Здрвейте колеги. Току що установих, че не мога да си намеря документите за колата, книжката с талона, гражданската и талона на прегледа. Някой минавал ли по процедура на вадене на нови документи скоро. Аз все се надявам утре сутринта да ги намеря или някой съсед да ги е намерил. 100 % са паднали пред блока, та се надам...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Затрих си документите
Collapse
X
-
Аз също минах през процедурата-загубих книжката, талона към нея, сивия талон на колата/другата, не Фиата/, талона за преглед и полицата за застраховката. Първо отиваш в Паспортна служба и ги обявяваш за изчезнали, защото в КАТ ако не си ги обявил за изчезнали те връщат /информацията от Паспортна до КАТ стига минимум за 2дни - преди да изтекат въобще не се надявай на раздвижване по проблема/. После подаваш заявление за книжката с 2 снимки и чакаш според вида на услугата.Подаваш и заявление за талона.Писах, че моят беше от сивите, защото това означаваше да мина през халето, за да добавят още данни за колата. Ако е от новите мисля, че по-лесно издават дубликат.На мен ми се наложи да си взема временно разрешение за движение-беше 7лв., защото имаше големи опашки за регистрация и се чакаше около седмица с номерче. Прегледа го минаваш отново-стария е невалиден.За полицата за застраховката ти издават документ, който доказва че си я сключил и готово - нямаш грижи. Най-гадното при мен беше, че на втория ден ме спря една жена на улицата и ми каза, че са ми намерили документите /познала ме от снимката/, но били много заети и не намерили време да се обадят /направо се облещих от възмущение/, а оная ми вика: - Ми ко да напрая!?! Бягам веднага в КАТ и казвам, че са намерени, обаче нищо не можело да се направи , защото след като ги обявиш за изчезнали стават невалидни. По спомен всичко ми излезе около 45 лв. без прегледа. Но зависи от случая.В официалната страница на КАТ кликни на "Информация" и ще намериш всички такси за документите за колата и за книжката. http://www.kat.mvr.bg/Успех...и търпение!
-
От КАТ е временното разрешение срещу лична карта на собственика. Пише номера на колата и срок на валидност - служи като талон на колата. Книжката нищо не може да я замени, просто не караш, докато не ти издадат новата, което е много лошо- мойта я бях сменял преди 4 месеца, но ти издават друга все едно въобще си нямал
Коментар
-
Ако мислиш, че може да ти ги върне някой не бързай да ги обявяваш за изчезнали, защото задвижили се процедурата няма спиране, "нормалната" услуга за книжката май беше 2 седмици чакане. Не мога да си спомня само трябваше ли пак медицинско или само снимки. Беше преди година и някой неща ми се губят, защото скоро преди това бях я сменял с медицинско и за следващия път не знам дали ми искаха.
Коментар
-
То най-логичното е това да направиш като намериш чужди документи-да откриеш собственика, а не като при мен да ги държат в къщи и да не се обадят и като ме срещна случайно ми казва.А аз не мога да карам, без кола съм и..., а тя: "Е-е, кой знае кво е станало! Ми, ко да напрая?"Абе аз знам, ама... Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Радвам се, че си ги открил навреме :D
Коментар
-
2 седмици след тази случка, изгубих документите пак...Това беше преди 1 година.Днес ги намерих, докато си постявях барче с подлакътник от Марея.Бяха под пластмасовата конзола м/у 2-те предни седалки, най-отпред точно до казанчето за парното...Бога ми, ако знам как са влезнали там! Не искам да казвам колко глупаво гледах първите 2 минути...Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар