Колеги, вчера ми се случи нещо неприятно след победата на Левски над Локо Пд с 4:0 (честита победа на всички левскари между другото). Отключвам си колата с централното, всичко си е в ред, колата здрава, алармата работи, все едно нищо не е било! Но после влизам и гледам вместо радио - кабели . Всичко това е става почти пред очите ми, защото през цялото време бях на първия етаж на сградата пред която беше Пунтото и периодично го поглеждах(почти през 10 минути). Но какво да му гледам, и без това не си личи по нищо че някой е влизал,само ключалката счупена. Алармата въобще не е пискала, защото 100% щях да я чуя. Тъй че, освен на радиа явно са факири и на алармите. Сигурно за вас това не е нищо ново. Касетофони се крадат на поразия, дори и във време когато навън е бъкано с полицаи По-лошото е че един лекар (например майка ми) трябва да работи 2 месеца, за да си купи едно такова радио, а един нрадец го краде за не повече от минута и половина. Вече ми мина ядът за радиото, все пак не е непоправимо. Но има едно много гадно чувство, че си унизен, когато си ограбен. Защото го правят нагло и пред очите ни! И никога не сме застраховани от нищо! Със същия успех можеха да ми тупнат колата посред бял ден в центъра! Може би го приемам твърде лично, просто ми е адски кофти когато се сетя че са ми влизали в колата! Че са били там и са я пипали и то без да срещнат никакви проблеми. ДА МУ ИЗСЪХНАТ РЪЧИЧКИТЕ! ДА ГИ ДАДЕ ТИЯ ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА ДАНО! Тъй че колеги вече нямам Pioneer DEH 3660
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откраднаха ми радиото!?!?
Collapse
X
-
Ех... жалко за касетофончето, но... на пазара излезна новият модле на 3-та серия Pioneer Знам, че е много гадно чувството, че някой ти е влизал в колата, три пъти ми се е случвало... Единственото спасение е касетофона да е застрахован и, както изискват застрахователите да е запазен панела. Т.е. взимайте го винаги със себе си. При включена аларма отвори (откючи с ключа) вратата и виж дали въобще ще свирне. Едва ли тези, които се занимават с кражби на касетофони са факири на алармите. Те обикновено действат по двама, трима. Един влиза много бързо в колата и отваря капака. Друг го вдига и докато алармата пищи третия реже кабелите. Но при тази схема алармата свирва за десетина секунди. Имам съмнения, че не са ти вързали алармата към ключалките на вратите... провери го.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim не съм съгласен че тези които крадат касетофони не разбират мн от аларми защото единствената пречка пред него ако иска да открадне даден касетофон е алармата реално на него му трябва само от аларми и ключалки да разбира защото да извадиш един касетофон е елементарно ,а според мен точно за 1-2 дена при подходящия човек и малко тренировка на някоя кола и спирането на една аларма ще е като детска игра .Tonychka не се ядосваи толкова погледни го от друга страна ако ти е застраховано и дадеш още малко парички примерно може да си купиш по-хубаво , а в случаи че не е застраховано съжалявамСлагайте си коланите
Коментар
-
Яд ме е че нямах време да го застраховам, срещу 20-30 лева сега щях да получа все нещо за това радио. Станалото станало! Радвам се че не са ми откраднали застрахователните полици от жабката! Иначе верно са спецове по алармите, щом като влязох колата дори беше заключена и алармата работеше!Единственото сигурно нещо е, че няма нищо сигурно!
Коментар
-
BOIT написа:Vladim не съм съгласен че тези които крадат касетофони не разбират мн от аларми защото единствената пречка пред него ако иска да открадне даден касетофон е алармата реално на него му трябва само от аларми и ключалки да разбира защото да извадиш един касетофон е елементарно ,а според мен точно за 1-2 дена при подходящия човек и малко тренировка на някоя кола и спирането на една аларма ще е като детска игра .Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
tonychka написа:Яд ме е че нямах време да го застраховам, срещу 20-30 лева сега щях да получа все нещо за това радио. Станалото станало! Радвам се че не са ми откраднали застрахователните полици от жабката! Иначе верно са спецове по алармите, щом като влязох колата дори беше заключена и алармата работеше!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ех какви псувни ми идват на езика в такива моменти!!!! 99% от крадците нямат и хал-хабер от аларми, електроники и т.н. Ама това не ги правио по-безопасни. Един приятел си захвана касетофона с болт за таблото, една сутрин си намери колата с изкъртени ключалки, раздробено с лост табло и натрошен касетофон. Във Варна има един популярен крадец, който отключва колата, взима каквото има за взимане и намираш само срязани кабели. Най-добрия лек за такива крадци е в ръцете на всички ни. Ако никой не купува крадената им стока, няма и да крадат. Така че излиза, че не крадците са виновни, а самите ние...
Коментар
-
много кофти случка,трябва да измрат всичките такива боклуциme_to_u написа:.... Ако никой не купува крадената им стока, няма и да крадат. Така че излиза, че не крадците са виновни, а самите ние...
Коментар
-
Mitko написа:Ще изчезнат кражбите ако почнем да влачим крадците както индианец влачи каубой през прерията. Като го гепя ми трябва само едно въже. Връзвам го за теглича и мръсна газ.
Коментар
-
Много жалко!!! Tonychka, много съжалявам за случилото се!Аз за това моята я държа само на паркинга... и ми е свито сърцето докато седи по-дълго време пред блока...Голям е ужаса... няма скоро да се оправим... щом и в центъра действат по този начин без никакви притенсния... какво говоря... аз се води че живея в центъра но няколко пъти сутрин като излизам и виждам счупени стъкла по улицата...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
tonychka съжалявам за онова, което ти се е случило. Имам приятел, който като види някой да се навърта около колата му първо бие после пита. До скоро неможех да се съглася с това му поведение, но в последно време мисля че така е може би по-добре... Не съм агресивна натура но при подобен случай не бих отказал да счупя нечия глава. Лошото е, че докато не изясня причините и дали наистина човекът е виновен нещата се променят, дожалява ми и му се разминава. Такъв съм си... Може би приятелят ми е по-прав от мен!? Но недай си Боже да го хвана в момента когато вандалства - жална му майка! Няма да се замисля - всъщност в такива моменти аз не мисля! Бъди здрава, другото се оправя!Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
Mitko написа:Ще изчезнат кражбите ако почнем да влачим крадците както индианец влачи каубой през прерията. Като го гепя ми трябва само едно въже. Връзвам го за теглича и мръсна газ.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Така, като се замислям и чета... чудя се не можем ли нещо сами да измислим и да гепим някой друг крадив келеш... За нещо организирано говоря. Аз със сигурност знам една улица, която цялата е обсипана със счупени стъкла и е в центъра на София. Там два пъти ми отваряха старата кола. Чудя се, ако организираме една хайка...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар