Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За зимните спортове и още нещо.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За зимните спортове и още нещо.

    Сезонът се задава и ми се ще да обсъдим нещо, а и да се консултирам с по-напредналите от мен. Имам доста въпроси, затова ще карам поред. Отскоро чета по новинарските сайтове, че тази зима може и да не караме ски на Витоша, поради създал се конфликт м/у някои от концесионерите там. Надявам се само се опитват да ни сплашат, защото това багатство на София е незаменимо за отдих и спорт. Някой чувал нещо повече по въпроса. Друго, което ме интересува е ски обурудването. Тъй като отдавна не съм качвал на ски ( сигурно от както влезнах в гимназията, пък сега съм студент 2ра година ) и съм много назад с информацията за цени, такси за писти, лифтове, къде са най-евтините курорти, кои са най-хубавите... Също така миналата година към края на сезона се качих и случайно видях едни момчета, които карах мини ски и от тогава доста се зарибих по тях. Разгледах тук-таме по сайтовете, видях разни модели като биг фут, карвинг, но ми е необходимо малко пояснение какви са разликите, как се определя дължината и широчината при тях, автомати, обувки... До колкото си спомням от предишни зими пред стадион В. Левски имаше нещо като борса за ски обурудване, тази зима дали ще има пак? Знаете ли и други места, на които могат да се намерят ски втора ръка? В най-общи линии това са ми въпросите, а и ако се сетите още нещо допълвайте...
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

    #2
    АЙде още един зарибен. Така ще отговарям подред на каквото знам: Доколкото слушах една пресконференция вчера по Канал3 наистина има голям скандал на Витоша м/у тези , на които са пистите и тези на които са лифтовете и влековете. Ама въпреки всичко МАЙ ще се кара ски там и тази година. Незнам как е през седмицата(понеже не съм се качвал на Витоша на ски от 9г.) ама през уикенда е лудница. Та аз когато бях в София се комбинирахме и ходехме на Боровец- сутрин тръгваме и надвечер се връщахме. Там снега е по-добър (поне на мене ми харесва повече). Така сме се комбинирали и за нощно каране до там. Колкото до еднодневните карти миналата година бяха по 50лв на Банско и Пампорово ама не съм сигурен за Боровец дали беше толкова. Казаха , че тази година няма да се променят цените. Най-хубав курорт: Това зависи от тебе колко добре караш и какви писти търсиш. На мене най-много ми харесват Банско и Пампорово.За ските- за мене няма смисъл(ако не разполагаш с много излишни пари) да си купуваш скъпи и чисто нови ски .От личен опит много боли след една примерно 5 дневна ваканция. То надрани отвсякаде: отгоре и отдолу. Пазар до ст.В. Левски отдавна има пазар и според мене пак ще има и тази година. Ако си търсиш ски от там може на добра цена да си вземеш запазени ски, за които няма да те боли сърцето след като си направиш кефа по някои писти. При карвинга за дължината на ските зависи и от вида на карвинга: колко е широк. Колкото по широки са толкова повече са по къси и дъгата на завиване е по-малка. Затова с широките карвинги карат по слаломите.За обувки: Не ти препоръчвам да си купуваш обувки на старо. Пак от опит ти казвам, че може да се разпаднат в движение. Не се знае къде и как са стопанисвани и пластмасата може да е станала чуплива.За сега това се сещам. Ако имаш някакви други въпроси питай.П.П. За мене по -добре е да налееш повече пари, ако имаш, в дрехите. За ските и обувките няма смисъл да се изхвърляш.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

    Коментар


      #3
      Мерси много за отговора, ще го имам предвид това за обувките. Надявам се също така скоро да открият борсата, че нямам толкова пари за ново обурудване. А цените за пистите на Витоша пак ли са такива дебели?
      www.CarProfi-BG.com
      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
      Най-атрактивните цени в София!

      Коментар

      Working...
      X