръгвате. Грешка!!!!Проверявате двата номера които са щамповани на акумулатора дали са правилно написани в гаранционната карта.Установявате че единият номер не съответства. Обаждате се на служителката че единият номер е сгрешен.Тя се прави на прекалено заета и разсеяна. Изчаквате и учтиво и настоятелно обяснявате че номерът в гаранционната карта е сгрешен и трябва да се поправи. Ако сте търпеливи и упорити служителката ще си приключи с ангажиментите, ще ви коригира номера който е сгрешила и ще ви удари допълнителен печат че е направена корекция.Това с номера съм абсолютно сигурен че не е случайно. Просто те проверяват дали внимаваш достатъчно.Ако не внимаваш и си тръгнеш със сгрешения номер после няма заверка на акумулатора, съответно няма гаранция.Лично преживяно.
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

аз пък си мисля,че прекалено много влизаш във филма първо консултантите в практикер(поне за ВТ гарантирам) работят за по малко от 400лв,как мислиш,дали се задържат много? Отговора е НЕ и съответно логично е човека който те обслужва да не е запознат с всяка една подробност,на повечето акумулатори наистина гаранцията е 2 години и ти твърдиш,че не е възможно да е сгрешил,така ли?Второ,девойката ,която ти е заверила гаранцията-същото се отнася и за прафърцунените сополанки (повечето) работещи на такива места,те не знаят и не се интересуват какво правят,вършат го по инерция и сътветно с МНОГО грешки... При теб две три случайности явно са достатъчни параноята да напише цял сценарий със заглавие "Как да прецакаме всички" Да уточня,не съм ничий адвокат и нямам нищо лично към теб,но мисля,че преиграваш
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

Princo написа:
                              Тя фактурката си я пазя.Аз нямах и толкоз много избор,при положение,че в студа ми падна акумулатора заради радиото,което забравих докато пазарувах в МЕТРО,та се върнах,купих и сложих.
                              Ако рождената ти дата е вярна , как ходиш до метро без книжка????
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                                Princo написа:
                                Ако рождената ти дата е вярна , как ходиш до метро без книжка????
                                Тайна.

Коментар

Working...
                                X