Първо - да почна с това, че съм върл противник на такива главоломни превишавания на скоростта в населени места. Да летиш с 50+70=120 км/ч в населено място си е чисто престъпление.От друга страна, и на мен ми се е случвало да карам със 160 км/ч по пътя Ямбол-Сливен например, така че съм в кюпа. И друг път съм писал, че съм ЗА високи глоби. За нашите коли, дали ще ми шибнат 2000 лв глоба или ще ми конфискуват колата - все едно.avvasilev донякъде е хванал слабата страна на такава една промяна в закона.Има автомобили, които са в съсобственост, т.е. да се конфискува собствеността на невинен гражданин е противоконституционно.Проблемът обаче е другаде - какво правим, като колата е на лизинг? Тя всъщност е собсвеност на лизинговата компания. Какво ще конфискуват тогава?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Караш със 70 км.ч. над ограничението - взимат ти колата...
Collapse
X
-
Ами какво като е на лизинг ? Конфискуват ти колата ,продължаваш да си плащаш вноските въпреки че нямаш кола . Да си мислил когато си седнал зад волана . :D :D :DАми ако си се напил до козирката и потрошиш колата какво става ? Нямаш кола вече но продължаваш да изплащаш на компанията лизинга.
Коментар
-
avvasilev написа:А сега един казус за разрешаване:Тази промяна влиза в сила и аз я нарушавам.Някой идва да ми конфискува автомобила,но съпругата ми си иска своите законни 50 %.Как ще стане номера,аз съм нарушител и ми конфискуват имуществото законно,но моята съпруга не е престъпила закона и конфискацията на нейното имущество е май лека кражбаЮристи вие сте на ход.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Колеги,огледайте се какво става всеки ден по пътищата.Това вече не е "война на пътя".Това си е чист "апокалипис" .Не е нормално България да е на едно от първите места по процент загинали от катострофи.Затова не само че съм съгласен с такива мерки като заглавието на темата,а мисля че дори са малко.Щтото който си е ненормален,и да му вземат колата,нищо не пречи да намери друга и пак да се "състезава"Просто струва ми се че без да се влага малко мислене в шофирането,няма да се оправи работата.П.С. не мога да повярвам че Шумахер не е Българин,като гледам повечето тукашни шофьори :DНе карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
cveteca написа:Колеги,огледайте се какво става всеки ден по пътищата.Това вече не е "война на пътя".Това си е чист "апокалипис" .Не е нормално България да е на едно от първите места по процент загинали от катострофи.
Коментар
-
Immortal написа:cveteca написа:Колеги,огледайте се какво става всеки ден по пътищата.Това вече не е "война на пътя".Това си е чист "апокалипис" .Не е нормално България да е на едно от първите места по процент загинали от катострофи.коцев написа:Ами какво като е на лизинг ? Конфискуват ти колата ,продължаваш да си плащаш вноските въпреки че нямаш кола . Да си мислил когато си седнал зад волана . :D :D :DАми ако си се напил до козирката и потрошиш колата какво става ? Нямаш кола вече но продължаваш да изплащаш на компанията лизинга.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Immortal написа:cveteca написа:Колеги,огледайте се какво става всеки ден по пътищата.Това вече не е "война на пътя".Това си е чист "апокалипис" .Не е нормално България да е на едно от първите места по процент загинали от катострофи.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
cveteca написа:Колеги,огледайте се какво става всеки ден по пътищата.Това вече не е "война на пътя".Това си е чист "апокалипис" .Не е нормално България да е на едно от първите места по процент загинали от катострофи. ...Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Да,така е че не сме били на едно от първите места,но това което имах в преддвид е че тенденцията е да отиваме натам!!!!А малоумни шофиори може да има навсякаде,но все ми се струва че тук са най-много.Ама съдейки по предните три коментара ми се струва спора е загубен,затова няма смилъл да пиша повече относно това.Само ще кажа,да погледнете некоя новина от днес и да видите как някакъв камион блуснал дете,или как друг някакъв стрелял по пешеходец.Аз лично такива неща ми е много трудно дори да осмисля....пък вие сами преценете каква ни е културата на шофиране тук.И да уточна-не слагам всички пред общ знаменател.Попадал съм на шофьори който наистина пускат мигач на изхвърлена кутия цигари на пътя,но за съжаление ми се струва че те са по-малкият процент.....Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
Новините са такива, каквито ги напишат журналистите във вестниците и такива, каквито ги излъчат същите по телевизията.Това, че сега се акцентира на това по никакъв начин не означава, че и преди не е било така.Да не драматизираме А относно този закон...безумен е.Няма да го приемат.Трябва да се приложи нещо много по -реално и приложимо== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
avvasilev написа:А сега един казус за разрешаване:Тази промяна влиза в сила и аз я нарушавам.Някой идва да ми конфискува автомобила,но съпругата ми си иска своите законни 50 %.Как ще стане номера,аз съм нарушител и ми конфискуват имуществото законно,но моята съпруга не е престъпила закона и конфискацията на нейното имущество е май лека кражбаЮристи вие сте на ход.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Въпреки, че ако питат единствено Ele, могат да въведат и разстрел на място за неправилно пресичане Извинявай, Ele, но не издържах :DВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Е с една дума като гледам до тук сме няколко човека които не се притесняваме от тая мярка ако се въведе . Значи останалите предпочитате да карате с повече от 50 км над допустимата означена със съответния знак . Тогава не се възмущавайте когато някой ви наизпревари на забранен участък с висока скорост , когато ви отнеме предимството, когато ви натика във шанеца . И тоя дето се е забил миналата нощ в Прагата с дърва със 140 км и си намери смърта и той се е мислел за такъв . А пътят е бил хубав, тъй че пътищата не са ни криви . Стара народна поговорка казва : покрай сухото гори и суровото . Така че ако се въведе тая мярка да действително ще има недоразумения но поне ще има ефект. Така както когато ти пресветнат с фаровете че има КАТ всички убиват скороста и преминават покрай КАТ като на парад , така биха се стреснали и от това ,че може да се раздели и с колата си . Не всеки може да си позволи лукса всеки месец да си купува друга кола.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар