Колеги, кажете какво да правя?!Купих батерия за един от лаптопите си HP Compaq NX8220, но не иска да се зарежда. Изписва, че батерията е за смяна.Един приятел тества батерия и я зареди даже - ок си е.Говорих с други приятели и те ми споделиха, че проблема е в самия лаптоп - кодиран е да приема само батерии произведени от HP.Някой има ли идея как да го подкарам да я зарежда?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лаптоп HP - купих нова батерия, но не се зарежда?
Collapse
X
-
Той пише, че е пробвал и я е заредил на друг лаптоп. По-скоро има проблем с контролера за зареждане в самия лаптоп.А това за кодирането не го вярвам, защото масово се продават аналози, например тук: http://batteryshop.bg/product_info.p...d=2452Дали ще продават стока, която да не може да се ползва?Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Може да пробваш батерията на друг лаптоп като твоя. Ако намериш някой познат с такъв.Още веднъж провери дали ти се зарежда старата батерия за да си сигурен в лаптопа.В такива батерии обикновено има контролер - електронна платка с микроконтролер. И самата батерия на която зареждане - разреждане се управлява от микроконтролера.Сигурно лаптопът пита акумулатора "ти какъв си" и ако не получи отговор "HP алабала" отказва да се занимава с него.Разглобяваш старата батерия (блока - батерия), вадиш литиевата батерия и вместо нея слагаш тая от новия блок-батерия.И пак няма гаранция. Много вероятно е новата батерия да е китайска. Това означава че е с по-голямо вътрешно съпротивление и при включване за зареждане веднага вдига напрежението и лъже че е заредена.Имам впечатление че такива резервни акумулатори по принцип са с по-малък капацитет от оригиналните, пропорционално на цената. Колкото е по-евтин толкова по-малко капацитет има.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Когато преди две години взех нова батерия на Тошибата забелязах същото. Само че при мен примигванията на указателните за зареждане/заредено лампички не светеха коректно. Би трябвало като се зареди да светне зелено, а то мига бавно жълто. В същото време указателя в Уиндоус за батерията никога не я показва на 100% пълна (а преди го правеше). Така че наистина според мен в оригиналните батерии и лаптопа има елементи които ’си говорят’ по тошибски. Батерията вярно издържа по-малко време от оригиналната, но пък забелязвам че с времето този капацитет не намалява, два часа си бе в началото, два часа е и сега - докато оригиналната батерия в един момент просто с всяко зареждане можеше да издържи по-малко и по-малко.
Коментар
-
Тъй като и моята батерия почна да държи по не повече от 20-30 минути, се поинтересувах от новите батерии.Намерих си за моя, уж оригинална, на която пише, че върви заедно с диск за инсталация. (Не съм купил още, пред вид високата цена.)Така че е съвсем вероятно да има и комуникация на компа с батерията и да не се приемат "какви да е" батерии.А и връзката на батерията с компютъра се осъществява по един порт с 10-тина контакта, а не както е нормално за батерия - с две клеми (+ и -). Всичко това води до извода, че батериите не са само това, което са
Коментар
-
Тъй като преди време си играх с едни батерии на един IBM. Нищо че беше динозавър в самата батерия е заложен брояч на циклите и дори самите елементи да са годни отказва да ги зарежда. Оправянето става с препрограмиране на брояча по точно нулиране на епрома. А на по новите модели прави проерка за вида на батерията дали отговаря на разрешените. Тъй че не е само да се смени батерията. А на колегата предлагам да провери контактуването и в лаптопа че доста често се случва да има нарушен контакт. като първо я зареди на друг и после да я сложи на неговия и да види дали ще му тръгне машинката. От опит знам че може да откаже зареждане но не отказват да работи ако има ток в нея самия лаптоп. Адрез където намерих решението не се отваря но ето тука има малко по темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?p=30931 за който се интересува.
Коментар
-
Orcinus
Immortal написа:Тъй като и моята батерия почна да държи по не повече от 20-30 минути, се поинтересувах от новите батерии.Намерих си за моя, уж оригинална, на която пише, че върви заедно с диск за инсталация. (Не съм купил още, пред вид високата цена.)Така че е съвсем вероятно да има и комуникация на компа с батерията и да не се приемат "какви да е" батерии.А и връзката на батерията с компютъра се осъществява по един порт с 10-тина контакта, а не както е нормално за батерия - с две клеми (+ и -). Всичко това води до извода, че батериите не са само това, което са
Коментар
-
Ето:http://www.batterybg.com/index.php?m...същност пише - диск за ъпдейт, не за инсталация, но е все едно. Иска софтуерна намеса някаква.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар