Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цитирайте закон. Всичко останало са глупости. Аз съм франкофон, мога да кажа, че познавам културата им сравнително от близо. Хайде някой да намери такъв закон и да ми даде информация колко автомобила са конфискувани във Франция за последната година? Или две? По ваш избор.Някой казал. Ами аз казвам, че в Италия има закон, че ако те засекат да вдигнеш 185 км/ч с Фиат Браво 1,4 12V за награда ти подаряват Алфа Брера. Вярваш ли?
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
      И двамата не ми отговорихте на въпросите. Аз също съм за мерки, но:1. Мисля преди да пиша - едно просто правило в юриспруденцията - наказанието трябва да съответства на престъплението. Не можеш да откраднеш 2 вафли и да те осъдят на смърт. 70 км са си 70 км и за Фиат Уно и за Майбах, но стойността на автомобилите е различна, което автоматично означава различни наказания за еднакви деяния. Това решение е атакуемо от всякъде и няма как да мине.2. Избягвам да отправям квалификации освен в случаите, в които наблюдавам патологична неспособност за приемане на чуждо мнение, жалка фанфаронщина и лъхащо на лицемерие чуство за непогрешимост...3. Ele, ти не изразяваш мнение. Ти налагаш мнение. С което убиваш всякакъв зачатък на културна дискусия. Айде както е заваляло ходи да снимаш охлювчета - поне там няма да имаш проблеми със скоростта ...
      1. Като стойността на автомобилите е различна, ако едно уно или един майбах те отнесат със 120 в града, дали резултатът ще е различен?2. Аз приемам чуждо мнение - ти опитал ли си се да обясниш, за да ме убедиш? Ако имаш проблем с изказването - това не е мой проблем. Ако имаш проблем с желанието да убедиш другите в своята правота - това пак не е мой проблем.3. С какво налагам мнение? С пистолет насочен към главата ли? Ай спирам със спама и изобщо с тази тема. не знам защо толкова много се палите, че искат да консискуват коли, ако се кара с над 70 над лимита. Предполагам, че много малко от вас са го преминавали, а повечето едва ли някога ще преминат тази граница. Затова не разбирам защо толкова сте против - може от от любов към спорта и всичко, което би могло да ви бръкне в джоба. Между другото конфискацията на автомобили не е нито нова, нито българска идея. В Канада за всеки движещ се над 50 мили/час се прилагат специални точки от закона, като не само ти конфискуват автомобила, но отнасяш и затвор. Във Франция също има такъв закон. И не само това, там ти конфискуват колата и отнасяш 3000 евро глоба само ако имаш в колата устройство за засичане на камери, независимо дали работи или не. Да не забравяме, колега, че не говорим за превишаване на лимита с 10 или 20 км/ч, а с над 70!!!!
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

коцев написа:
        Хайде приемам всичко написано от теб за правилно . Ако е верно това написаното по горе в цитата че във Франция отнемат колата за 50 км над допустимата ,то те как не нарушават с този закон нечии други интереси ? И ако е верно това защо да не се приложи и в България ? Какви са французите ,какви сме ние та ще има разлика .
        ето заради такова мислене сме на това дередже (нищо лично колега) французите това, англичаните онова, американците така. Много сме далеч от напредналите народи, че да се сравняваме с тях. Другите правели така, дай за тва и ние да правим така. Как искате да правим и ние така, като нищо общо няма. Средната такса за незнам си кво, едиси къде, била едисикаква, затова дигаме и нашите. Да ама нашите заплати нямат нищо общо. Така е и с всичко останало. Дай другите ако ядат ***на и ние да ядем
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Lane Staley написа:
          И двамата не ми отговорихте на въпросите. Аз също съм за мерки, но:1. Мисля преди да пиша - едно просто правило в юриспруденцията - наказанието трябва да съответства на престъплението. Не можеш да откраднеш 2 вафли и да те осъдят на смърт. 70 км са си 70 км и за Фиат Уно и за Майбах, но стойността на автомобилите е различна, което автоматично означава различни наказания за еднакви деяния. Това решение е атакуемо от всякъде и няма как да мине.2. Избягвам да отправям квалификации освен в случаите, в които наблюдавам патологична неспособност за приемане на чуждо мнение, жалка фанфаронщина и лъхащо на лицемерие чуство за непогрешимост...3. Ele, ти не изразяваш мнение. Ти налагаш мнение. С което убиваш всякакъв зачатък на културна дискусия. Айде както е заваляло ходи да снимаш охлювчета - поне там няма да имаш проблеми със скоростта ...
          Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Аз съм бил много заблуден човек бре !!!! Евала на вас момчета прави сте !
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ele написа:
              Ай спирам със спама и изобщо с тази тема. не знам защо толкова много се палите, че искат да консискуват коли, ако се кара с над 70 над лимита. Предполагам, че много малко от вас са го преминавали, а повечето едва ли някога ще преминат тази граница. Затова не разбирам защо толкова сте против - може от от любов към спорта и всичко, което би могло да ви бръкне в джоба...
              Просто е незаконно и несправедливо, Ele. Затова спорим Иначе, радвам се, че осъзнаваш, че не спорим защото ежедневно превишаваме с по 80-110 км/ч :D Дай линк към тези крути закони от Франция и Канада на какъвто език ги намериш. Стига да не са цитат от китайската преса де И изобщо да не са цитат от преса, а да са закон...И не знам дали се прави разлика между конфискация и временно задържане или временно отнемане...
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ele написа:
                !!!!
                Многоуважаема колежка, животът ти е скъп, а защо си против карането на къси целогодишно?Много избирателно подкрепяш? На 100% съм убеден, че запалените фарове имат много по-голям ефект върху безопасността от един глупав закон за отнемане на автомобил при превишение на скоростта със 70 км/ч.Щот на онзи с Майбаха темпомата му лесно се настройва на 69 км/ч над ограничението.

Коментар

Да бе късите светлини имали по- голям ефект ,отколкото превишаването на скороста, адската глупост. То 100 процента от катастрофите стават заради невключени светлини. ххахахахахах
                  Виж бейби не сме глупаци,
                  ние сме отбор от здравеняци.
                  Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                  така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                  http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

fiatmaniak написа:
                    Да бе късите светлини имали по- голям ефект ,отколкото превишаването на скороста, адската глупост. То 100 процента от катастрофите стават заради невключени светлини. ххахахахахах
                    Ако не можеш да изведеш нормално логическо заключение от два реда текст, по-добре си замълчи и не се излагай. Но пък не се отчайвай, предпоследния президент на САЩ страдаше от същото...

Коментар

gantcho написа:
                      Просто е незаконно и несправедливо, Ele. Затова спорим Иначе, радвам се, че осъзнаваш, че не спорим защото ежедневно превишаваме с по 80-110 км/ч :D Дай линк към тези крути закони от Франция и Канада на какъвто език ги намериш. Стига да не са цитат от китайската преса де И изобщо да не са цитат от преса, а да са закон...И не знам дали се прави разлика между конфискация и временно задържане или временно отнемане...
                      Законно и справедливо ли е хора да умират по пътищата?ето:http://www.which.co.uk/advice/planni...reign-cars.aspLane Staley: до колкото си спомням тази тема не е за фарове. Недей да превръщаш темата в лични нападки. Фаровете не намаляват произшествията, както се видя, единственият начин е да се бръкне дълбоко в джоба.п.п. ето и за канада: http://www.ontariotraffictickets.com...ng-tickets.htm

Коментар

Бреее,пак стана тя личностни нападки да се сипят.Нали става въпрос за безопасност в крайна сметка.Каква е разликата дали ще и опасен на пътя заради неподготвен технически автомобил,самонадеяност и неправилна преценка на водача или превишена скорост.Все си опасен като са налице изброените по горе.Има ли смисъл да се биеш по гърдите че си безопасен защото не караш с превишена скорост,а всъщност си опасен заради това че не си сменил летните със зимни гуми.Къде е логиката?Нали пак си опасен.Какво като не караш със превишена скорост.Пак си опасен.Защо сте се хванали само за едната превишена скорост?Та нали нещата са комплексни.Може ли да караш примерно с 50 но да си с износени гуми.Не може.Ами да конфискуват автомобили и за тая работа.От колко години се приказва че ще се забранява вноса и продажбата на гуми втора употреба?От много,ама си се продават.От колко години се приказва че ще се затегнат нещата с издаването на свидетелствата за правоуправление?От колко време слушаме за техническите прегледи?От колко време слушам политически обещания за оправени пътищата и магистрали?Колко време приказваха че ще монтират камери по пътищата и щели да се намалят произшествията?Е монтираха 10 камери на кръст и цяло лято ги чакаха да минат стандартизация.Говориха че ще извадят полицията на улицата да следи за реда и спокойствието на гражданите.Да сте видели някъде такова чудо?Поредната политическа тъпанарщина се превръща в повод за дрязги и изпилени нерви по форума.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                          Бреее,пак стана тя личностни нападки да се сипят.Нали става въпрос за безопасност в крайна сметка.Каква е разликата дали ще и опасен на пътя заради неподготвен технически автомобил,самонадеяност и неправилна преценка на водача или превишена скорост.Все си опасен като са налице изброените по горе.Има ли смисъл да се биеш по гърдите че си безопасен защото не караш с превишена скорост,а всъщност си опасен заради това че не си сменил летните със зимни гуми.Къде е логиката?Нали пак си опасен.Какво като не караш със превишена скорост.Пак си опасен.Защо сте се хванали само за едната превишена скорост?Та нали нещата са комплексни.Може ли да караш примерно с 50 но да си с износени гуми.Не може.Ами да конфискуват автомобили и за тая работа.От колко години се приказва че ще се забранява вноса и продажбата на гуми втора употреба?От много,ама си се продават.От колко години се приказва че ще се затегнат нещата с издаването на свидетелствата за правоуправление?От колко време слушаме за техническите прегледи?От колко време слушам политически обещания за оправени пътищата и магистрали?Колко време приказваха че ще монтират камери по пътищата и щели да се намалят произшествията?Е монтираха 10 камери на кръст и цяло лято ги чакаха да минат стандартизация.Говориха че ще извадят полицията на улицата да следи за реда и спокойствието на гражданите.Да сте видели някъде такова чудо?Поредната политическа тъпанарщина се превръща в повод за дрязги и изпилени нерви по форума.
                          Всички тези неща са описани в закона, а в тази тема коментираме точно едно нещо - конфискуване на автомобил ако караш с над 70 км/ч над ограничението. Не рисковото каране, гумите, спирачките, гаджето с къса пола на тротоара и т.н.

Коментар

Статистиката показва че от 100 нарушения повече от 60 са станали от превишена скорост и смъртните случаи са най много . . Коментара е излишен .
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Копирам си мнението от Алфа форума:Така, не съм против да има солени санкции за подобни драстични нарушения, даже съм много за. Обаче това с конфискацията на колите е абсолютна юридическа идиотщина.Ако Бай Мангау мине през селския мегдан със 100 с раздрънканата си кола за 1000 лева например, ще го санкционират с 1000 лева.Ако някой премине с 200 по магистралата с кола за 100 000 лева ще го санкционират за 100 000 лева.Все си мисля, че колкото и драстични да са и двете нарушения, обществената опасност на първото е доста по-голяма.Санкцията първо, трябва да е диференцирана - за нарушение в града, на главен път и на магистрала. Второ, да е голяма, но събираема - 2000 лева например. И да се осъществява по реда - има си Агенция за държавни вземания, има си изпълнително производство и така нататък.
                              Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                              Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

koolio написа:
                                Копирам си мнението от Алфа форума:Така, не съм против да има солени санкции за подобни драстични нарушения, даже съм много за. Обаче това с конфискацията на колите е абсолютна юридическа идиотщина.Ако Бай Мангау мине през селския мегдан със 100 с раздрънканата си кола за 1000 лева например, ще го санкционират с 1000 лева.Ако някой премине с 200 по магистралата с кола за 100 000 лева ще го санкционират за 100 000 лева.Все си мисля, че колкото и драстични да са и двете нарушения, обществената опасност на първото е доста по-голяма.Санкцията първо, трябва да е диференцирана - за нарушение в града, на главен път и на магистрала. Второ, да е голяма, но събираема - 2000 лева например. И да се осъществява по реда - има си Агенция за държавни вземания, има си изпълнително производство и така нататък.
                                Ами диференциране, бе майна, диференциране. Бълха го ухапала тоя с кола за 400 000 лв ако му вземеш 1000 лв, ще иде и пак ще си ги изкара, ама като му вземеш 400 000 май ще се сапикяса, нали?

Коментар

Working...
                                X