Колеги,мисля че в пералнята има доста котлен камък и се чудя как да го махна.Знам за Калгон,но не знам колко време ще му е необходим на него,за да се премахне напълно котленият камък,а и дали няма да ми направи дрехите във варовик.Мисля,че по-скоро ролята на калгона е да не допуска образуването на котлен камък.Та въпросът ми е как да премахна наличният котлен камък?Дали да не пусна една "празна"пералня ,в която да сложа 1 бутилка препарат за миене на плочки (почистване на котлен камък)?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Премахване на котлен камък от пералня?
Collapse
X
-
Re: Премахване на котлен камък от пералня?
dudulia написа:Дали да не пусна една "празна"пералня ,в която да сложа 1 бутилка препарат за миене на плочки (почистване на котлен камък)?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Humppa
Оцет от личен опит, чувал съм и за сода бикарбонат.Имаше една тема за калгон...Едит: "Колеги, мисля че в пералнята..." мислиш, или наистина имаш котлен камък?
Коментар
-
Re: Премахване на котлен камък от пералня?
dudulia написа:Колеги,мисля че в пералнята има доста котлен камък и се чудя как да го махна.Знам за Калгон,но не знам колко време ще му е необходим на него,за да се премахне напълно котленият камък,а и дали няма да ми направи дрехите във варовик.Мисля,че по-скоро ролята на калгона е да не допуска образуването на котлен камък.Та въпросът ми е как да премахна наличният котлен камък?Дали да не пусна една "празна"пералня ,в която да сложа 1 бутилка препарат за миене на плочки (почистване на котлен камък)?
Коментар
-
Humppa
-
Humppa написа:Оцет от личен опит, чувал съм и за сода бикарбонат.Имаше една тема за калгон...Едит: "Колеги, мисля че в пералнята..." мислиш, или наистина имаш котлен камък?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
lubomm написа:ами сега ако и някой каже колко е съотношението на оцет и вода грешка няма да имаи колко слага в пералнята пак няма да има грашкаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:lubomm написа:ами сега ако и някой каже колко е съотношението на оцет и вода грешка няма да имаи колко слага в пералнята пак няма да има грашкаBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:1.КОлежке,ти отваряла ли си пералня?А после уплътнения и кичета,само за да видя...Аз ако я отворя,ще я почистя отворена,но искам по мързеливата процедура.2.Как да разбирам каната Брита?Предполагам си запозната,че при тези филтрите се сменят на 1 месец или 100 литра?Какво и чистиш на каната с оцет?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
bubachko
Незнам как ще се държи на температура и какво количество ще ти трябва, но ако ти стиска може да пробваш с "Medix", има една разновидност в синя бутилка за премахване на котлен камък специално. Ползвал съм го по 1-2 квартири при населването да чистя тоалетни чинии, котлен камък който с длето сигурно само можеше да падне след една нощ накиснато с това падна само с търкане с четката и 2-3 пускания на водата. Стари душчета - запужени дупчици, аератори на мивки, зацапани метални и пластасови орнамети по банята, петна и други такива ги оправя за около час киснене и само изтъркване с гъбка... А по Варна вярвай ми има мноооого котлен камък
Коментар
-
Виж сега щом не си я отварял значи не е сигурно вообще дали имаш котлен камък. Основния признак в начално натрупване е когато загрява се чува шум от нагревателя. Живея в град с доста твърда вода а две години бях шеф на обществена пералня. Повярвай ми няма такива натрупвания както ги показват по рекламите за препарати против котления камък. Всичко е рекламен трик. А това във ваничката е съвсем нормално има го и в перални където водата не е твърда. Там няма как да не се отложи при условие че има постоянно капеща вода. Друг е въпроса че в перилните препарати се изпозват калцинирана сода и сода бикарбонат. А в повечето ментета даже това е основното съдържание на праха плюс добавка от някакъв си миещ препарат. От такива калпави препарати може да се натрупат и в пералнята но като се премине на качествен прах след няколко пранета всичко се оправя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар