Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за преработка на UPS

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

iuly_vn написа:
    Преди две-три години, пробвах с един UPS 600VA, като му закачих акумулатор от 65 ампера. Оказа се че при отдаване на ток, доста бързо започна да прегрява трафа и импулсния генератор на преубразувателя. Издържа около час, след което го спрях, понеже замириса трафа. Може би тая идея ще проработи при по мощните UPS-и или с предвидено охлаждане с вентилатор и по яко ребро на мощните полупроводници..
    По принцип няма проблем, но със сегашните УПС-и, които се продават на пазара става точно описания от колегата проблем.Всичко почва да грее хем на разреждане на акумулатора, хем после при зареждането му.Друго, което задължително трябва да обърнеш внимание и което често се забравя, за акумулатора трябва да бъде от затворен тип. Това се налага, защото при зареждането му се отделят карциногенни изпарения, които ако стоиш в стаята определено няма да е благоприятно за здравето и същевременно възниква опасност и от пожар.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

krasio_79bs написа:
      Колега не знам точно за какви нужди мислиш да го ползваш UPS -а.На мен ми се наложи да купувам за службата миналия месец.След обикаляне по магазините се спрях на това (модела в ляво)Струва 185 лева,има си защита и на LAN и AVR( автоматичен регулатор на волтажа) 1000VA.Лошото при него е че няма "шуко" на него и става само за захранване на компютри и монитори(има 4 извода за 2 конфигурации).При мен захранва една машина от 400вата и един ЛСД монитор 17-ка.При последното спиране на тока ги захранва около 40 минути.Другото което не му харесвам е постоянното бипкане през 3 секунди докато е на авариен режим(последните 5 минути преди да изключи започва да бика на всяка секунда)Има диск със софтуер и USB връзка с машината,но така и не можах да открия как се спира това бипкане.http://www.repotec.com/default.asp?p...03AU2003AU.htm
      Красьо само да ти подскажа,че това,че няма шуко не е никакъв проблем да включиш каквото си искаш.Проблема се решава с един разклонител ,който в единия край вместо шуко е направен с накрайник (мъжко/женско)-елементарно е
      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
        krasio_79bs написа:
        Колега не знам точно за какви нужди мислиш да го ползваш UPS -а.На мен ми се наложи да купувам за службата миналия месец.След обикаляне по магазините се спрях на това (модела в ляво)Струва 185 лева,има си защита и на LAN и AVR( автоматичен регулатор на волтажа) 1000VA.Лошото при него е че няма "шуко" на него и става само за захранване на компютри и монитори(има 4 извода за 2 конфигурации).При мен захранва една машина от 400вата и един ЛСД монитор 17-ка.При последното спиране на тока ги захранва около 40 минути.Другото което не му харесвам е постоянното бипкане през 3 секунди докато е на авариен режим(последните 5 минути преди да изключи започва да бика на всяка секунда)Има диск със софтуер и USB връзка с машината,но така и не можах да открия как се спира това бипкане.http://www.repotec.com/default.asp?p...03AU2003AU.htm
        Красьо само да ти подскажа,че това,че няма шуко не е никакъв проблем да включиш каквото си искаш.Проблема се решава с един разклонител ,който в единия край вместо шуко е направен с накрайник (мъжко/женско)-елементарно е
        Напротив, не всичко може да тръгне на всякакъв UPS Няма да влизам в подробности защо нещо няма да работи.

Коментар

chaveto написа:
          paralesa написа:
          krasio_79bs написа:
          Напротив, не всичко може да тръгне на всякакъв UPS Няма да влизам в подробности защо нещо няма да работи.
          Елена, от кога се преименува на chaveto?
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колеги,не обръщайте темата на колегата в мерене на "знания".Споделих конкретно за модел който съм купил за СЛУЖБАТА,не за домашно ползване и тн.Знам че може да се преправи и това е естеството на темата.Така че ,кой как реши да си го преправи за собствени нужди.Аз съм го купил за компютърна конфигурация и не мисля да се занимавам с преправяне на конектори.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Колега @jenshen73 наистина доказваш това което сам каза "аз съм прост ел. техник"

Коментар

chaveto написа:
                Колега @jenshen73 наистина доказваш това което сам каза "аз съм прост ел. техник"
                Никога не оспорвам собствените си твърдения и признавам това, което съм. Ленче.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Айде докато се карате - препоръчайте ми някой евтин ЮПС дето вади прилична синусоида - да мога да го сложа на помпата на парното ми - тя е 25 вата само и ми трябва да издържа по половин час най много, което докато е с нова батерия ядва ли ще е проблем.Тия дето ги продават за помпи са на тройна цена, мамка му... Засега се усуквам, ама някое гаснене на тока и авариино загасяне на камината с пясък ще ме накара да купя
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Те вече дори и китайските ментета на изхода почи го докарват на синосуида. Пък ако толкова те дразни тракането на помпата опитно подбираш няколко кондензатора 2-6 мкF и проблема се решава макар че за такова кратко време не е чак толкова фатално за помпата. Аз лично на моя не съм слагал кондензатори. А UPS го купих от Пасателектроник за 65 кинта. Отдавна беше а на него не пише нищо като модел а и едва ли вече точно същия да се предлага. Гледай в описанието му да пише че симулира синусоида и толкова. Със 7 А/ч акомулаторче дава около час на най слабата степен на помпата.
                    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

За помпа на парно не ти трябва UPS с твърда синусуида на изхода! Все пак е тъпа помпа!По важно е да ти кара цяла нощ (предполагам, че си ползваш парното и през ноща)! А разклонител с извод C-13 женски, за да имаш "Шуко" от UPSa може сам да си направиш (куплунзи има в Конрад)!Като си купувате UPS ако е с 1 година гаранция значи е с кофти батерия! А батериите струват повече от UPSите!
                      F31 BMW 320d

Коментар

Абе навсякъде пише че точно за помпите ( ел двигателите ) трябва хубава синусоида - за компютърната техника с импулсните й захранвания нее фатална и затова братята китайци не се престарават.Ама накрая ще забърша най-евтиния модел с уговорката ако не ми върши работа да го върна и квото стане.А не ми трябва да издъжа цяла нощ - просто ако спре тока да имам половин час до 45 минути да може да падне температурата в камината коа съм я нажулил. Така ме е страх да изляза за повече от 10тина минути като гори камината - спре ли помпата ще заври веднага...
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колегата и той ти каза че за тоя ти помпи карат дори и на симулирана синосуида. Ако няма кондензаторчета чува се едно тракане но за кратко време не е фатално. А и такива кондензатори има колкото искаш. А това с гаранцията на устройството никъде го няма. Може да иамш гаранция и 10 години но никой не включва батерията в него тя се води консуматив. А това с цената им е точно така тъй че можеш да потърсиш някой изхвърлен и само да сложиш нов акомулатор. В 99% от случаите заради това ги бракуват и слагат направо нови. Най простите ще ти изкарат поне 40 минути а с нова повече и от час. Но всичко зависи с каква мощност ти е помпата но сметката там е лесна и можеш да пресметнеш колко ще ти държи. Ако имаш място слагай един по голям акомулатор и заспива. Ей я мойта каминка и долу в дясно е UPS. С него карам 6 година и даже вече му смених един път акомулатора че оригиналния сдаде багажа миналата година. И мен ме е шубе че това творение по сметки излиза повече от 35 kW. И ако го изтърва на 5-та минута вече е хвърлило водата. Но до сега доста пъти ме е спасявало и нито един път не съм я гасил аварийно. Пуска ли са тока преди да е свършил акомулатора.
                          Прикачени файлове
                          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                          X