Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истерията AH1N1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73: Защото не говорим за Ебола, а за грипен вирус - да не задълбаваме към нещо друго - после аз съм се била отклонявала, но ако искаш, ще ти го разясня на ЛС. Никой вирус не се закача върху ензима, той се произвежда от него. Колкото за голата жица - определено я пускаш малко късно chaveto: Ей това jenshen73 обяснява - на този щам се обръща много внимание и всеки болен е пред обектива. А при обикновения грип никой не отразява смъртните случаи. Затова изкуствено се създава впечатлението, че е много по-опасен вирус.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

snake написа:
      Има и още един антивирусен препарат с доказано през годините противогрипно действие - Ремантадин. Не знам защо сега почти не го споменават, може би заради смешната му цена от 5.50 лв. Внимание: не бива в никакъв случай да се смесва с алкохол ! П.П. Половин доктор съм (т.е. майка ми е лекарка и от интерес съм изчел всякаква медицинска литература, която имахме налична вкъщи) и макар, че никога не следвах медицина, каквато беше мечтата ми, а станах проЗ инженер, медицината ми остана нещо като хоби. Все пак не се предоверявайте на медицинските ми съвети .
      The virus isolates in the 2009 outbreak have been found resistant to amantadine and rimantadine.Вирусът, изолиран през бума на 2009-та е установено резистентен към амантадин и римантадин...

Коментар

Дидо, ползвай си главата и ти бе Устойчив (резистентен демек, но си имаме българска дума, като ще се превежда) е, защото изследванията се плащат от Рош (производителя и праводържателя на Тамифлу). Всъщност амантадин, ремантадин и тамифлу действат по един и същ начин на грипните вируси. Това, че заради спекулациите в пространството истината е някъде отдолу е проблема на пандемията свински грип. Защото РОШ си платиха за хубава и ефикасна пандемия Еле, приликата на свински грип и ебола е, че и двата тръгват от относително нискограмотни и нискозащитени в здравно отношение райони - Ебола в Африка, A/H1N1 този път в Мексико. Разликата е, че Ебола не успяха да я стабилизират и много бързо отшумя, виж грипът като по-познат този път го направиха добре
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

@ jenshen73 Е и аз се опитвам да им го обесня ама като ги тресе истерията и тях как да стане. Една лъжа повторена 100 пъти става истина за обществото. Цитата се сещаш от кой изявен нацистки идеолог е. Нищо ново под слънцето само забравеното старо.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

А я като толкова знаете и пишете, дайте поне симптомите на тази "медийна звезда" свинският грип! Аз чух по радиото само че един от симптомите е 39градуса температура.
            Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

sim4ata написа:
              А я като толкова знаете и пишете, дайте поне симптомите на тази "медийна звезда" свинският грип! Аз чух по радиото само че един от симптомите е 39градуса температура.
              Че той и при другите грипове си е пак същия. Много знаят журналята бе. Те направо плачат май за тема журлналистически бисери. Бая материял се е насъбрал та може отделна тема да се направи.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

sim4ata написа:
                Симптомите на A/H1N1 наречен за пред хората "свински грип" са същите както и при всеки сезонен щам на грипният вирус. Абсолютно 1/1. Смъртността обаче е ниска - сезонният грип убива по-голямо количество хора, но него не го драматизират толкова много. Ако не знаеш признаците за заразяване с грип са: вдигане на температура, кашлица, главоболие, болка в мускулите и ставите, болка в гърлото, течащ нос и понякога повръщане и диария.
                Steliyan's Life!

Коментар

Ето още един пример за журналистическа ... не знам как точно да я нарека: глупост, недобросъвестност ? Гледат да си напишат материала, отнякъде нещо неправилно превели, грешно преписали и накрая хората се заблуждават. Пак става дума за национална медия - вестник "24 часа". Цитирам дословно написаното в днешния брой: "Всички мерки били взети. Аптеките били заредени с реленца и тамифлу. Според главния санитарен инспектор д-р Тенчо Тенев тези препарати действали и срещу другите грипни вируси. Ремантадинът е доказано резистентен към A (H1N1), категорични са от МЗ. Проверка по аптеките установи, че първите 2 препарата са с цени 36-40 лв., а ремантадинът струва 5,50." Някой ще ми преведе ли какво означава подчертаното и дали журналистът изобщо знае какво пише ? От значение е дали вирусът е устойчив (резистентен) към ремантадина, а не обратното ... Егати и тъпнята.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Което пак ни връща на изходната точка,че трябва добре да владееш езика си,още повече,когато си журналист. Да знаеш какво искаш да кажеш и КАК да го кажеш! И да го кажеш така,че да те разберат,тоест - кратко и ясно!След като прочетох какво съм написала,установих,че "да владееш езика си" може да се тълкува двояко. Да се разбира и в прекия, и в преносния смисъл!
                    "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                    Ванга

Коментар

Заради тези журналя спирам да гледам новини временно.Надуха ми главата с този грип.Всички грипове на едрите животни преминаха вече какво следва?Може би конски,слонски,маймунски,динозавърски или какъв?
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

jenshen73 написа:
                        Дидо, ползвай си главата и ти бе Устойчив (резистентен демек, но си имаме българска дума, като ще се превежда) е, защото изследванията се плащат от Рош (производителя и праводържателя на Тамифлу). Всъщност амантадин, ремантадин и тамифлу действат по един и същ начин на грипните вируси. Това, че заради спекулациите в пространството истината е някъде отдолу е проблема на пандемията свински грип. Защото РОШ си платиха за хубава и ефикасна пандемия
                        Аз щото си ползвам главата, затова съм го пуснал.Цитатът е от Уикипедия, което (според мен) е гаранция за обективност.Ако това твърдение е на производителите на тамифлу, то производителите на Римантадин могат да го коригират във Уикито. Само че те не го правят, явно има защо.

Коментар

Свинският грип е като всеки друг вирус, лечението е същото. Ходи се на лекар ако евентуално няколко дни подред се поддържа температура 39 и не се повлиава от нищо. Тогава чак се пускат изследвания за такъв вирус, а лечението е с антибиотици. Лекарите също недоумяват защо медиите го изкарват толкова страшно.Ваксина се поставя СЛЕД доказване на диагнозата, а не превантивно, но това никой не го казва на хората...
                          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

jenshen73 написа:
                            Дидо, ползвай си главата и ти бе Устойчив (резистентен демек, но си имаме българска дума, като ще се превежда) е, защото изследванията се плащат от Рош (производителя и праводържателя на Тамифлу). Всъщност амантадин, ремантадин и тамифлу действат по един и същ начин на грипните вируси. Това, че заради спекулациите в пространството истината е някъде отдолу е проблема на пандемията свински грип. Защото РОШ си платиха за хубава и ефикасна пандемия Еле, приликата на свински грип и ебола е, че и двата тръгват от относително нискограмотни и нискозащитени в здравно отношение райони - Ебола в Африка, A/H1N1 този път в Мексико. Разликата е, че Ебола не успяха да я стабилизират и много бързо отшумя, виж грипът като по-познат този път го направиха добре
                            В интернет най-вероятно ще намериш листовки на тези препарати - моля, ама наистина те моля, да се информираш преди да пишеш глупости. Тези препарати не действат по един и същ начин ремантадинът, който е производен на амантадина, действа на репликацията на вируса, докато Тамифлу спира вирусите да напуснат клетките. Това са две различни неща. Колкото до Ебола, не говорим за Ебола. Но ако искаш отговор, потърси го в населенността на континентите, както и в броя на пътуващите по света хора, в скоростта на развитие на заболяването, както и смъртността (скорост и процент).Иначе плодове, заленчуци, витамини и чай с мед
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Щом и Прасчо го отнесе...
                              Прикачени файлове

Коментар

Immortal написа:
                                jenshen73 написа:
                                Дидо, ползвай си главата и ти бе Устойчив (резистентен демек, но си имаме българска дума, като ще се превежда) е, защото изследванията се плащат от Рош (производителя и праводържателя на Тамифлу). Всъщност амантадин, ремантадин и тамифлу действат по един и същ начин на грипните вируси. Това, че заради спекулациите в пространството истината е някъде отдолу е проблема на пандемията свински грип. Защото РОШ си платиха за хубава и ефикасна пандемия
                                Аз щото си ползвам главата, затова съм го пуснал.Цитатът е от Уикипедия, което (според мен) е гаранция за обективност.Ако това твърдение е на производителите на тамифлу, то производителите на Римантадин могат да го коригират във Уикито. Само че те не го правят, явно има защо.
                                Уикипедия не е ГАРАНЦИЯ за нищо, защото и аз имам права да редактирам там - т.е. квото съм написал като глупости ще му вярваш ли?@ivalena: грип не се лекува с антибиотици, с тях се лекуват бактериални усложнения съпътстващи или в следствие грипа. Грип се лекува от организма - имунната система е за това.@ele: Елена, сериозно ще се хвана да проуча действията на всички лекарствени препарати на клетъчно и подклетъчно ниво, но не знаех, че на кравите им дават Тамифлу.
                                Код:
                                Как действа Tamiflu?Активното вещество в Tamiflu, оселтамивир, действа конкретно върху грипния вирус, като блокира някои от ензимите по неговата повърхност, известни като неврамидази. Когато неврамидазите са блокирани, вирусът не може да се разпространява. Оселтамивир действа върху неврамидазите както на вируса на грип A (най-често срещаният тип), така и върху тези на вируса на грип B.
                                Код:
                                Какъв е механизмът му на действие? РЕМАНТАДИН се инхибира в ранния стадий на специфичната репродукция след проникване на вируса в клетката и до началната транскрипция на РНК. При грип, предизвикан от вирус тип В РЕМАНТАДИН има и антитоксично действие.Ремантадин е ефективен за лечение на грип, когато се приема в първите 48 часа от заболяването или непосредствено след контакт с болен при обявена грипна епидемия. Неговият механизъм на действие му позволява да атакува вируса, независимо от неговата модификация. Ремантадин дезактивира вируса и не му позволява да се размножава и по този начин спира или намалява способността му да уврежда клетките на организма. Лечението продължава 5 дни, а боледуването, което понякога трае 2 седмици, може да се съкрати до ден-два.
                                Елена, не знам ТИ какво четеш, но ако спреш да си вреш гагата във всяка една тема - ще направиш супер добре. Това са малки извадки от петминутното ми търсене в интернет, като съм избегнал изрично резултатите от википедия и съм оставил само тези, които ИМАТ отношение със фармацията. Хайде сега да се извиниш на колегата, който ти обясняваше за антиоксичното действие, става ли? Мен не ми е проблем да споря с теб, защото ти си като мелниците на дон Кихот - само вееш въздуха и правиш течение.
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X