Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.4 разход на бензин 11.03 л/100 км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.4 разход на бензин 11.03 л/100 км

Как мислите бива ли разхода за тоя мотор като се има предвид че я карам предимно на студен двигател от нас до работа и от работа до нас и само 2 вечери имам каране от 20-25 км на загрят двигател...16 литра заредих последно и стрелката на разходомера беше точно на червената чертичка и след 16 литра бензин отиде 2 чертички и половина под средата и след 145 километра пак падна на червената това ше рече точно 11.03 като мисля че може да се смъкне с поне 1 кило още ако я карам по загряла...
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Засичането е най-точно колгато се прави на пълно и пълно и възможно най-голям пробег.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Предполагам става въпрос за градско в Сливен, на мен в Бургас ми гори около 10л/100км. така че смятам ако не и мачкаш много педала и я караш в работна температура може и да свалиш още малко разхода.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ами по принцип я карам в диапазона 2000-2500 оборота и много рядко настъпвам до 4000-5000 когато изпреварвам някой кретен който кара с 40 пред мене което означава че аз зад него карам с 30
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

То и аз в този диапазон я карам но се случва в зависимост от отсечката и до 3000 да се поддържат па макар и в града.Плавно подаване на газта а не рязко мачкане на педала така знам аз за по сносен разход а не разни рейсърски изцепки .
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Толко си гори колега и аз имах такова Браво , на мен ми гореше 12-13/100 . Просто двигателя е едно голямо нодоразумение.
            Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

аз пък не си мисля че е недоразъмение а че причината за по високия разход е 12-те клапана и по голямото настъпване на педала за да върви повече...що си мислите че другите марки със същия мотор горят по малко...аз имам познат със Опел Корса 1.2 мотор и му гори 12 на 100 бензин със нормално каране и не си го е срам да си признае не като другите "апък моята ми гори 7-8 в града"
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Толкова си гори колега. Засичал съм многократно в София... в зависимост от задръстванията, настъпването и т.н. ми варира от 10/100 лятото до 13/100 зимата.
                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Съвсем нормален ти е разхода, колега!

Коментар

///// написа:
                    Съвсем нормален ти е разхода, колега!
                    А недей така сега ще се включи някой колега с 1.6 16В мотор и ще започне да се пре че му гори 7-8л. градско и ще вкара в размисли и страсти колегата

Коментар

Живка го докарва по 18/100 в града! Аз да му имах разхода! Постоянно и аз със студена кола карам. До 70 градуса и спирам. 2-3 километра. Спри-тръгни! Тоз голф, оня голф!

Коментар

mitkosoft написа:
                        ами по принцип я карам в диапазона 2000-2500 оборота и много рядко настъпвам до 4000-5000 когато изпреварвам някой кретен който кара с 40 пред мене което означава че аз зад него карам с 30
                        Не мога да се въздържа да не попитам, колега, как така той кара с 40, ти - с 30, и въпреки това го изпреварваш Майтапът настрани, когато колата се кара студена винаги ще е така. Пробвай да засечеш когато караш топъл двигател поне едно 40-50 км из града ако ти се случи да имаш такова разтъкаване. Разходът ще е под 9, гарантирам ти.
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

///// написа:
                          Живка го докарва по 18/100 в града! Аз да му имах разхода! Постоянно и аз със студена кола карам. До 70 градуса и спирам. 2-3 километра. Спри-тръгни! Тоз голф, оня голф!
                          Е аз тука на едни френдове като има разправям че съм стигал до към 20/100 никой не ми вярва...
                          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

batproho написа:
                            А недей така сега ще се включи някой колега с 1.6 16В мотор и ще започне да се пре че му гори 7-8л. градско и ще вкара в размисли и страсти колегата
                            За 1.6/16 няма невъзможни неща!
                            SEAT Leon Cupra 300
                            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

А мойта 1.8-ца ако не и мачкам педала що ми дава градско малко над 9l/100km? А като бях без книжка при дълъг преход с колата (караше моята приятелка ) колата даде 8.7l/100km?
                              MB 280 S W108 67' - pickUp
                              MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                              ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                              Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                              office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Working...
                              X