Въпреки, че ако питат единствено Ele, могат да въведат и разстрел на място за неправилно пресичане Извинявай, Ele, но не издържах :D
Войната по пътищата е комедия, докато не ви застигне вас, после незнайно как се превръща в трагедия.
Е, не си права, Ele. Пошегувах се с теб, защото се изказваш в подкрепа на една откровено неконституционна мярка. Даваш ли си сметката какви последствия би имало всичко това по отношение на конституционно гарантираното ни право на собственост.Добре, отнемеш на някого колата. Ми представи си, че той е примерно милионер и не му пука. Още същия ден влиза в представителството на Fiat и след обед излиза от там с чисто нова Крома. Няма ли право? Има. Дори и книжка да няма, пак има право да придобива собственост щом е пълнолетен и правоспособен. Или пък отива и си взема кола под наем. Или пък иска от приятел на заем - варианти много.Тогава какъв е смисилът да му се конфискува МПС-то. Истината е, че собствеността не се пипа, защото се стига до фундаментални законови абсурди.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Новините са такива, каквито ги напишат журналистите във вестниците и такива, каквито ги излъчат същите по телевизията.Това, че сега се акцентира на това по никакъв начин не означава, че и преди не е било така.Да не драматизираме А относно този закон...безумен е.Няма да го приемат.Трябва да се приложи нещо много по -реално и приложимо
Привет колеги.Ето моето мнение по въпроса: Какъвто и закон да се приеме, в каквато и да е област, тои винаги ще бъде рестриктивен по отношение на неспазващите го. И винаги интелигентния европейски, и не само, законодател търси най-оптималния начин за приложението на този закон като цяло, и в часта му относно изпълнението на рестриктивните мерки. Говорейки за автомобили, високи скорости, неправилно паркиране, забранени улици, минаване на жълто или червено .... винаги се стига до въпроса - КОЙ РЕГИСТРИРА НАРУШЕНИЕТО???. В нашия случай е Катаджията, нали. А той си мисли как да повиши жизненият стандарт, своя и на семейството... .... От тук нататък могат да се изпишат стотици сраници по въпроса с корупцията, но незнам каква ще е файдата. Само да вметна - Защо все още не е решен въпроса с техническите средства за контрол на движението, както им казваме - КАМЕРИТЕ? .... и още стотици примери и сравнения с БЯЛАТА Европа, пък и с Азия или с Америка да посочим - все тая. Горното написах, единствено осланяйки се на личния си опит, придобит през годините, изминавайки по 5000-5300 км. на месец по пътищата на родината...
че корупцията ще се завиши е най-малкия проблем. На полицая като му кажат, на всяка прибрана кола, взимаш по 1000 лева. Какво? като те спре ще му извадиш повече ли? Изобщо проблема не е в корупцията
Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Да, ама като ме спре! Идва ми на ум, че това може да се предлага за въвеждане заради незаконните улични състезания, кадето 120км се надвишават задължително и веднага попадат в графа "конфискация". Но наистина, незнам кой от обикновените граждани и каде ще кара със повече от 120км/ч в градът.
Бахти, от 10 дерета вода ще докарате, за да защитите изконното си право на своеволие и свободия - това е моя извод от изчетеното до тук! Айде добре, няма да ви вземат колата, а ще направят глобата 7000 лв, тогава пак ще се намери някой да каже - " ами ако..... ако спрат някой богаташ, той ще си плати глобата и няма да му пука". Да, "ако"-то мирише! Ама колко са хората, които могат с лека ръка да платят 7000 лв, нали като караш лизингова кола и знаеш, че ще я вземат и ти ще я плащаш, а ще са ти я взели, или че ще вземат на шефа ти колата и вероятно ще трябва ти да я плащаш, пак ли ще караш с 50-70-100 над ограничението? Ей, опасна работа сме.... винаги търсим да изклинчим и да намерим обяснение на необяснимото. Много съм разочарован от мисленето на част от изказалите се колеги.Поздрави и дано не ви застига някой свободомислещ, ама челно.
Бахти, от 10 дерета вода ще докарате, за да защитите изконното си право на своеволие и свободия - това е моя извод от изчетеното до тук! Айде добре, няма да ви вземат колата, а ще направят глобата 7000 лв, тогава пак ще се намери някой да каже - " ами ако..... ако спрат някой богаташ, той ще си плати глобата и няма да му пука". Да, "ако"-то мирише! Ама колко са хората, които могат с лека ръка да платят 7000 лв, нали като караш лизингова кола и знаеш, че ще я вземат и ти ще я плащаш, а ще са ти я взели, или че ще вземат на шефа ти колата и вероятно ще трябва ти да я плащаш, пак ли ще караш с 50-70-100 над ограничението? Ей, опасна работа сме.... винаги търсим да изклинчим и да намерим обяснение на необяснимото. Много съм разочарован от мисленето на част от изказалите се колеги.Поздрави и дано не ви застига някой свободомислещ, ама челно.
Не знам какво разбираш под изклинчване, колега, но нещата са относително прости. Отнемането на законно придобита собственост е неконституционно, поне според мен. Особено когато не принадлежи на нарушителя. Налагането на глоба, независимо от размера, може да е законно ако се приеме в закон, защото винаги касае единствено самия нарушител. Както и отнемането на книжки, точки и т.н.А що се отнася до мен - лично аз не бих се разтревожил особено от конфискация на МПС, защото на практика не съм превишавал с толкова километри никога. В крайна сметка, не знам дали аз искам да изклинча, но май прекалено много светци взеха да се появяват - чак и не мога да повярвам
She was only a whisky maker but he loved her still.
http://db.pozvanete.bg/news.php?id=49565&lpa=0 Спомних си за този случай и го изрових. Това е решението. Ама то пък българите с високи доходи, обикновено не ги декларират, така че пак ще скатаят. Трябва първо да се затегне данъчната система... А бе, няма да се оправим, няма какво да се напрягаме да го мислим.
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Стига с това Конституционно право ! То по Конституция не трябва да има етническа партия , обаче има . Трябва и образованието и лечението да са достъпни и безплатни ама не . Конституцията е вятър работа . Интересно ,хем всички спазваме правилника ,хем всички пищят ако се въведе това нещо . Тук става въпрос за скорост 70 км над позволената . Ама някой пак щял да си купи друга кола и пак щял да кара . Ми да си купува .Пак като наруши и нея ще му вземат. Ние нали уж сме примерни водачи ,защо се плашим Скоро един нали пищеше във форума че му взели книжката защото останал без точки и то заради четири пъти каране без колан . Е ,на кого нагърби като след първата санкция не си е взел поука ? На него си . Сега ще е 6 месеца без книжка и после отново по мъките на изпит и така нататък . То не трябва само при превишена скорост да се конфискува колата ами и когато те хванат пиян . Какво като се разтовари малко движението от коли ? Поне ще има от малко -малко ред. :D
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
А моето право да живея къде отиде? Един живот по-евтин ли е от една кола? Както се вижда (и чете) на много от вас ви е по-скъпа колата отколкото нечий живот.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
на много от вас ви е по-скъпа колата отколкото нечий живот.
Не е разбира се, но според мен българина е по-привъран към колата си от другите народи. Дава много по-голям процент от доходите за нея, спрямо някой от нормална държава. Аз имам една интересна хипотеза по въпроса. Всички знаете за произхода на българите (то не са филми и книги). За прабългарите (както и за всички номадски народи тогава), особено за мъжете, конят е бил изключително важен, почти член от семейството. Кое според вас е аналог на коня, за един български мъж в наши дни? Правилно - колата! Може и да звучи смешно, но аз съм сигурен, че някой психолог може да докаже, че има нещо вярно в това. Аз лично ще окажа съпротива, ако някой иска да отнеме моя Italian Stallion
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Много сте се наежили бе, ще си помисли човек че е влязъл в тема за превишаване на скоростта и тази тема са писали Коцев и Еле Еле, като си се разревала за правото си на живот, кажи колко звезди за безопасност има колата ти? Или правото ти на живот е важно само кат трябва да застреляме някой нарушител, да вземем на друг имуществото и да мрънкаме по форумите? Все пак аз вярвам в Теорията за непогрешимостта ти и и несрещаните у друго човешко същество шофьорски умения и морално-волеви качества на Еле(нка) Коцев, ти преди 8 месеца разбра, че разрешената на извънградско е 90 км/ч, а не 80, после си купи Стилото, видя малко кончета под капака, и май май си призна, че си попревишил скоростта? Разбирате ли, че се превръщате в карикатури - всеки иска да има ред по пътищата, ама вие кат лешояди чакате подобни теми, надушвате разложението и веднага се спускате да морализаторствате. Предполагам, че един от вашата компания "непогрешими" няма да се появи в тази тема - все пак минавайки по Цариградско със 150 км/ч, този иначе симпатичен стожер на морала и закона... би получил похвала от майор Костов Прекален светец и богу не е драг.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Много сте се наежили бе, ще си помисли човек че е влязъл в тема за превишаване на скоростта и тази тема са писали Коцев и Еле Еле, като си се разревала за правото си на живот, кажи колко звезди за безопасност има колата ти? Или правото ти на живот е важно само кат трябва да застреляме някой нарушител, да вземем на друг имуществото и да мрънкаме по форумите? Все пак аз вярвам в Теорията за непогрешимостта ти и и несрещаните у друго човешко същество шофьорски умения и морално-волеви качества на Еле(нка) Коцев, ти преди 8 месеца разбра, че разрешената на извънградско е 90 км/ч, а не 80, после си купи Стилото, видя малко кончета под капака, и май май си призна, че си попревишил скоростта? Разбирате ли, че се превръщате в карикатури - всеки иска да има ред по пътищата, ама вие кат лешояди чакате подобни теми, надушвате разложението и веднага се спускате да морализаторствате. Предполагам, че един от вашата компания "непогрешими" няма да се появи в тази тема - все пак минавайки по Цариградско със 150 км/ч, този иначе симпатичен стожер на морала и закона... би получил похвала от майор Костов Прекален светец и богу не е драг.
ти де заби бре човек? За какво се превръщаме в карикатури? За това, че одобряваме подобни мерки ли? Защо не! Одобрявам всякакви мерки, които биха бръкнали в джоба на нарушителите, защото всекидневно умират хора по пътищата, а аз не искам да съм следващата. Защо да сме лешояди? Защото изразяваме мнение ли? Според теб трябва да си кротуваме в дупките май - няма такъв филм! Сори! Ако не ти харесва какво пишем - има си едно бутонче - докладвай. Айде със здраве.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Re: Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата.
donnna написа:
Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.п.п. аз съм за!п.п.2. Синята птица чак толкоз не може да върви
Колегата е пуснал това в темата си и това коментираме . Не коментираме превишаване на скороста с 20-30км . Така че прави разлика за какво става на въпрос . Искрено не ти го пожелавам някой такъв бързак да те удари но недай боже се случи то тогава ще видиш колко съм бил прав за това че такива водачи няма място на пътя.
И двамата не ми отговорихте на въпросите. Аз също съм за мерки, но:1. Мисля преди да пиша - едно просто правило в юриспруденцията - наказанието трябва да съответства на престъплението. Не можеш да откраднеш 2 вафли и да те осъдят на смърт. 70 км са си 70 км и за Фиат Уно и за Майбах, но стойността на автомобилите е различна, което автоматично означава различни наказания за еднакви деяния. Това решение е атакуемо от всякъде и няма как да мине.2. Избягвам да отправям квалификации освен в случаите, в които наблюдавам патологична неспособност за приемане на чуждо мнение, жалка фанфаронщина и лъхащо на лицемерие чуство за непогрешимост...3. Ele, ти не изразяваш мнение. Ти налагаш мнение. С което убиваш всякакъв зачатък на културна дискусия. Айде както е заваляло ходи да снимаш охлювчета - поне там няма да имаш проблеми със скоростта ...
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Хайде приемам всичко написано от теб за правилно . Ако е верно това написаното по горе в цитата че във Франция отнемат колата за 50 км над допустимата ,то те как не нарушават с този закон нечии други интереси ? И ако е верно това защо да не се приложи и в България ? Какви са французите ,какви сме ние та ще има разлика .
Коментар