Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за ксенон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Gecata_82 написа:
    Колеги аз не съм гласувал в тази анкета. Не само, защото не съм сложил ксенон, а и ми писна да ме заслепяват с ксенони монтирани на обикновени рефлекторни фарове. Може да не са регулирани добре, но нощно време си оставам без очи и ме заслепяват сериозно. Тук в гр. Габрово е голяма мода това- гласиш късите (които са с ксенон) да светят като дълги. В някои страни слагането на ксенонови крушки във фарове с обикновен рефлектор е забранено!
    Е те и тук обмислят такъв акт да ги забраняват.Дано!
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

А какво толкова не му харесвате на 5к най - малко хора за него са гласували
      Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
      Jim Morrison

Коментар

Е то и да спорите за ксенона или против него - полза няма. Всеки с мнението си. Аз бях като колегата popara - бях твърдо против ксенон на рефлектор проектиран за халогенна лампа. Но мало и голямо си наслага ксенон, и бях пред избора дали да виждам и да ме заслепяват, или да виждам по-малко и пак да ме заслепяват. Монтирах си едно ксенонче, с цвят 4300, защото ми е най-приятен, и щом масово заводските коли излизат с такъв - значи може би наистина е най-подходящ. И все пак не бях напълно доволен, и си купих прожекторни фарове, и сега съм спокоен че хем аз виждам, хем не притеснявам излишно онези отсреща. Преди с рефлекторния - чат-пат някой ми присветне, но ми бяха наведени доста близо, а сега с прожекторния - хем са ми максимално нагоре, както е по книжка, хем никой не ми присветва, освен при десен завой, което е незибежно, независимо от автомобила.

Коментар

pakumba написа:
          .... това, че като имаш ксенон на къси нямало да пускаш дълги.... няма такъв филм, колкото повече толкова повече- имам ли възможност за дълги винаги ги пускам. късите са си къси, дългите поне при мен дават сериозна разлика в осветеността надалече, а и не е правилно късите да светят като дълги, то ако е така всички да си караме на дълги направо, па насрещния да го дуа.....
          Много автомобили, предимно около 10 годишни и без изключение с рефлекторни фарове, след монтаж на ксенон в късите светлини, просто забравят за дълги светлини. На фона на късите ксенонови светлини, дългите все едно умират - нямам никаква представа как, защо и какво се случва със светлинния поток, но това са фактите

Коментар

Н1Н7A, това е ксенон за Н7. Нещо като че ли му липсва
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колега малко си объркал цоклите на халогенните крушки. А ксеноновите крушки за рефлекторен фар трябва да са покрити от всякъде и само където е балончето от там да излиза светлината. Ако са такива в пъти по малко дразнят.

Коментар

chaveto написа:
                Колега малко си объркал цоклите на халогенните крушки. А ксеноновите крушки за рефлекторен фар трябва да са покрити от всякъде и само където е балончето от там да излиза светлината. Ако са такива в пъти по малко дразнят.
                Точно такива са си ксеноновите крушки.

Коментар

chaveto написа:
                  Дам, разменил съм ги, но ги оправих За другото си прав! Заслепяват рефлекторните фарове с H7 лампи. При тях "оригинално" лампата има едно "калпаче", което не позволява на директна светлина да напуска фара. Бай гъзар като му бодне един ксенон и всичко се забатачва, защото при ксеноновата лампа това "калпаче" липсва и цялото насочване на светлината става да си е*е майката... Фара си свети на където си иска и затова дългите "не се забелязват".При H1 този проблем липсва, защото "калпачето" е във фара, а не на лампата
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Да вдигна малко темата Някой има ли случайно наблюдения над този ксенон?Или пък да препоръчате някой, че в китайското море трудно може да се ориентира човек кое е по-малко качествено/некачествено :D
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

119лв??? Та те чайна изпълненията вече паднаха на 30-40лв за комплект. Освен евентуален проблем със зануляването на дневният километраж (ако ти е дигитален),едва ли ще имаш други ядове.ПП- Ей този е моят модел и в момента е към 30-40лв от магазин за туниг циганийки.http://hopshop.bg/index.php?main_pag...products_id=13
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Абе и на мен скъпичко ми се вижда. Затова и се чудя, защото цени от 40 до 140+ и то все за китайки и се чудя има ли някаква разлика в качеството или всичко е спекулация :DПритесняват ме само разни смущения и да не ми прецакат електрониката и ЕКУ-то.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Каква електроника да ти прецака? Повечето проблеми са със зануляването или не паленето на някоя крушка.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не знам, затова и питам Чел съм за играещи стрелки по таблото, смущения на радиото и такива стресиращи неща. Но май ще се мятам на нещо за 50-60 лева и да видим.

Коментар

Аз съм с би-ксенон система от половин година от xenon.bg и съм доволен.Не го купих директно от тях,а от продавалника от някаква мацка,но няма трептения,досега винаги е запалвал веднага и като за 6000к свети доста бяло сравнено с на приятели ксеноните.В сайта им сега гледам,че цените са добри,а и има голям избор на цветове...
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Мога да гарантирам за xenon.bgПреди 2 години поръчвах от тях и бяха много коректни. Оказа се, че са от Велико Търново и на място отидох да си взема ксенона.

Коментар

Working...
                                X