Цитирайте закон. Всичко останало са глупости. Аз съм франкофон, мога да кажа, че познавам културата им сравнително от близо. Хайде някой да намери такъв закон и да ми даде информация колко автомобила са конфискувани във Франция за последната година? Или две? По ваш избор.Някой казал. Ами аз казвам, че в Италия има закон, че ако те засекат да вдигнеш 185 км/ч с Фиат Браво 1,4 12V за награда ти подаряват Алфа Брера. Вярваш ли?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...
Collapse
X
-
Lane Staley написа:И двамата не ми отговорихте на въпросите. Аз също съм за мерки, но:1. Мисля преди да пиша - едно просто правило в юриспруденцията - наказанието трябва да съответства на престъплението. Не можеш да откраднеш 2 вафли и да те осъдят на смърт. 70 км са си 70 км и за Фиат Уно и за Майбах, но стойността на автомобилите е различна, което автоматично означава различни наказания за еднакви деяния. Това решение е атакуемо от всякъде и няма как да мине.2. Избягвам да отправям квалификации освен в случаите, в които наблюдавам патологична неспособност за приемане на чуждо мнение, жалка фанфаронщина и лъхащо на лицемерие чуство за непогрешимост...3. Ele, ти не изразяваш мнение. Ти налагаш мнение. С което убиваш всякакъв зачатък на културна дискусия. Айде както е заваляло ходи да снимаш охлювчета - поне там няма да имаш проблеми със скоростта ...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
коцев написа:Хайде приемам всичко написано от теб за правилно . Ако е верно това написаното по горе в цитата че във Франция отнемат колата за 50 км над допустимата ,то те как не нарушават с този закон нечии други интереси ? И ако е верно това защо да не се приложи и в България ? Какви са французите ,какви сме ние та ще има разлика .Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Lane Staley написа:И двамата не ми отговорихте на въпросите. Аз също съм за мерки, но:1. Мисля преди да пиша - едно просто правило в юриспруденцията - наказанието трябва да съответства на престъплението. Не можеш да откраднеш 2 вафли и да те осъдят на смърт. 70 км са си 70 км и за Фиат Уно и за Майбах, но стойността на автомобилите е различна, което автоматично означава различни наказания за еднакви деяния. Това решение е атакуемо от всякъде и няма как да мине.2. Избягвам да отправям квалификации освен в случаите, в които наблюдавам патологична неспособност за приемане на чуждо мнение, жалка фанфаронщина и лъхащо на лицемерие чуство за непогрешимост...3. Ele, ти не изразяваш мнение. Ти налагаш мнение. С което убиваш всякакъв зачатък на културна дискусия. Айде както е заваляло ходи да снимаш охлювчета - поне там няма да имаш проблеми със скоростта ...Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina
Къде отиваш ти, може би?
Коментар
-
ele написа:Ай спирам със спама и изобщо с тази тема. не знам защо толкова много се палите, че искат да консискуват коли, ако се кара с над 70 над лимита. Предполагам, че много малко от вас са го преминавали, а повечето едва ли някога ще преминат тази граница. Затова не разбирам защо толкова сте против - може от от любов към спорта и всичко, което би могло да ви бръкне в джоба...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
ele написа:!!!!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Да бе късите светлини имали по- голям ефект ,отколкото превишаването на скороста, адската глупост. То 100 процента от катастрофите стават заради невключени светлини. ххахахахахахВиж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
fiatmaniak написа:Да бе късите светлини имали по- голям ефект ,отколкото превишаването на скороста, адската глупост. То 100 процента от катастрофите стават заради невключени светлини. ххахахахахахlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
gantcho написа:Просто е незаконно и несправедливо, Ele. Затова спорим Иначе, радвам се, че осъзнаваш, че не спорим защото ежедневно превишаваме с по 80-110 км/ч :D Дай линк към тези крути закони от Франция и Канада на какъвто език ги намериш. Стига да не са цитат от китайската преса де И изобщо да не са цитат от преса, а да са закон...И не знам дали се прави разлика между конфискация и временно задържане или временно отнемане...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Бреее,пак стана тя личностни нападки да се сипят.Нали става въпрос за безопасност в крайна сметка.Каква е разликата дали ще и опасен на пътя заради неподготвен технически автомобил,самонадеяност и неправилна преценка на водача или превишена скорост.Все си опасен като са налице изброените по горе.Има ли смисъл да се биеш по гърдите че си безопасен защото не караш с превишена скорост,а всъщност си опасен заради това че не си сменил летните със зимни гуми.Къде е логиката?Нали пак си опасен.Какво като не караш със превишена скорост.Пак си опасен.Защо сте се хванали само за едната превишена скорост?Та нали нещата са комплексни.Може ли да караш примерно с 50 но да си с износени гуми.Не може.Ами да конфискуват автомобили и за тая работа.От колко години се приказва че ще се забранява вноса и продажбата на гуми втора употреба?От много,ама си се продават.От колко години се приказва че ще се затегнат нещата с издаването на свидетелствата за правоуправление?От колко време слушаме за техническите прегледи?От колко време слушам политически обещания за оправени пътищата и магистрали?Колко време приказваха че ще монтират камери по пътищата и щели да се намалят произшествията?Е монтираха 10 камери на кръст и цяло лято ги чакаха да минат стандартизация.Говориха че ще извадят полицията на улицата да следи за реда и спокойствието на гражданите.Да сте видели някъде такова чудо?Поредната политическа тъпанарщина се превръща в повод за дрязги и изпилени нерви по форума.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Бреее,пак стана тя личностни нападки да се сипят.Нали става въпрос за безопасност в крайна сметка.Каква е разликата дали ще и опасен на пътя заради неподготвен технически автомобил,самонадеяност и неправилна преценка на водача или превишена скорост.Все си опасен като са налице изброените по горе.Има ли смисъл да се биеш по гърдите че си безопасен защото не караш с превишена скорост,а всъщност си опасен заради това че не си сменил летните със зимни гуми.Къде е логиката?Нали пак си опасен.Какво като не караш със превишена скорост.Пак си опасен.Защо сте се хванали само за едната превишена скорост?Та нали нещата са комплексни.Може ли да караш примерно с 50 но да си с износени гуми.Не може.Ами да конфискуват автомобили и за тая работа.От колко години се приказва че ще се забранява вноса и продажбата на гуми втора употреба?От много,ама си се продават.От колко години се приказва че ще се затегнат нещата с издаването на свидетелствата за правоуправление?От колко време слушаме за техническите прегледи?От колко време слушам политически обещания за оправени пътищата и магистрали?Колко време приказваха че ще монтират камери по пътищата и щели да се намалят произшествията?Е монтираха 10 камери на кръст и цяло лято ги чакаха да минат стандартизация.Говориха че ще извадят полицията на улицата да следи за реда и спокойствието на гражданите.Да сте видели някъде такова чудо?Поредната политическа тъпанарщина се превръща в повод за дрязги и изпилени нерви по форума.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Копирам си мнението от Алфа форума:Така, не съм против да има солени санкции за подобни драстични нарушения, даже съм много за. Обаче това с конфискацията на колите е абсолютна юридическа идиотщина.Ако Бай Мангау мине през селския мегдан със 100 с раздрънканата си кола за 1000 лева например, ще го санкционират с 1000 лева.Ако някой премине с 200 по магистралата с кола за 100 000 лева ще го санкционират за 100 000 лева.Все си мисля, че колкото и драстични да са и двете нарушения, обществената опасност на първото е доста по-голяма.Санкцията първо, трябва да е диференцирана - за нарушение в града, на главен път и на магистрала. Второ, да е голяма, но събираема - 2000 лева например. И да се осъществява по реда - има си Агенция за държавни вземания, има си изпълнително производство и така нататък.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
koolio написа:Копирам си мнението от Алфа форума:Така, не съм против да има солени санкции за подобни драстични нарушения, даже съм много за. Обаче това с конфискацията на колите е абсолютна юридическа идиотщина.Ако Бай Мангау мине през селския мегдан със 100 с раздрънканата си кола за 1000 лева например, ще го санкционират с 1000 лева.Ако някой премине с 200 по магистралата с кола за 100 000 лева ще го санкционират за 100 000 лева.Все си мисля, че колкото и драстични да са и двете нарушения, обществената опасност на първото е доста по-голяма.Санкцията първо, трябва да е диференцирана - за нарушение в града, на главен път и на магистрала. Второ, да е голяма, но събираема - 2000 лева например. И да се осъществява по реда - има си Агенция за държавни вземания, има си изпълнително производство и така нататък.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар