Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Статистиката показва че от 100 нарушения повече от 60 са станали от превишена скорост и смъртните случаи са най много . . Коментара е излишен .
    Останалите 40% тях кучета ги яли.Така ли да те разбирам.Нещата са много комплексни.Не се умира само от превишена скорост,не се осакатява само от превишена скорост.Има един куп фактори за които никой не го е грижа.Ама е по добре за държавата вместо да си свърши работата по поддръжката и безопасността по пътищата да налага сурови наказания и да сипе учения как било по "белите държави".Защо първо не погледнат как са им пътищата в "белите държави".Преди месец един насрещно движещ се автомобил ми счупи страничното огледало опитвайки се да избяга от голяма дупка на пътя.За едното чудо щеше да сме станали на паметници покрай пътя.Ако беше платното наред дали щеше да се получи така.Ама е по лесно за всяка неуредица да се обвинява водача и да му се налага санкция.Ако си изкривиш джанта или си разбиеш предницата или се метнеш в канавката пак ти си виновен.Щот не си карал със "съобразена със пътните условия скорост"Най-разтегливото и необяснимо понятие при констатирането на произшествие.А тоя хубостник дето не си поддържа пътя си седи в агенцията и го боли дедовия за нас.Айде толкова по темата от мен.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не, не сте прави. Знаете ли какво коментираме? Коментираме желанието на някои хора да видят как някой е наказан. Строго. Как се гърчи. Не е въпрос за безопасност, защото ако беше, Еле нямаше да е против късите през цялата година или против зимните гуми и щеше да си купи кола с 5 звезди от НКАП. Ама тези неща и бъркат в джоба...А да види как на някой "лош" са му взели колата, как са го наказали, как са го унижили ( поне според нейните разбирания ) - това и е мехлем за душата.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
        Не, не сте прави. Знаете ли какво коментираме? Коментираме желанието на някои хора да видят как някой е наказан. Строго. Как се гърчи. Не е въпрос за безопасност, защото ако беше, Еле нямаше да е против късите през цялата година или против зимните гуми и щеше да си купи кола с 5 звезди от НКАП. Ама тези неща и бъркат в джоба...А да види как на някой "лош" са му взели колата, как са го наказали, как са го унижили ( поне според нейните разбирания ) - това и е мехлем за душата.
        Да, прав си. И за моята душа ще е мехлем, защото на мен, на еле (вероятно), а и на други (сигурен съм) им е писнало на к**а да гледат беззаконие и искат реални наказания. Като започнат да взимат коли, доста доста хора ще се сапикясат и няма да карат като темерути. Майната му, че не е според конституцията! Не е според конституцията и да ми отнемат живота, но... пита ли ме някой.

Коментар

Airfan написа:
          koolio написа:
          Копирам си мнението от Алфа форума:Така, не съм против да има солени санкции за подобни драстични нарушения, даже съм много за. Обаче това с конфискацията на колите е абсолютна юридическа идиотщина.Ако Бай Мангау мине през селския мегдан със 100 с раздрънканата си кола за 1000 лева например, ще го санкционират с 1000 лева.Ако някой премине с 200 по магистралата с кола за 100 000 лева ще го санкционират за 100 000 лева.Все си мисля, че колкото и драстични да са и двете нарушения, обществената опасност на първото е доста по-голяма.Санкцията първо, трябва да е диференцирана - за нарушение в града, на главен път и на магистрала. Второ, да е голяма, но събираема - 2000 лева например. И да се осъществява по реда - има си Агенция за държавни вземания, има си изпълнително производство и така нататък.
          Ами диференциране, бе майна, диференциране. Бълха го ухапала тоя с кола за 400 000 лв ако му вземеш 1000 лв, ще иде и пак ще си ги изкара, ама като му вземеш 400 000 май ще се сапикяса, нали?
          Ми аз не го разбирам много тва диференциране да г’е. Ти кой от двата описани субекта предпочиташ да те сгази? На мен лично ми е все едно.
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

[quote="Airfan"]
            Lane Staley написа:
            Майната му, че не е според конституцията!
            Ей от такива приказки най-много ме е страх ...
            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

коцев написа:
              Стига с това Конституционно право ! То по Конституция не трябва да има етническа партия , обаче има . Трябва и образованието и лечението да са достъпни и безплатни ама не . Конституцията е вятър работа .
              Само за информация - Конституцията е по-висш нормативен акт от Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му.
              Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Цяла седмица слушам само за Конституционно право на лекции и ми писна от него вече. Говорите адски несвързани с темата неша, колкото да си правите вятър на устите.
                Виж бейби не сме глупаци,
                ние сме отбор от здравеняци.
                Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Lane Staley написа:
                  да, радвам се, когато някой потенциален убиец го хванат и глобят, ще се радвам ако (като) започнат да конфискуват коли за каране с над 70 над лимита (говорим за 70, не 5,10,15...). Защо да не се радвам, ако полицията спре някой, който утре може да е част от новините с 2-3 утрепани от него. не виждам какъв е проблемът? Трябва да събирам волни пожертвования да му платя глобата ли? Ако не искате да се гърчите - има закон, прочетете го и го спазвайте. Пак питам: каквъв е проблемът? А една кола е толкова безопасна, колкото шофьорът в нея. А тестваната от NCAP е комплексна, както в купето, така и извън него и не виждам какво общо има с конфискуване на колата?
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

[quote="koolio"]
                    Airfan написа:
                    Lane Staley написа:
                    Майната му, че не е според конституцията!
                    Ей от такива приказки най-много ме е страх ...
                    Това не съм го казал аз....
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ele написа:
                      Законно и справедливо ли е хора да умират по пътищата?ето:http://www.which.co.uk/advice/planni...-cars.aspп.п. ето и за канада: http://www.ontariotraffictickets.com...ng-tickets.htm
                      1. Настоявах за закон, а не за разни поучителни публикации. Както и да е, щом ще си обменяме вестникарски сензации, аз съм ти подготвил една на френски по-долу. 2. Относно Франция - конфискуване би могло да се случи само след като е разпоредено от съдия, което е далеч по-нормална хипотеза, отколкото просташки поставената на масата сензация в България. Когато такова решение се взема от съдия, то най-вероятно ще е съобразено с всички фактори относно провинението, собствеността на автомобила, размера на глабата, стойността на автомобила и т.н. Също така, най-вероятно ще може да се обжалва на по-високи съдебни инстанции. Ето ти линк: http://www.lefigaro.fr/actualite-fra...nfisquees-.php Освен това, сам по себе си факта, че Франция го прави, не е задължително блестящ пример за справедливост. Особено като се има предвид колко много други държави НЕ го правят Освен това, в самата Франция тази лудост на практика не се прилага ефективно:La loi française permet la confiscation d’un véhicule en cas de récidive (alcool, stupéfiants, grands excès de vitesse...) du conducteur. Mais en réalité, peu de tribunaux appliquent cette loi.http://www.rmc.fr/edito/info/54507/pourquoi-votre-vehicule-pourrait-etre-confisque/3. Относно Онтарио - Ele, не мога да ти се сърдя задето не си уловила някои тънки нюанси в употребата на английски език. Но понеже ти казах да ми намериш доказателство "на какъвто и да е език", сега съм длъжен да ти обясня Думите seize, impound и confiscate на английски не са пълни синоними, макар че наистина биха могли в друг контекст да означават същото като confiscate. В случая, обаче, под "seize" се има предвид roadside seizure и 7-day vehicle impoundment - спират те на пътя и ти отнемат МПС-то временно за 7 дни с паяк За което и си плащаш. Нали правиш разлика с конфискуването, което означава отнемам в полза на държавния фиск И в крайна сметка, човек не е нужно да е кой знае какъв специалист, за да си представи най-простата ситуация: слизам от летището във Франция, наемам кола от Херц и я юрвам със 200 км/ч. Ха сега де! Дали ще я конфискуват от фирмата
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho:френски не владея, затова няма как да ти намеря подобни документи. Английски владея отлично, както и отлично правя разлика между британски, американски, новозеландски, канадски, австралийски, индийски и разните му вариации, които могат да бъдат много различни. Колкото до eize, impound и confiscate, правя много добра разлика между тях, след като ми беше междувременно обяснена. И тъй като ти не си наясно, мога да ти дам телефона или имейла на колегата, който е професионален редактор, по народност ирландец, с над 30 години стаж, който да ти обясни разликата между тези думи в различните вариации на английския език, както междувременно ми ги разясни и на мен, защото нямам професионални допирни точки в тази област.просто е невероятно как със зъби и нокти защитавате нещо, в което никога няма да бъдете въвлечени какво ли не прави човек, за да защити колата си, а какво не прави човек, за да защити другите на пътя?

Коментар

Не защитавам колата си, щото аз със 70 над ограничението не карам. Само искам адекватни, законни и ефективни мерки срещу опасните на пътя, а не популистки полюции.
                          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

ele написа:
                            gantcho:Английски владея отлично, както и отлично правя разлика между британски, американски, новозеландски, канадски, австралийски, индийски и разните му вариации, които могат да бъдат много различни. Колкото до eize, impound и confiscate, правя много добра разлика между тях, след като ми беше междувременно обяснена. И тъй като ти не си наясно, мога да ти дам телефона или имейла на колегата, който е професионален редактор, по народност ирландец, с над 30 години стаж, който да ти обясни разликата между тези думи в различните вариации на английския език, както междувременно ми ги разясни и на мен, защото нямам професионални допирни точки в тази област.:
                            И като си толкова наясно я ми обясни тази фраза, специалистке 7 Day vehicle impoundment. The OPP will likely request a tow truck, and have your vehicle towed from the spot where you are pulled over. Аз ли не разбирам или МПС-то се отнема за 7 дни, след което се връща Или самото постоянно отнемане им отнема цели 7 дни, може би Обикновено seize и impound са временни отнемания по законов път, макар че действително могат да са пълен синоним на confiscate. Случаят не е такъв, колкото и да ти се иска А временно конфискуване няма. ПП. Навремето, когато все още в подписа ти имаше линк към един чуждоезичен форум, в който се изявяваш, съм виждал английския ти... Най-често го разбираш отлично, но имаш пропуски в граматиката Дребни, но имаш. И нямам нужда от имейли и телефони на англоговорящ - колегите ми на работа са native speakers, unlike you.

Коментар

gantcho написа:
                              ele написа:
                              gantcho:Английски владея отлично, както и отлично правя разлика между британски, американски, новозеландски, канадски, австралийски, индийски и разните му вариации, които могат да бъдат много различни. Колкото до eize, impound и confiscate, правя много добра разлика между тях, след като ми беше междувременно обяснена. И тъй като ти не си наясно, мога да ти дам телефона или имейла на колегата, който е професионален редактор, по народност ирландец, с над 30 години стаж, който да ти обясни разликата между тези думи в различните вариации на английския език, както междувременно ми ги разясни и на мен, защото нямам професионални допирни точки в тази област.:
                              И като си толкова наясно я ми обясни тази фраза, специалистке 7 Day vehicle impoundment. The OPP will likely request a tow truck, and have your vehicle towed from the spot where you are pulled over. Аз ли не разбирам или МПС-то се отнема за 7 дни, след което се връща Или самото постоянно отнемане им отнема цели 7 дни, може би Обикновено seize и impound са временни отнемания по законов път, макар че действително могат да са пълен синоним на confiscate. Случаят не е такъв, колкото и да ти се иска А временно конфискуване няма. ПП. Навремето, когато все още в подписа ти имаше линк към един чуждоезичен форум, в който се изявяваш, съм виждал английския ти... Най-често го разбираш отлично, но имаш пропуски в граматиката Дребни, но имаш. И нямам нужда от имейли и телефони на англоговорящ - колегите ми на работа са native speakers, unlike you.
                              1. В един форум (а този сайт дори не е форум), пиша както ми дойде, още повече, че сайта не е за есета на английски много наивно да си вадиш изводи колко точно говоря английски. Моят съвет е да не си вадиш изводи колко добър ми е българският по писанията ми тук във форума. По скоро би трябвало да си извадиш изводи колко добри са снимките ми - това е целта на сайта, ако не си забелязал. явно не си2. Много хубаво, че работиш с англоговорящ, но нещо бъркаш във фразата: "колегите ми на работа са native speakers, unlike you. "3. A какво пише в закона на Канада не знам и нямам време да им чета законите. Сори. Черпя информация както от това, което са ми казали моите домакини, когато бях в канада, така и от разни сайтове, в които са дискутирани тези неща. Пак сори, че нямам рентгеново зрение и не мога да преравям инфрормацията с няколко гигабайта в секунда.
                              A couple of years ago, the government of Ontario passed a law that could result in automatic confiscation of your car if you exceeded a speed limit by more than 50 km/h (31 mph). This was done to attack the problem of street racing.
                              Street racing is looked upon as a serious offence in Canada, and carries a fine of $10,000, and a jail term of up to six months. The officials have been known to refer to it as "organized crime".What is worse, the policeman’s word is final, if the police say you were speeding 50 kph above the limit, you cannot appeal against it. Your license could be temporarily taken away for a week, and your vehicle confiscated as well.
                              Мога само да се извиня за страницата, която дадох - нямах време да я прочета и да видя какво пише в нея. опс - ето как го правят в САЩ:
                              As of October 1st, anyone caught doing 30mph over the speed limit in Florida faces vehicle confiscation, five to ten years in prison and a ten-year license suspension. Bill HB 137, which was signed into law earlier today, was originally targeted at motorcyclists, but was amended at the last minute to include all vehicles. The full text of the bill follows the jump.

Коментар

ele написа:
                                2. Много хубаво, че работиш с англоговорящ, но нещо бъркаш във фразата: "колегите ми на работа са native speakers, unlike you. "
                                Я кажи какво бъркам? Не англоговорящ, а англоговорящИ.

Коментар

Working...
                                X