Някой закупувал ли си е на скоро акумулатор от Практикер, че там ми казаха, че за да ми важи гаранцията трябва да отида в "Боша" за заверка на гаранцията. Какво ще замерват там - консумиран ток от автомобила или напрежението на заряд при запалена кола? И по-важния въпрос - колко ще струва тази заверка? П.П. Извинявам се предварително, ако ви се стори тъпа темата, но ми писна да плащам за неща, които уж били безплатни. И ако и тук се опитват да ме изгърбят много по-добре да си закупя батерията от другаде. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заверка на гаранцията на акумулатор
Collapse
X
-
Основната цел на упражнението е да се уверят, че инсталацията на колата осигурява нормални условия за експлоатация на акумулатора. С други думи работи ли ти алтернаторът и дали реле-регулаторът (обикновено е вграден в алтернатора) поддържа напрежението в нормални граници. Така че вероятно ще ти премерят напрежението, евентуално ще те накарат по време на измерването да включиш фарове, парно и пр., т.е. по-големи консуматори, за да проверят дали напрежението се поддържа и под товар.За плащането: не би трябвало. Ще е голямо нахалство, ако поискат пари, за да ти заверят гаранция, на която имаш право по закон! Отделен въпрос е, ако ти поискаш някакъв ремонт по тоците.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
Според мен ще мерят дали автомобилът ти зарежда както трябва. И трябва да е безплатно.Аз си купувам акумулатори и не се занимавам на ходя на майна си райна и да си губя времето. Последния път ме пратиха от Младост някъде в Банишора и аз реших, че ще си нося риска от липса на гаранция Но не ти препоръчвам това... ПП Явно сме писали едновременно с Pecho...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
И аз си мисля, че трябва да е безплатно, но реално и те извършват някаква работа, а не са служители на практикер... и не се знае. Трябва някой да каже от опит.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
2000_16V написа:И аз си мисля, че трябва да е безплатно, но реално и те извършват някаква работа, а не са служители на практикер... и не се знае. Трябва някой да каже от опит.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Два пъти съм си купувал нов акумулатор. Единия път ми замериха на място, увериха се, че всичко е наред и ми дадоха гаранцията. (чешки Топла)Втория път само ме питаха каква е колата и директно 6ез да мерят нищо ми я дадоха (италиански FAAM)А по въпроса - 6и тря6вало да е 6езплатно, питай ги в магазина, имат телефони.От Практикер съм останал с до6ри впечатления, търсех една стока която им 6еше свършила навсякъдеи само в един техен магазин я открих. Запазиха ми я само по разговор по телефона.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
От Практикер купих Бош и отидох да ми го заверят в сервиз. В самата гаранционна книжка към акумулатора има адресите на сервизите с които работят. И гледай внимателно да не са ти объркали серийния номер на акумулатора, щото моя го бяха объркали доста. Добре че носех касовата бележка и момчето в сервиза излезе печен и го коригира. Основно мерят как ти зарежда алтернатора на празен ход и при около 3000об/мин и каква ти е консумацията на ток при изключени всякакви консуматори. Мисля, че трябваше да бъде под 50мА/h. Заверката е безплатна.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
FAAM са толкова италиански, колкото и аз съм италианец Аз съм с наскоро купен Елхим Искра, купих го от едно място, пратиха ме за заверка на гаранцията на друго.Операцията беше безплатна.Премериха напрежението на клемите на акумулатора при запален автомобил без консуматори, както и при много консуматори.Направих риск и аз като gantcho да не си заверя гаранцията на новозакупен "италиански" (а всъщност китайски) FAAM за Опелчето. Изкара ме цели 3 месеца, преди да откаже напълно. За справка - италианските се казват FIAMM, за разлика от имитациите им FAAM. Не се лъжете да си купувате такива боклуци.
Коментар
-
Immortal написа:Направих риск и аз като gantcho да не си заверя гаранцията на новозакупен "италиански" (а всъщност китайски) FAAM за Опелчето. Изкара ме цели 3 месеца, преди да откаже напълно. За справка - италианските се казват FIAMM, за разлика от имитациите им FAAM. Не се лъжете да си купувате такива боклуци.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Immortal написа:FAAM са толкова италиански, колкото и аз съм италианец Направих риск и аз като gantcho да не си заверя гаранцията на новозакупен "италиански" (а всъщност китайски) FAAM за Опелчето. Изкара ме цели 3 месеца, преди да откаже напълно. За справка - италианските се казват FIAMM, за разлика от имитациите им FAAM. Не се лъжете да си купувате такива боклуци.Ex Fiat 126P
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Коментар
-
гаранцията се заверява безплатно. мери се обикновенно колко зарежда алтернатора и дали има утечка на изгасена кола. аз си взех варта лятото и ми казаха, че не е нужно да я заверявам, така било при варта. може и да са ме излъгалиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
trace написа:Въх, недей така http://www.faam.com/http://www.faam....10434.htmlНе знам какво менте си взел, но моя е просто "железен".
Коментар
-
Immortal написа:trace написа:Въх, недей така http://www.faam.com/http://www.faam....10434.htmlНе знам какво менте си взел, но моя е просто "железен".Ex Fiat 126P
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Коментар
-
Пазара ни е пълен с ментета. Пресен пример - днес в кауфланда видях два варианта на ETS магнет марели с еднакъв капацитет ~60ач, ако не греша и този с зеления етикет беше под 120 лева с по-висок стартов ток от този с черния етикет, който бе над 150 лева и с по-нисък стартов ток. А де ! Какво точно се случва поне на мен ни ми става ясно.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар