Днес отидох на технически преглед, тъй като се бях заплеснал с разни проблеми и се оказа, че миналата седмица ми е изтекъл талона за ТП.Бях си подготвил всички необходими документи и след като чаках час и половина, "инспектора" ме върна със следният предтекст: "имаш Пълно Автокаско, а виждам, че имаш следи от камъчета по капака и следи от надраскване по задната врата, които не са описани при прегледа на застрахователя - не мога да те допусна на преглед след като ти е изтекъл срока на талона".Човека ме праща да ходя на нов преглед при застрахователя, който да опише детайлно всички външни забележки по автомобила... иначе заради застрахователите можел да си загуби работата....Аз не виждам какво общо може да има техническият преглед и моят застраховател от гледна точка на ТП. Т.е. не вярвам някъде да е регламентирано в закона, че нямам право да шофирам автомобил който има драскотина или нещо подобно... От моя гледна точка това си беше изнудване за пари, че да ме допусне до прегледа...На някой случвало ли му се е нещо подобно? Дайте съвет какво да правя и къде да отида, защото все пак трябва да мина техническият преглед, а нямам намерение да ми пишат актове за глупости. Едната драскотина е от ключ, направена преди 2 седмици, на паркинга пред моят блок, но не ходих при застрахователя защото не ми се занимаваше, но все пак нямам желание да ходя да ми правят описание на автомобила, тъй като след месец ми изтича и каското и пак трябва да давам пари и да си губя времето за оглед...Въпросният "инспектор" изобщо не спомена нещо за глоба, че съм пропуснал срока (която глоба бях готов да платая). Утре е неделя и невярвам да работи някой пункт за ТП..
![Sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_sad.gif)
Коментар