iuly_vn написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за преработка на UPS
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
krasio_79bs написа:Колега не знам точно за какви нужди мислиш да го ползваш UPS -а.На мен ми се наложи да купувам за службата миналия месец.След обикаляне по магазините се спрях на това (модела в ляво)Струва 185 лева,има си защита и на LAN и AVR( автоматичен регулатор на волтажа) 1000VA.Лошото при него е че няма "шуко" на него и става само за захранване на компютри и монитори(има 4 извода за 2 конфигурации).При мен захранва една машина от 400вата и един ЛСД монитор 17-ка.При последното спиране на тока ги захранва около 40 минути.Другото което не му харесвам е постоянното бипкане през 3 секунди докато е на авариен режим(последните 5 минути преди да изключи започва да бика на всяка секунда)Има диск със софтуер и USB връзка с машината,но така и не можах да открия как се спира това бипкане.http://www.repotec.com/default.asp?p...03AU2003AU.htmex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:krasio_79bs написа:Колега не знам точно за какви нужди мислиш да го ползваш UPS -а.На мен ми се наложи да купувам за службата миналия месец.След обикаляне по магазините се спрях на това (модела в ляво)Струва 185 лева,има си защита и на LAN и AVR( автоматичен регулатор на волтажа) 1000VA.Лошото при него е че няма "шуко" на него и става само за захранване на компютри и монитори(има 4 извода за 2 конфигурации).При мен захранва една машина от 400вата и един ЛСД монитор 17-ка.При последното спиране на тока ги захранва около 40 минути.Другото което не му харесвам е постоянното бипкане през 3 секунди докато е на авариен режим(последните 5 минути преди да изключи започва да бика на всяка секунда)Има диск със софтуер и USB връзка с машината,но така и не можах да открия как се спира това бипкане.http://www.repotec.com/default.asp?p...03AU2003AU.htm
Коментар
-
chaveto написа:paralesa написа:krasio_79bs написа:Колега не знам точно за какви нужди мислиш да го ползваш UPS -а.На мен ми се наложи да купувам за службата миналия месец.След обикаляне по магазините се спрях на това (модела в ляво)Струва 185 лева,има си защита и на LAN и AVR( автоматичен регулатор на волтажа) 1000VA.Лошото при него е че няма "шуко" на него и става само за захранване на компютри и монитори(има 4 извода за 2 конфигурации).При мен захранва една машина от 400вата и един ЛСД монитор 17-ка.При последното спиране на тока ги захранва около 40 минути.Другото което не му харесвам е постоянното бипкане през 3 секунди докато е на авариен режим(последните 5 минути преди да изключи започва да бика на всяка секунда)Има диск със софтуер и USB връзка с машината,но така и не можах да открия как се спира това бипкане.http://www.repotec.com/default.asp?p...03AU2003AU.htmSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги,не обръщайте темата на колегата в мерене на "знания".Споделих конкретно за модел който съм купил за СЛУЖБАТА,не за домашно ползване и тн.Знам че може да се преправи и това е естеството на темата.Така че ,кой как реши да си го преправи за собствени нужди.Аз съм го купил за компютърна конфигурация и не мисля да се занимавам с преправяне на конектори.
Коментар
-
chaveto написа:Колега @jenshen73 наистина доказваш това което сам каза "аз съм прост ел. техник"Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Айде докато се карате - препоръчайте ми някой евтин ЮПС дето вади прилична синусоида - да мога да го сложа на помпата на парното ми - тя е 25 вата само и ми трябва да издържа по половин час най много, което докато е с нова батерия ядва ли ще е проблем.Тия дето ги продават за помпи са на тройна цена, мамка му... Засега се усуквам, ама някое гаснене на тока и авариино загасяне на камината с пясък ще ме накара да купяAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Те вече дори и китайските ментета на изхода почи го докарват на синосуида. Пък ако толкова те дразни тракането на помпата опитно подбираш няколко кондензатора 2-6 мкF и проблема се решава макар че за такова кратко време не е чак толкова фатално за помпата. Аз лично на моя не съм слагал кондензатори. А UPS го купих от Пасателектроник за 65 кинта. Отдавна беше а на него не пише нищо като модел а и едва ли вече точно същия да се предлага. Гледай в описанието му да пише че симулира синусоида и толкова. Със 7 А/ч акомулаторче дава около час на най слабата степен на помпата.
Коментар
-
За помпа на парно не ти трябва UPS с твърда синусуида на изхода! Все пак е тъпа помпа!По важно е да ти кара цяла нощ (предполагам, че си ползваш парното и през ноща)! А разклонител с извод C-13 женски, за да имаш "Шуко" от UPSa може сам да си направиш (куплунзи има в Конрад)!Като си купувате UPS ако е с 1 година гаранция значи е с кофти батерия! А батериите струват повече от UPSите!F31 BMW 320d
Коментар
-
Абе навсякъде пише че точно за помпите ( ел двигателите ) трябва хубава синусоида - за компютърната техника с импулсните й захранвания нее фатална и затова братята китайци не се престарават.Ама накрая ще забърша най-евтиния модел с уговорката ако не ми върши работа да го върна и квото стане.А не ми трябва да издъжа цяла нощ - просто ако спре тока да имам половин час до 45 минути да може да падне температурата в камината коа съм я нажулил. Така ме е страх да изляза за повече от 10тина минути като гори камината - спре ли помпата ще заври веднага...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колегата и той ти каза че за тоя ти помпи карат дори и на симулирана синосуида. Ако няма кондензаторчета чува се едно тракане но за кратко време не е фатално. А и такива кондензатори има колкото искаш. А това с гаранцията на устройството никъде го няма. Може да иамш гаранция и 10 години но никой не включва батерията в него тя се води консуматив. А това с цената им е точно така тъй че можеш да потърсиш някой изхвърлен и само да сложиш нов акомулатор. В 99% от случаите заради това ги бракуват и слагат направо нови. Най простите ще ти изкарат поне 40 минути а с нова повече и от час. Но всичко зависи с каква мощност ти е помпата но сметката там е лесна и можеш да пресметнеш колко ще ти държи. Ако имаш място слагай един по голям акомулатор и заспива. Ей я мойта каминка и долу в дясно е UPS. С него карам 6 година и даже вече му смених един път акомулатора че оригиналния сдаде багажа миналата година. И мен ме е шубе че това творение по сметки излиза повече от 35 kW. И ако го изтърва на 5-та минута вече е хвърлило водата. Но до сега доста пъти ме е спасявало и нито един път не съм я гасил аварийно. Пуска ли са тока преди да е свършил акомулатора.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар