ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАРаздел XXII.Поведение на водачите към пешеходцитеЧл. 116. Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, и към престарелите хора.До сега, в официален документ, не бяхме срещали думата ,,престарели,,, като определение за човешко същество. Има ли дефинирана, от някой закон, възрастова граница след преминаването, на която да попадаш в графата ,,Престарял
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко си престарял?
Collapse
X
-
Re: Колко си престарял?
[quote:3f8406d75b="Tornado"]ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАРаздел XXII.Поведение на водачите към пешеходцитеЧл. 116. Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, и към престарелите хора.До сега, в официален документ, не бяхме срещали думата ,,престарели,,, като определение за човешко същество. Има ли дефинирана, от някой закон, възрастова граница след преминаването, на която да попадаш в графата ,,ПрестарялПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Като стана въпрос за закона за движение по пътищата, някой знае ли колко милиметра минимално трябва да е грайфера на гумите по закон. Аз съм чувал нещо от рода на 1.6 или 2мм. а по новинарските сайтове се споменава 4мм. На кой да вярвам? По темата: това си е чиста излагация от страна на законописците. Да бяха написали трудноподвижни възрастни хора или нещо от тоя сорт.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
И на мен това не ми се струва много нормално. Все пак това е закон,а не някакъв разговор на улицата, за да се използват такива "термини".Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Най-честата причина за смяна на гумите е износването на протектора. Минималната допустима дълбочина на каналите на протектора е 1.6mm. Когато тази дълбочина е по-малка сцеплението на гумата с пътната настилка намалява и карането на автомобила става опасно. При мокра настилка плитките канали не могат да отведат водата, което води до "аквапланинг" и загуба на контрол над автомобила. За да улеснят водачите производителите на гуми поставят така наречените индикатори за износеност. Това са малки блокчета в каналите на протектора - поне 6 броя по продължение на обиколката на гумата - за гуми над 12 цола. те трябва да са специфични за да се различават от шарката на протектора и са високи ~2мм. Когато протекторът се износи и се изравни с тях - трябва да мислите за смяна на гумите.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Най-честата причина за смяна на гумите е износването на протектора. Минималната допустима дълбочина на каналите на протектора е 1.6mm. Когато тази дълбочина е по-малка сцеплението на гумата с пътната настилка намалява и карането на автомобила става опасно. При мокра настилка плитките канали не могат да отведат водата, което води до "аквапланинг" и загуба на контрол над автомобила. За да улеснят водачите производителите на гуми поставят така наречените индикатори за износеност. Това са малки блокчета в каналите на протектора - поне 6 броя по продължение на обиколката на гумата - за гуми над 12 цола. те трябва да са специфични за да се различават от шарката на протектора и са високи ~2мм. Когато протекторът се износи и се изравни с тях - трябва да мислите за смяна на гумите.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Това с 4-та мм е препоръчителен минимум за дълбочина на протектора за ЗИМНИ гуми. Аз лично гуми с грайфер под 5мм и над 4 години (от датата на производство) не карам.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Нещо по тематаКАТ: Пенсионерите да светят като крушкиBLITZ - 30 Октомври 20:29Пенсионерите да се движат по улиците вечер със светлоотразителни жилетки, за да не бъдат прегазени от коли, препоръча вчера главен инспектор Красимир Костов от КАТ, цитиран от "24 часа"."През есенно-зимния период в най-голям риск са възрастните пешеходци. Убитите пешеходци по тъмно или изобщо пешеходци, които са убити при катастрофи през есенно-зимния период рязко скачат като брой и като относителен дял и стават почти 36% от всички загинали при катастрофи", мотивира се Костов.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар