Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истерията AH1N1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73: Предвид изказванията ти по-горе, мисля, че преди да започнеш да даваш съвети е редно да се пообразоваш малко в тази област.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      jenshen73: Предвид изказванията ти по-горе, мисля, че преди да започнеш да даваш съвети е редно да се пообразоваш малко в тази област.
      Вероятно ти пречи съвета ми да си изкарат главите от телевизорите??? Или нещо друго? Предвид, че си на въпреки с всички - дай цитат, кое точно мое изказване е грешно?За смъртността при сезонния грип? За смъртността при A/H1N1 (испански грип, руски грип, свински грип)За смъртността при СПИНЗа смъртността при Ебола?За тоталната човешка глупост и евентуалната смъртност при неяЗа това, че ТАМИФЛУ влияе и върху A/H1N1 (всъщност предотвратява разпространението на грипния вирус, като убива жизнената му среда)...Кое точно Елена е необразовано??? Или специално заради теб - да изкарам един курс по микробиология, да завърша вътрешни болести и да специализирам епидемиология???О, забравих - Бактериална инфекция и Вирусна инфекция Колко си приличат и колко са далеч едно от друго
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

http://moreto.net/novini.php?n=63841Маймуни в Сибир пият червено вино срещу грипаМаймуните в зоологическа градина в Красноярск, Сибир пият по чаша червено вино на ден. Това не е обикновена прищявка, а профилактична мярка срещу грипа А (H1N1) предписана им от ветеринарите....За вас не знам, но аз мисля довечера да поведа една здраааава битка с грипа . Наздраве!

Коментар

За това, че ТАМИФЛУ влияе и върху A/H1N1 (всъщност предотвратява разпространението на грипния вирус, като убива жизнената му среда)...
          Eто тук бъркаш много. ТАМИФЛУ вияе на A/H1N1, но не убива жизнената му среда - и слава богу, иначе щеше да убие всички клетки в тялото. Тамифлу инхибира невриминидазата. Посредством този ензим вирусът разрушава мукополизахаридите на клетъчната мембрана, което веднага трябва да ви наведе на мисълта, че това унищожава клетката. тамифлу предотвратява точно този процес. Пропускаш обаче едно нещо. тамифлу, както всяко лекарство, има доста забележки по отношение на взимането му. Т.е. той не трябва да се приема от бременни или жени, планиращи бременност, тъй като ефектът върху плода не е известен. тамифлу не трябва да се приема при проблем с бъбреците и е противопоказан ако приемате други определени лекарства. Страничните ефекти са също доволно много. Освен това Тамифлу не е ваксина. Лично аз не виждам причина здрав човек да взима тамифлу. По-добре е да изгради имунитет, отколкото да се бори по този начин с вируса.
          Кое точно Елена е необразовано??? Или специално заради теб - да изкарам един курс по микробиология, да завърша вътрешни болести и да специализирам епидемиология???
          Ами редно е преди да даваш медицински съвети.
          О, забравих - Бактериална инфекция и Вирусна инфекция Колко си приличат и колко са далеч едно от друго
          Много добре знам какво е бактериална и какво вирусна инфекция. Ако все пак решиш да се образоваш ще видиш, че вирусите много често са съпътствани от бактериални инфекции, които намират отворена врата в имунната защита.

Коментар

Има и още един антивирусен препарат с доказано през годините противогрипно действие - Ремантадин. Не знам защо сега почти не го споменават, може би заради смешната му цена от 5.50 лв. Внимание: не бива в никакъв случай да се смесва с алкохол ! П.П. Половин доктор съм (т.е. майка ми е лекарка и от интерес съм изчел всякаква медицинска литература, която имахме налична вкъщи) и макар, че никога не следвах медицина, каквато беше мечтата ми, а станах проЗ инженер, медицината ми остана нещо като хоби. Все пак не се предоверявайте на медицинските ми съвети .
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
              Има и още един антивирусен препарат с доказано през годините противогрипно действие
              Ей това е най-голямата глупост. Всяка година вируст е различен точно поради високоизменчивите белтъци по повърхността му, към които са насочени тези лекарства. Ако миналата година това лекарство е действало на вируса, тази - едва ли. не си давайте парите за лекаства, които са били рекламирани минали години.

Коментар

Елена, да тръгна да обяснявам за ензими във автофорум е безмислено, добре, тамифлу унищожава транспортната среда на вируса - по-кратко и по-явно от инхибиране и интубиране... Ремантадин е стар вариант на Тамифлу, а това, че грипът мутира не му пречи да мре от липсата на размножителна (транспортна) среда..., но кои сме ние да спорим с един бъдещ ветеринар Ти последно какво си:1. Ветеринар, начинаещ, бъдещ2. Фотограф 3. Преводач4. Шофьор5. Юрист6. Дърводелец, специалист по стълбите7. Микробиолог, вирусен специалист8. google търсач Междувпрочем:Ремантадин - действа на грипни вируси тип АТамифлу - действа предимно на грипни вируси тип А.Да давам съвети? Всяко едно от посочените лекарства се дава с рецепта, а аз рецепти НЕ МОГА да пиша!
                Steliyan's Life!

Коментар

ele написа:
                  snake написа:
                  Има и още един антивирусен препарат с доказано през годините противогрипно действие
                  Ей това е най-голямата глупост. Всяка година вируст е различен точно поради високоизменчивите белтъци по повърхността му, към които са насочени тези лекарства. Ако миналата година това лекарство е действало на вируса, тази - едва ли. не си давайте парите за лекаства, които са били рекламирани минали години.
                  Ремантадин действа антитоксично при грипни състояния. Не е лекарство или ваксина за конкретен щам, каквито са сезонните ваксини. И по-кротко с квалификациите, прочети едно друго преди да реагираш първосигнално.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

jenshen73: продължаваш да дрънкаш глупости. не знам каква транспортна среда те гони.... Ами всичко съм и не ми пречи да съм. Не виждам какъв ти е проблемът. Опитай се да ме обориш, вместо да се заяждаш, като snake примерно. snake: Прав си. Но, не действа антитоксично, а инхибира репликацията на вируса.

Коментар

Някой знае ли още сложни думички ? Децата не са се наиграли като малки и сега избива... :D П.П. Много се извинявам за спама, но ме избива на смях и просто не можах да се сдържа да не го напиша
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

snake написа:
                        Внимание: не бива в никакъв случай да се смесва с алкохол !.
                        Вероятно е така. Но аз го правя и сега засега шавам
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аз на последък леко липсвам на форума (и той на мен) поради понатрупана работа и командировки.Миналата седмица обаче изкарах 3-4 дневен грип, и поради масовата истерия за "прасешкия" грип, се пообразовах малко, основно от чужди източници за този вид грип.Каквo прочетох, накратко:1/ А Н1N1 НЕ Е по-смъртоносен от всеки друг вид грип.2/ Разликата на този вирус от останалите грипни е в по-голямата му заразност, общо взето 4 пъти е по-заразен от "обикновените" грипове3/ Този вирус е резистентен към някои от по-масовите анти-грипни препарати.4/ 90% от заразените със свински грип оздравяват БЕЗ намесата на каквито и да е медикаменти (имунната система се справя сама);5/ В останалите 9,5%, вирусът успешно и без усложнения се лекува с медикаменти (Аспирин и витамин С- за засилване на имунната система; тамифлу и други в по-тежките случаи);6/ В под 0.5% от случаите, обикновено при съпътстващи заболявания, има сериозни усложнения, като при навременна и адекватна лекарска намеса обикновено те се овладяват, в много малка част от случаите има летален изход;7/ В 80% от случаите на грип в момента в България става въпрос за "свински" грип.Така че, без паника! П.П. На мен ми мина само със стоене на топло и взимане на няколко Аспирин С на Байер. А оплакванията ми бяха - мускулни болки по гърба (като схващане), болки в корема, разстройство, главоболие, болки и парене в очите, кашлица, лека температура;Жена ми изкара всичко това, само вместо разстройство имаше повръщане.

Коментар

Е и какво става в крайна сметка големи печалби за фармацефтичната промишленост. Всевъзможни препарати с почти едно и същи съставки само че с ново търговско име и патентовано от някоя си фирма. Не съм привърженик на световната конспирация но това ми изглежда на повече платени репортажи на журналята, а на някой като няма за какво да пишат суфлират пък по темата. Съпругата ми като работещ в тая сфера им се полагат ваксини безплатно. Но на практика после си боледуваше, че даже в место да мине в по лека форма става по лошо. И от няколко години тотално се отказа да се ваксинира. Скоро имаше и протести на медицински работници които също отказаха да се подложат на задължително ваксиниране от свински грип. Ние тука сме лаици натая тема но те не са. Някой журналист да зададе тоя въпрос и да отговори. Хубаво де ваксина ама те те предпазват от някой си вече известен щам за който само се предполага че вероятно ще преобладава. Като се знае че и пак няма да е същия ами ще е мутирал малко. Е хубаво де товари си организма с нещо ненужно и после пак си боледуваш като всички. И пак отиваме на същото важна е рекламата че да се печели от психозата. П.П. И за да не ме емне някой че съм против медицината и фармацевтиката не отричам че има полза от медикаментите но просто се преекспонират нещата.
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

@Immortal, lov: Ами точно това казвам, но нали някой трябва да ме инхибира и да се наскача по клавиатурата. Попитах Ele защо спред нея ебола не е супер разпространена, но нищо не каза. И какво? Трябва да се правим на учени, като разправяме, че инхибитора на митохондрина се повлиява от тамифлу и сходните му препарати? Конкретният ензим на който толкова държи ele е точно нещото върху което се "закача" грипния вирус и го ползва като средставо за разпространение в клетките на организма, но нали трябва да се правим на много умни.Елена, нямам претенции да съм много умен, прост електротехник съм и знам кога да пусна голата жица...
                              Steliyan's Life!

Коментар

Добре де колеги твърдите, че този вирус си е като най обикновен ГРИП. Защо обаче след като се достигне до пневмония и човека си отива а не е както при останалите да бъде стабилизиран...........................

Коментар

Working...
                                X